Personal

Happy things 2017 #1

Meer oog hebben voor de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken en deze dan vastleggen op foto met een spiegelreflex of telefoon. Liesellove kwam met het idee en ik was meteen overtuigd. Geen 40 dagen zonder vlees of drank of whatever. Ik mag fotokes trekken, das toch veel leuker? 

Ik nam sowieso al vaak foto’s maar mijn focus zal nu vooral op mijn omgeving en fijne momenten liggen. Dat ik nu minder op instagram plaats heeft met deze uitdaging te maken, ik spaar mijn mooiste foto’s wat op om hier te kunnen plaatsen. De spiegelreflex hou ik wel thuis (ik vind eigenlijk de batterij-oplader niet meer en mijn handtas zit nu al overvol) ,deze uitdaging lukt volgens mij perfect met de goeie ouwe  Iphone.

Onder het motto “No Pressure” wordt dit een twee-wekelijks rubriek, zodat ik nog genoeg ruimte heb om onvoorziene omstandigheden op te vangen. Maar kijk, ik verzamelde de laatste weken toch een aantal mooie plaatjes ondanks mijn snotneus en nachtdiensten. Ik genoot er zeker van!

 

img_1128

En plots kan Vic zijn naam schrijven! In de verkeerde volgorde weliswaar, maar we weten allemaal dat creatievelingen de toekomst zijn…

 

 

Ik hou gewoon van tulpen, ze kosten niets en komen in de mooiste kleurtjes. Elke week een boeketje. Meer moet dat niet zijn om het huis op te fleuren.

Mijn dochter die helemaal niet graag knuffelt, mag ik nu eens grondig knuffelen. Een moeder-dochtermomentje mét selfie natuurlijk. O ja, we deden die dag ook aan twinning (ja ik heb een zwak voor streepjes).

Zo ziek als een hond opstaan en merken dat het lief  het ontbijt klaarzette om mij op te vrolijken. Ik moest er niet minder door niezen maar ik kon wel weer glimlachen.

17 graden, helder blauwe lucht, prachtig uitzicht en vliegtuigen die kunstwerkjes maken. Niet te geloven dat ik deze plek mijn tuin mag noemen.

Elke keer ik ga winkelen in de okay wordt ik vrolijk van hun proevertjes. Granola met verse blauwe bessen en frambozen, moeilijk om dit niet leuk te vinden.

Een shoppingmomentje voor mezelf. Geen kinderen bij en tijd zat. Deze combinatie gebeurt zelden. Het leverde mij een gloednieuwe outfit op en een cadeautje voor mijn vriend. (Niet letten op de streepjes, het vlees is zwak)

 

Na 2 (!) jaar eindelijk nog eens de tijd vinden om een boek te lezen. Broodje met mozarella/pesto (ze hadden geen broodje préparé meer), zonnetje, goeie muziek en een uurtje tijd… zalig! Wachten aan school kan dus ook eens aangenaam zijn.

img_1133

Mama pannenkoekenplantje krijgt een baby pannenkoekje! Een dikke pluim voor mezelf want ik heb geen groene vingers. Zelfs vetplanten zijn hier geen lang leven beschoren.

 

Het was vooral de lente en de attenties van S. die het voor mij leuk maakten deze week. Nu ben ik wel benieuwd welke leuke momenten er mij de komende weken te wachten staan. Ondertussen blijf ik foto’s nemen en genieten van wat er op mijn weg komt.

Zin gekregen om net als ik de uitdaging aan te gaan en ook meer te genieten van de kleine dingen in het leven? Neem een foto, plaats deze op instagram en vergeet de #happythings2017 niet!

Some days you only have to create your own sunshine,

Babs