Lifestyle, Personal

Ben ik nu gek geworden?

Deze week kreeg ik van mijn mama een berichtje met de opmerking dat ik toch wel heel druk bezig was met bloggen de laatste weken. Was het jullie ook al opgevallen dat er hier dagelijks een berichtje verschijnt? Dachten jullie misschien; daar is ze weer… Ik moet bekennen dat ik inderdaad een beetje drukker ben met bloggen de laatste tijd. En daar is een goede reden voor.

 

Ik beken…

Ik doe mee aan 40 dagen bloggen. Geen tournée minerale, geen 30 dagen zonder klagen, geen vasten voor mij. Ik ga voor een andere uitdaging. Eentje waardoor ik geen honger of dorst hoef te lijden en wél mijn gal mag spuwen als het potje overkookt. 40 dagen bloggen, ja da’s lang hé. Heel lang zelfs, maar kijk we zijn ondertussen al 18 dagen ver en ik leef nog steeds 😉 Beetje verkrampte vingers misschien en ik heb al heel wat leuke TV-programma’s gemist (wat gebeurde er tijdens temptation?), maar al bij al lijkt de uitdaging toch nog haalbaar te worden. Waarom vertel ik er nu pas iets over? Omdat ik eerst wou zien hoe ik het er van ging afbrengen de eerste weken en geen loze beloftes wou maken. Dagelijks bloggen zonder druk is al wat leuker dan voelen dat je het MOET doen. Maar nu is het hoogste woord er uit. Nog 22 dagen te gaan en ik weet nu al dat het knap lastig zal worden op het einde. Maar het zou geen uitdaging zijn, als alles te gemakkelijk zou gaan ook niet, hé.

 

 

Wat is dat nu die 40 dagen bloggen?

Kathleen van verbeelding.be bedacht de uitdaging vorig jaar en als beginnende blogger ontdekte ik toen zoveel nieuwe blogs en bloggers tijdens mijn dagelijkse leesmomentjes. Vol verwondering kon ik vaststellen dat die schrijfsters elke dag weer iets nieuws konden verzinnen en toch hun lezers bleven boeien. Want ik was gewoon elke dag weer nieuwsgierig naar wat ze nu weer mee op de proppen zouden komen. Soms was het een lijstje, een korte anekdote of een tutorial maar elke dag, écht elke dag was die blogpost daar. Daar kon ik alleen maar bewondering voor hebben.

Toen Kathleen besliste om dit jaar weer de 40 dagen bloggen- uitdaging te lanceren, heb ik enorm getwijfeld. Zou ik dat wel kunnen? Heb ik tijd genoeg om elke dag iets online te zwieren? Zitten er genoeg ideetjes in mijn hoofd om elke dag iets zinnigs te vertellen? Willen mijn lezers wel elke dag mijn schrijfsels lezen?  Omdat ik over niks zekerheid had, begon ik er gewoon aan zonder druk van buitenaf, zelfs mijn man weet hier nog niks van. Nu dus wel 😉

Wat betekent nu concreet #40dagenbloggen:

  • Elke dag een blog online gooien voor 12 u ’s nachts
  • Starten op 14/2/18 en eindigen op 1/4/18 (de vastenperiode dus)
  • We mogen 6 dagen skippen, 1 voor elke zondag tijdens de vasten
  • De skipdagen mogen op eender welke dag ingezet worden
  • Er zou mij niemand doodschieten als ik het niet moest halen

 

40 dagen bloggen op Zeg.maar.Babs tot nu toe

Ik startte op 14/2 zoals gepland. Maar zette ondertussen al 2 skipdagen in. Wat eigenlijk prima op schema is. De skipdagen werden ingezet tijdens het eerste weekend, omdat ik toen nog niet 100 procent zeker wist of ik al dan niet zou deelnemen. Een beetje tijd om na te denken dus. Ondertussen gaat het bloggen vlot, soms heb ik geen idee wat er online zal komen die dag en andere dagen heb ik gelukkig de reisreeks en de #ouderzonden om op terug te vallen. Dat zijn al 2 blogs per week gegarandeerd. En verder zien we wel. Tot nu toe blijft de inspiratie komen en hopelijk blijft dit nog even zo. Weet ik al wat er de komende 22 dagen hier zal verschijnen? Neen. Dus dit wordt voor mij ook serieus spannend om te ondervinden wat er hier op de blog nog zal te lezen zijn binnenkort. We doen alvast ons best om er wat van te maken.

 

Ik heb wel jullie hulp nodig!

Geen blogpost zonder inspiratie, geen 40 dagen bloggen zonder blogposten. Ik weet dat jullie hier graag komen lezen, daarom vraag ik om even uit jullie comfortzone te kruipen en even een vraag te bedenken waar ik mag op antwoorden. Eender wat. Als iedereen die dit leest, hier in de comments een vraag bedenkt, dan krijgen jullie de komende 22 dagen zeker elke dag iets te lezen. Alles kan, alles mag. Het mag op vriendenboekje niveau zijn (wat eet je graag?) tot op filosofisch niveau zijn (wat was eerst; de kip of het ei?). Ik bijt niet en je zult me niet gauw afschrikken, dus shoot.! Ik zou jullie eeuwig dankbaar zijn. Dus kruip even in je toetsenbord en vraag er maar op los. Ja ook jullie daar stille lezers, ik kan wel degelijk zien dat jullie er zijn 😉

 

De volledige deelnemerslijst kun je hier terugvinden. Zoals je ziet ben ik niet de enige gek in de blogosphere.

 

Dus tot de komende 22 dagen nog (of minimum toch 18, nog 4 skipdagen in te zetten namelijk),

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen 16/40,  skipdagen 2/6