Home Made, Lifestyle, Personal

Behind the scenes of the blog: kerstkaartjes!

kerstkaartje 2018 Tadaaz.be (zeg.maar.babs)

Terwijl iedereen nog in de ban is van de sint en zijn gevolg, ben ik al druk in de weer met het maken van mijn kerstkaartjes. Ik zal niet ontkennen dat ik er graag vroeg aan begin omdat het altijd een heuse onderneming is om mijn 3 kinderen samen op een foto te krijgen. Of toch zoals ik het wil… Ik laat jullie graag eens meekijken hoe ik van een vaag idee een leuke kerstkaart kon maken dankzij  Tadaaz.be en mijn 3 koters natuurlijk ( en ook wel een beetje mijn eigen geduld…).

 

Het idee

Tot voor kort had ik nog geen inspiratie voor de kerstkaartjes van dit jaar. Tot ik onlangs samen met mijn dochter in de badkamer stond en ze lippenstift over haar mond smeerde. Terwijl ze daar net als een clown naar mij stond te lachen, kwam ik op het idee om dit als uitgangnspunt te gebruiken voor een kerstfotoshoot met de kinderen. Rode lippen dus. En wie aan rode lippen denkt, komt al gauw uit bij kussen. En dat werd het dus; kusjes voor nieuwjaar. Simpel, lief en feestelijk. Geen kerstdecor, geen kersttruien of mutsen. Dit jaar eens niet. Ik wou het eens anders aanpakken en zette de kinderen na het bad, gewoon voor een witte muur. Ik ging aan de slag met rode lippenstift en legde hun gekke bekken vast op de gevoelige plaat. Wonder boven wonder, in 10 minuten was de klus geklaard. Gelukkig, want ik had niet echt een plan B.

 

De fotoshoot

Mijn fotokeuze

Kiezen dat is altijd het moeilijkste. Uit een dertigtal foto’s koos ik drie foto’s die er toch wat bovenuit sprongen. De gekke bekken van Vic deden het hem. Het hoeft niet altijd perfect geposeerd te zijn, ik hou wel van een speelse foto waarbij je moet glimlachen als je hem bekijkt. En dat is dan ook mijn bedoeling; onze familie en vrienden een vrolijk kaartje bezorgen die ze met een glimlach een leuk plaatsje geven in huis.

Doordat een fotoshoot op donkere dagen niet echt ideaal is van belichting, bewerkte ik ze toch minimaal op de computer. Wat extra lichter maken dus.

Kerstkaartjes maken met Tadaaz.be

Dit jaar maakte ik mijn kerstkaartjes via Tadaaz.be. Ik ontdekte er een ruime keuze aan designs voor originele kerstkaartjes (en tientallen andere gelegenheden), waar ik in een mum van tijd een persoonlijke touch kon aan geven. Je kan foto’s uploaden, kleuren veranderen of een eigen wens toevoegen. Ik vond het vooral leuk om te experimenteren met de verschillende features die je kon toevoegen aan de tekst of foto;  zoals sterretjes, wat sneeuw of een kusje. Heel eventjes raakte ik vast met een design, via een chatsessie kon een medewerkster mij snel weer op weg helpen. En voor wie geen originele nieuwjaarswens kan bedenken dit jaar, geen nood… op Tadaaz.be zul je vast inspiratie genoeg vinden.

Ikzelf maakte 3 kaartjes met elk een ander design. Twee klassiekers in de typische kerst-kleuren en één eigen ontwerp. Om een definitieve keuze maken, bestelde ik eerst 3 modelkaartjes en koos dan uiteindelijk samen met S. en de kinderen welk kaartje we het leukst vonden. Lekker gemakkelijk allemaal, want Kerst hoeft niet altijd stress te betekenen, toch?

kerstkaartjes tadaaz.be (zeg.maar.Babs)

Deze 2 kaartjes werden het net niet

Ons kerstkaartje voor dit jaar wordt…

We kozen voor het strakke kaartje met een grappige quote op. Deze past perfect bij ons gezin en deed ons meteen lachen. De persoonlijke wens op de achterkant, was mijn inspiratie van het moment…iets over zoentjes in een digitaal tijdperk. Uniek en toepasselijk binnen onze familie en vriendenkring, die we liever wat vaker in levende lijve zouden willen zien. Maar gelukkig bestaat de technologie wel en hoeven we niemand echt te missen…

 

Ik kijk er al naar uit om de kaartjes te posten, maar vooral ook om kerstkaartjes te ontvangen. Hoe fijn is het niet om te voelen dat andere mensen ook aan jou denken tijdens de eindejaarsperiode en ze je hun persoonlijke kerstwensen in een enveloppe toesturen. In het dagdagelijkse leven zijn we al zo vaak bezig met e-mails en sociale media dat een simpel kaartje eens extra fijn kan zijn. En laat dat nu net hetgene zijn dat ik fijnst vind aan Kerstmis (en de pakjes natuurlijk…).

 

En omdat jullie nu massaal originele kerstkaartjes naar elkaar zouden sturen, mag ik van Tadaaz.be een kortingscode delen met jullie. De code BABS10KR  geeft jullie recht aan 10% korting bij een aankoopbedrag van min. €50. De kortingscode is geldig tot 31/12/2017.

 

Sturen jullie kerstkaartjes dit jaar? Waar halen jullie inspiratie vandaan? Kijken jullie ook zo uit naar kerstkaartjes van familie en vrienden?

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

Deze blogpost kwam tot stand dankzij een samenwerking met Tadaaz.be. Alle info over samenwerkingen kun je hier lezen.