Personal

Dat het bij ons ook niet perfect is!

perfect

Ze lijken soms zo perfect die gezinnetjes op pinterest en instagram. Perfecte witte muren, nergens rommel te bespeuren en kinderen die vanop het (langharig) tapijt dromerig in de lens kijken terwijl mama van haar thee sipt  (uit een wit kopje) terwijl ze languit in de zetel ligt omringd door kleurrijke sierkussens. Liefst vergezeld van een leuke oneliner en goed gevonden #’s.

 

Het leven zoals het is…

En dan kijk ik rond en zie overal speelgoed liggen, kinderen ondersteboven hangend in de zetel (gapend naar steeds diezelfde tekenfilm) een mok (of 3) maar dan op het aanrecht en een plant die ik vergat water te geven (weeral)…. Ok ik beken, ik doe het ook. Vlug rommel aan de kant, kleren goed trekken, choco van hun gezicht wrijven terwijl ik op 1 been op de stoel sta te balanceren voor die perfecte foto. Moet soms nogal een zicht zijn…

Nu zat ik deze week wat te bladeren door mijn foto’s en het viel me op dat tussen al dat “perfecte pinterest” gedoe,  nog veel meer échte foto’s staan. Foto’s waar ik iets langer naar keek omdat ze grappiger waren, een verhaal vertelden en vooral ook echt “wij” waren. Familie “rommel en vuile handjes” dus. Ja hoe kon ons leven er nu perfect uitzien met 3 opgroeiende kinderen,  wonend in een half verbouwd huis, een tuin die nog niet af is en dagen die minstens 5 uur te kort zijn om alles gedaan te krijgen?

Voor iedereen die denkt dat het ergens anders wel perfect is, maakte ik een kleine selectie van momenten waar ik even met de handen in het haar zat, tijd tekort had of gewoon heel hard heb gelachen… en het zijn vooral die momenten die mij heel lang zullen bijblijven omdat ze net NIET perfect waren.

 

 

 

Perfectly imperfect

 

Maar ondanks alle chaos in huis ben ik toch vaak getuige van kleine perfecte momentjes die geen filter vereisen. Momentjes zoals deze die me doen vergeten dat er een uur voordien nog traantjes waren omdat de batterij van de Ipad leeg was en de chocolade op (oops ik had een vrije dag)…

 

Ferre vic en Zoë muziek gitaar

 

En kijk nu eens goed rond en bedenk dan dat het altijd nog slechter kan…

Graag gedaan,

Babs