Lifestyle

Een beetje nostalgie kan nooit geen kwaad

Een regenachtige zaterdag. De kans is groot dat de kinderen voor de televisie hangen of naar hun tablet zullen staren vandaag. Liever niet, maar het gebeurt bij de besten. Vaak denk ik, naar welke brol zijn ze nu toch weer aan het kijken?! Vroeger hadden wij toch schone programma’s om naar te kijken. In den tijd van het kijk-en luistergeld hadden wij nog nooit gehoord over You Tube of Netflix. We hadden den BRT en latere ook den VTM. En dat was het. Geen Ketnet of Nickelodeon om dag en nacht tekenfilms te kunnen kijken. Wachtend op het hondje in Tik Tak zat ik dan in mijn sponsen pyjama voor de buis. Dat was het spannendste van de avond. Werd het de hond of het schaap? 

 

De snorkels

Kennen jullie Allstar met zijn inktvispuppy Okkie nog? Toeter die alleen kon toeteren en hun vrienden Kitty, Daffney en Dimmy? De intro met kapitein Ortega en zijn dagboek die vertelde over de onderwaterwezens. Waar is de tijd?

Anno 2018

Onze kinderen kennen misschien de snorkels niet meer, maar wel die spons Spongebob. Een gele zeespons die een broek draagt en bevriend is met een zeester, een eekhoorn (onderwater, ja) en een octopus. Ergens in Bikini Bottom en niet in Snorkelland. Wellicht niet gevonden door de knappe kapitein Ortega, maar die zou waarschijnlijk de zeebodem hamburgers niet gelust hebben. Qua geloofwaardigheid geheel gelijklopend met de snorkels, maar we kunnen niet ontkennen dat de blaffende Okkie 100 keer schattiger was dan die Squidward Tentacles. Of niet soms?

 

Volgende week nog eentje?

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen, blogpost 23/40, 2/6 skipdagen