Out of office

5 uitstapjes tijdens de kerstvakantie die kinderen fantastisch zullen vinden

Het is zo ver. Twee weken kerstvakantie! Jingle all the way zou ik zeggen. Feestjes, champagne en cadeautjes, laat maar komen.  Het wordt alweer een top-editie, ik voel het. Maar tussen al die eindejaarsgekte door moeten de kinderen natuurlijk ook nog geëntertaind worden. Ai, das andere koek natuurlijk. Laat me jullie redder in nood zijn… ik heb namelijk 5 uitstapjes voor jullie uitgezocht die jullie bengels in kerst-engeltjes zullen omtoveren. Klinkt nie slecht hé 😉

Playmobil speelwereld

Op zaterdag 22/12/2018 opent een gloednieuwe binnenspeeltuin SPEEL. (ofte speelpunt), een avontuurlijke indoor speelbeleving voor jongenontdekkingsreizigers t.e.m. 12 jaar.

Ik hoor jullie al denken. Binnenspeeltuin? Really? Ik kan jullie verzekeren dat het niet zomaar een binnenspeeltuin is. In de kleurrijke ruimte kunnen de kleine bezoekers zich uitleven op de spectaculaire glijbanen en in de kooien. En voor de allerkleinsten is er een Playmobil 1.2.3. speelhoek. Ver van het lawaai en de fratsen van oudere kinderen, kunnen de peuters en kleuters hun fantasie kwijt in de speelhoek. Maar er is ook gedacht aan oudere kinderen (en ouders) die van playmobil houden. Voor hen is er een rustig plekje in de playmobil speelwereld voorzien. Samen met papa de ridders en piraten tot leven brengen, hoe leuk is dat niet? En wees gerust… er is WIFI en spaghetti voor een rustig tussendoortje 😉

 • Waar: Zwevegem West-Vlaanderen
 • Prijs: volwassenen en kinderen tot 2 jaar gratis, kinderen tussen 2 en 5 jaar  betalen 9,90 eur
 • Meer info: www.speelpunt.be

Hans en Grietje: de musical

 Dit staat op ons lijstje en de kinderen kijken er enorm naar uit. Een interactieve musical van het bekende sprookje Hans en Grietje voor kinderen vanaf drie jaar. 

Na het succes van Roodkapje brengt Musichall opnieuw een sprookjesmusical naar de theaters. Hans en Grietje beloofd een interactieve familiemusical te worden waar jong én oud van zullen genieten. Het wereldberoemde sprookje van de gebroeders Grimm wordt in een nieuw jasje gestoken met een Vlaamse cast (met o.a. Ianthe Tavernier, Wout Verstappen, Ilse La Monaca, Matthew Michel,…), leuke liedjes, veel humor en aanstekelijke dansjes!

Zowel in Gent als in Antwerpen te zien tijdens de kerstvakantie. En er zijn zelfs nog tickets voor de (goedkopere) avant-première beschikbaar voor wie er snel bij is.

Winterwonderland

Winterwonderkasteel Gent

De vikingen zijn aangemeerd in Gent, ze willen het Gravensteen veroveren. Zullen Graaf Boudewijn de Kale en Koning Alfred de Grote van Wessex hen kunnen weerhouden om het kasteel te plunderen? Onder het motto ‘If you can’t beat them, join them’ dokteren ze samen vredesplan uit. En om dit plan te laten slagen organiseren ze een feest voor de Noormannen. Feestelijke verlichting, vreugdevuren, versierde kerstbomen en natuurlijk ook een winterbar om de Noormannen gunstig te stemmen. En iedereen (ja jij ook!) is uitgenodigd!

Kom dus tijdens de kerstvakantie in het Gravensteen genieten van een kerstfeest in ware vikingstijl en laat je meeslepen door het avontuur die er zich afspeelt. Wie gaat de buit binnenhalen denk je? 

 • Waar: Gravensteen Gent
 • Prijs: 10 eur
 • Info: https://gravensteen.stad.gent/nl/content/winterwonderkasteel-0

Winteravonden Bokrijk

Tijdens de Winteravonden in Bokrijk ga je terug in de tijd dankzij de nostalgische kermisattracties in museumdelen Kempen en Haspengouw.  Een schiettent, een spiegeldoolhof of een cakewalk. Of misschien zijn het reuzenrad en de Grand Carroussel meer iets voor jou? Wat je ook verkiest, de kermisattracties staan garant voor uren plezier. Muziek, winterse hapjes en een vuur-en lichtparade maken het kerstfeest af.

In de Oude Stad vertellen de muren een winters verhaal en is er een winterdorp op het marktplein (enkel van 26 tot 30 december). Bezoek ook zeker “De sixties” en beleef de kerstsfeer recht uit de jaren 60. Maar de kers op de taart is zeker en vast het vuurwerk op het einde van de dag (alleen in het weekend).

 • Waar: Bokrijk
 • Prijs: Tussen 3 en 12 jaar, 2 eur. Vanaf 13 jaar betaal je 7,5 eur. Er dient ook betaald te worden per attractie.
 • Meer info: https://www.bokrijk.be/nl/evenementen/winteravonden-2018-2019

Lichtfestival

China Light ZOO 2018

Tot 13 januari is er het lichtspektakel in de zoo van Antwerpen “China Light ZOO”. De dierentuin schittert als nooit tevoren en sluit zo zijn verjaardagsjaar op een indrukwekkende manier af. Het Chinese lichtfeest is een betoverend spektakel die het romantische verhaal brengt de Lotus-prinses en haar geliefde. Een sprookje voor groot en klein in een fantastisch kader. Dit maakt een tripje naar de zoo extra speciaal. 

 • Waar: Zoo Antwerpen
 • Prijs: 3-12 jaar: 12 eur. Volwassenen: 15 eur.
 • Meer info: https://www.zooantwerpen.be/nl/dagtickets/tickets-china-light-zoo/

Lichtfestival Knokke-Heist

Tijdens de eerste editie van Lichtfestival Knokke-Heist ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Op een dag verlaat de prins zijn ster om te zien hoe de rest van het heelal eruitziet en je reist met hem mee. Langs een 3 kilometer lang parcours ontdek je met de hulp van een smartphone applicatie 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars.

Ook de kerstverlichting in Knokke-Heist krijgt een nieuwe look en volgt mee het thema van de Kleine Prins. De winkelstraten, pleinen en torens van de gemeente en deelgemeenten worden feestelijk en feeëriek verlicht door planeten en glitterende sterren.

Mary Poppins

Een vleugje nostalgie tijdens de kerstvakantie kunnen we zeker en vast smaken. Maar het moet niet altijd ‘Home Alone’ of ‘Sound of music’ zijn. Wie keek net als ik wel 100 en keren naar de vliegende nanny, wie kent net als ik nog alle liedjes glad vanbuiten en wie hoopt nu vaak nog dat de speelkamer met één knip opgeruimd kon worden? Ja ik weet het, wij allemaal toch? Wel dan heb ik goed nieuws, er is een vervolg gemaakt op de iconische film. Deze keer niet met Julie Andrews maar met Emily Blunt in de hoofdrol. Nieuwe liedjes, nieuwe avonturen en nieuwe uitdagingen maar met dezelfde magic touch gebracht. Sleep die kinderen van je mee naar de bioscoop en dompel je onder in de wondere wereld van de zingende Mary Poppins. Neem popcorn bij de hand en hoop stiekem dat als je thuiskomt die speelkamer een beurt kreeg. 

Ik wens jullie een fijne en rustige vakantie toe. Nog 2 uur dan begint het. Succes!

B.