(kids)fashion, Lifestyle, mishmash

De coolste boekentassen voor het schooljaar 2019-2020 zijn…

coolste boekentassen 2019-2020

Het is weer de tijd van het jaar! Iedereen is weer eens op boekentassenjacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De winkels en reclamefolders staan er vol mee. Kleurrijke boekentassen, exemplaren met glitters, tasjes voor prinsesjes, trolly’s voor superheroes, 80’s style, groot, klein,… Ben ik de enige die tijdens die zoektocht vaak het bos door de bomen niet meer ziet? De keuze is enorm. Daarom deed ik wat research en zette eens de leukste merkjes op een rij. Voor mezelf maar ook voor jullie. Ideaal om eens voor te leggen aan zoon- of dochterlief voor je naar de winkel trekt en je ongewild met een felroze exemplaar thuiskomt.

Als het aan mijn dochter lag, kochten we op 1 juli al een boekentas van Frozen. Ik wimpelde tegen haar zin het verzoek af en schoof de zoektocht voor ons uit. Ergens in augustus zouden we wel een nieuw exemplaar voor haar kopen. Na de reis. En nu is het dus zo ver. Het is augustus, onze reis is al een tijdje voorbij. Maar mijn dochter is nog steeds haar Frozen boekentas niet vergeten. Maar ook voor de jongens weet ik nog niet precies welk exemplaar te kiezen. En daar wil ik nu verandering in brengen. Met deze lijst. Speciaal voor mijn kinderen, maar ook voor jullie. Omdat ik weet dat de zoektocht naar een nieuwe boekentas vaak voor onderlinge discussies kan zorgen. Met deze merkjes zal je sowieso scoren. Beloofd.

Jeune Premier

Al een tijdje een topfavoriet hier. Onverslijtbare en stevige boekentassen. Belgische kwaliteit en altijd uiterst hip. Van vlinders tot kersjes. Kompassen, robots en vikings. Alles waarover een kind droomt dus. Zowel voor kleuters als voor kinderen van de lagere school. Hier staat de it-bag unicorn gold hoog op de lijst genoteerd.

De volledige collectie kun je hier bewonderen: https://www.jeunepremier.be/

Engel

De kleurrijke collectie van Engel doet denken aan feest. En daar staan ze ook voor.; Celebrate life. Engel is een Nederlands bedrijf die niet alleen mooie boekentassen verkoopt, maar ook een bonte verzameling van hippe spulletjes aanbiedt. Engel staat garant voor mooi, uniek en duurzaam. Een toppertje voor wie van vrolijke kleuren houdt. Totally in love met de regenboogkleurtjes en 80’s look.

De volledige collectie kun je hier bewonderen: https://www.engelpunt.com/producten/tassen

Caramel & Cie

Caramel et Cie is een Frans boekentassenmerkje dat hier bij ons op de gang staat. De ontwerpster van de boekentassen zegt dat ze tijdens het creëren van de tassen, de cocon van thuis samen wil brengen met het avontuur van school. Elke dag iets nieuws leren met een veilig gevoel. Ik vind het alvast een fijne gedachte. Maar voor mij is het vooral de combinatie van de correcte prijs, goede kwaliteit en fraai design die het hem doen. De kans is groot dat er volgend schooljaar weer eentje uit hun nieuwe collectie bij ons op de gang zal staan. De vliegtuig met regenboog misschien?

De volledige collectie kun je hier bewonderen: https://www.carameletcie.fr/en/

Escudama

Toegegeven het merk Italiaanse Escudama is niet goedkoop, maar het staat wel voor tijdloos en duurzaam. De boekentassen worden namelijk vervaardigd in hoogwaardige materialen en zijn met veel liefde geproduceerd. Dat merk je. Misschien niet een tas die je elk jaar opnieuw zal kopen, maar eerder eentje waar je kind enkele jaren van zal kunnen genieten. En daarna het broertje/zusje 😉 Voor zowel kleutertjes als lagere schoolkinderen. Hadden ze het gele maar in mijn maat…

De volledige collectie kun je hier bewonderen: https://esctheordinary.com/it/collezioni/

Eastpak

Het bekende rugzakkenmerk Eastpak mag zeker niet op ons lijstje ontbreken. Nu mijn oudste zoon een bijna-tiener is, kijken we al eens naar de stoere rugzakken van Eastpak. Geen duffe boekentas, hij wil voor streetstyle gaan dit nieuwe schooljaar. Easpak dat staat voor hip, cool en altijd scoren. Het is van horen zeggen 😉

De volledige collectie kun je hier bewonderen: https://www.eastpak.com/be-nl/

Kipling

De koning der boekentassen mag ik toch wel zeggen. Wie kent er het merk Kipling nou niet? Ikzelf had er ook eentje in de lagere school (na lang zagen hoor) en nu 25 jaar later zie je ze nog steeds op de speelplaats. Ondertussen met coole prints en reflecterende stroken maar nog steeds even stevig, onverslijtbaar en tijdloos. En soms willen we gewoon weten hoe het aapje aan de tas zal heten. Ik denk dat die van mij igor heette…

De volledige collectie kun je hier bewonderen: https://www.kipling.com/be-nl/kids-schoolbags/

Trixie Baby

De schattige kleine boekentasjes van Trixie Baby zijn een hit bij alle peuters en kleutertjes. Leuke diertjes, zachte stofjes, unieke details en mooie kleurtjes. De stof is waterafstotend en ze kunnen gemakkelijk gewassen worden. Nu is het gewoon nog een kwestie van het leukste diertje te kiezen. Dat schattig konijntje misschien?

Je kunt de hele collectie hier bewonderen: https://www.trixie-baby.com/en/products/backpacks.html

Stones and bones

Naast kledij en schoenen, brengt het kindermerkje Stones and Bones nu ook schooltassen op de markt. Op de tassen prijken de coolste prints voor zowel jongens als meisjes. Zwanen, dino’s, toekans, … de ene print al leuker dan de andere. Naast het grote draagcomfort is er ook aan de veiligheid van de kinderen gedacht. De rugzakken en boekentassen werden voorzien van reflecterende stroken en een veiligheidsfluitje. Alleen voor dat laatste al, verdient dit merkje een plaatsje op deze lijst.

Je kunt de hele collectie hier bewonderen: https://www.stonesandbones.com/nl-be/collection/webshopcategories

Fresk

Fresk is een Nederlands merkje die vrolijke en kleurrijke producten ontwerpt voor baby’s, peuters en kleuters. Hun volledige collectie is in 1 woord schattig. De zachte kleuren en retro prints van de tasjes deden mijn hart smelten bij de eerste oogopslag. Voor de allerschattigste kleuters op de eerste de dag van het schooljaar. Hou die zakdoeken maar al klaar!

Je kunt de volledige collectie hier bewonderen: https://fresk.nl/

Ruitertassen

Een klassieker die niet mocht ontbreken op mijn lijstje; Ruitertassen. De lederen tassen van het Belgische merk Ruitertassen zijn een klassieker en nog steeds hip op de speelplaats. Ze stralen pure klasse uit, zijn stevig en hebben een lange levensduur. Door hun mooie patina worden ze door de jaren heen alleen maar mooier. Een gouden klassieker, ja ook voor de allerkleinsten!

Je kunt de volledige collectie hier bewonderen: http://www.ruitertassen.com/

Laten jullie mij eens weten welke het geworden is? Wij gaan volgende week op tassenjacht. Succes met de vangst!

B.

Of mijn smaak veel veranderd is de laatste 2 jaar? Check hier mijn lijstje van 2 jaar geleden…