Personal

Van Bab’s Up Next naar Zeg.maar.Babs

Zeg.maar.Babs

Eindelijk is hij er! Mijn nieuwe blog ,zeg.maar.Babs, mét eigen domeinnaam. Toch wat trots en vooral benieuwd naar wat jullie ervan zullen vinden. De blog kreeg niet alleen een nieuwe lay-out en website maar ook een nieuwe naam. De laatste dagen kreeg ik veel vragen over deze naamsverandering. Die was al opgedoken op sociale media en dat maakte jullie natuurlijk wat nieuwsgierig. Niks mis mee, maar ik hield de reden graag nog wat geheim tot vandaag… 

 

Waarom een nieuwe start met zeg.maar.Babs?

Diegenen die mijn blogposten reeds volgden zullen het wel opgemerkt hebben, het was nogal stil de laatste tijd. Inderdaad mijn laatste blogpost dateert van eind augustus. En daar is een reden voor. Begin september kreeg ik het moeilijk. Door samenloop van omstandigheden, kreeg ik af te rekenen met extreme stress. Geheugenverlies, slapeloosheid en hartkloppingen waren maar een paar van de symptomen waar ik mee te kampen had. Eigenlijk had ik het zelf niet door, ik dacht dat het van voorbijgaande aard was en dat het wel vlug zou beter gaan… maar ondertussen was dit al een tijdje aan de gang. Iemand anders wees me er op en eindelijk zag ik zelf in dat ik eronder door aan het gaan was. De dokter schreef me rust voor en ik merkte dat dit echt nodig was. Samen met al deze stress-symptomen kwam ook de writer’s block. Ik heb er op gevloekt, echt. Maar ik kon niks bedenken dat ik goed genoeg vond. De lat legde ik weer te hoog. Maar tijdens één van mijn slapeloze nachten nam ik een beslissing. Ok als ik niet meer kan schrijven dan maak ik die nieuwe website waar ik al zolang over nadacht. Iets negatiefs naar iets positiefs omzetten. En zo geschiedde. Het was niet gemakkelijk. Ik moest het met vele tussenpozen doen, heel wat tutorials doorploegen en veel artikels lezen. Maar het lukte. Ik kon niet trotser zijn op mijn doorzettingsvermogen en het resultaat bijgevolg. En laten we vandaag die nieuwe start beginnen. Wat minder perfectionistisch zijn en wat meer te genieten.

 

Waarom zeg.maar.Babs

Het zal jullie misschien verwonderen, maar ondanks dat ik graag schrijf ben ik geen grote prater. Ok ik beken, met een glaasje op wel 😉 maar op een doordeweekse dag ben ik wat stiller. Ik kreeg vaak de vraag waarom Bab’s Up Next?! en ja die uitleg… (kun je hier lezen btw) ik was dat wat beu. Waarom hou ik het niet wat simpeler bedacht ik me. En zo werd het een zin die ik heel vaak zeg. Het lag zo voor de hand! Mensen noemen me bij een eerste ontmoeting “Barbara” en dan volgt dit: “zeg maar Babs”. Eenvoudig, gewoon wie ik ben voor mezelf, voor mijn partner en mijn familie, mijn vrienden en collega’s. Gewoonweg Babs. Meer moet dat niet zijn. En dit moet ook deze blog uitstralen, eenvoudig wie ik ben, hoe ons gezin is, kleine gelukjes en fijne ervaringen. Gewoon omdat ik deze dingen graag deel. Omdat voor ik blogde mijn vrienden en familie al bestookte met foto’s, adresjes, bevindingen van onze avonturen, nu doe ik dat gewoon hier. Eigenlijk zat het dus altijd al in mij. Dit is wie ik ben, gewoon Babs. En dat is goed, perfect voor mij.

 

Wat mogen jullie verwachten?

Ondertussen is mijn writer’s block volledig weg en heb ik er terug zin in. Er zitten al een 10-tal nieuwe blogposten in mijn geheugen te wachten om opgeschreven te worden. En zoals ik jullie al zei; het worden kleine gelukjes, kleine dagdagelijkse dingen die ik de moeite waard vind om te delen. Een leuke anekdote, een leuk lunch-adresje, een fijne uitstap of een coole outfit. Eigenlijk doe ik dit al dagelijks op instagram en Facebook en dat wil ik hier doortrekken. In mijn woorden, met leuke foto’s en hopelijk met jullie fijne reacties. Binnenkort blog ik een jaar en misschien moet ik dan ook wel eens een toffe give-away doen. Ah zoveel is mogelijk. Ik heb er alvast veel zin in. Ik ben alvast blij dat jullie er ook zijn…

 

achter de schermen zeg.maar.Babs

 

 

Blij jullie terug te zien trouwe lezers en welkom nieuwe lezers! Hopelijk zien we elkaar hier nog vaak terug…

Liefs,

Barbara of zeg maar Babs

Liefs zeg.maar.Babs