Out of office

Ga eens logeren tussen de schapen (De schaapskooi in Kasterlee)

De schaapskooi

Enige tijd geleden nodigden oma en opa ons uit voor een verrassingsweekend in de Kempen. Om hun huwelijksverjaardag te vieren zouden we met de ganse familie er een weekendje op uit trekken. En omdat we weten dat oma Boe (ja zo noemen de kinderen haar) heel vindingrijk is op dat vlak lieten we met een gerust hart de organisatie aan haar over. En we kregen gelijk, want eind september kwamen we terecht op een schapenboerderij “De schaapskooi” in Kasterlee. Ik moet je zeker niet vertellen wat de kinderen er van vonden? Inderdaad een schot in de roos!

 

Met zijn tienen waren we. Waaronder Ferre, Vic, Zoë als enige kleinkinderen en dus ook rotverwend op het vlak van aandacht. Op voorhand werd er een tipje van de sluier opgelicht; het ganse weekend zou in teken van de kinderen staan. Want happy kids = happy… en dat kan ik alleen maar beamen. Omdat mijn kinderen zowat opgroeien op de boerderij van oma en opa Boe (inderdaad, dit komt van boerderij) weet oma als geen ander dat onze bende heel graag de laarzen aantrekt om buiten te ravotten. Dus gingen we logeren op een heuse schapenboerderij in Kasterlee, de ideale uitvalsbasis voor tal van andere avonturen.

 

De schaapskooi

 

De schaapskooi

 

Het rustige buitenleven

Bij het ochtendgloren de haan horen kraaien, de poes op het erf die je tegemoetkomt en de lammetjes die wachten om geaaid te worden. Laarsjes aantrekken, geen tijd om te eten. Eerst op ontdekking. Door de plassen springen, het zwarte schaap knuffelen en op de hooizolder klimmen.  Verstoppertje spelen in de stal en daarna eitjes met spek als ontbijt. Want van het boerderijleven krijg je honger. Ferre, Vic en Zoë vonden het alvast geweldig. En wij stiekem ook. Al moet je de geur van de stallen er wat bij nemen. Maar dat is nu eenmaal het buitenleven, hé.

De logies

Gelegen in het rustige Kasterlee, ligt de schaapskooi. Een schapenboerderij waar je met max. 24 personen kunt logeren. De voormalige koeienstal is omgebouwd tot een ruimte die beschikt over 3 vakantiestudio’s en 1 multifunctionele ruimte. Die ruimte kan dienstdoen als vergaderruimte of feestzaal. Wij hadden de ruimte er bij gehuurd, zodat we ’s morgens allemaal gezellig  rond de tafel konden zitten om te ontbijten. De studio’s zijn praktisch en eigentijds ingericht, kraaknet en er werd ook aan de kinderen gedacht. Een babybedje was beschikbaar en er was ook speelgoed voorzien. Hadden we dit geweten, dan hadden we niets van dat meegezeuld.

 

Rond de studio’s is er een deels overdekt terras, waar het gezellig vertoeven is bij mooi weer. Er is ook een prachtige tuin met glijbaan, trampoline en klimtouw voor de kinderen en een boomgaard. Waar je ook kijkt zie je schapen; in de wei, in de stal en als decoratie. Dit domein heeft dus zeker zijn naam niet gestolen.

 

In de polyvalente ruimte is er een open keuken, genoeg tafels en stoelen voor een feestje en ook hier weer tal van speelgoed voor de kinderen. Dansend op de liedjes van studio 100 startte Zoë de dag terwijl wij met de volwassenen nog wat aan het napraten waren bij het ontbijt. De jongens in geen verte te bespeuren, want die hadden het veel te druk met het verkennen van de stallen.

 

Wat heeft de schaapskooi nog meer te bieden?

  • Schapenwandeling: voor wie nieuwsgierig is naar het werk van een schapenherder; ga eens 3u op pad met en tussen de schapen.
  • Lammetjesdagen: in de lente staan de lammetjes centraal; die dagen mogen kinderen komen knuffelen, de fles geven of met een beetje geluk een geboorte aanschouwen.
  • Zelfpluktuin: kersen, appels, peren,… zelf te plukken in de boomgaard en dubbel van te genieten thuis.

Meer info: www.schaapskooi.be

 

Toerist uithangen in de Kempen

Veel te vaak denken we aan het buitenland om de toerist uit te hangen. Maar geef toe dat we ook mooie en leuke plekjes hebben in ons Belgenlandje. De Kempen, ik had er eigenlijk geen flauw benul van wat er hier allemaal te beleven was. Behalve Bobbejaanland dan natuurlijk. En omdat een verrassingsweekend inhoudt dat er verrassingen komen, sleurde oma ons hier mee naartoe. Net niet geblinddoekt 😉

 

We did it!

De kleine Nete afvaren met kano (Lichtaart)

Bij de Ark van Noë huurden we een kano en vaarden we van Lichtaart tot Grobbendonk langs glooiende landschappen tussen de watervogels en het riet. Langs de oevers zagen we de koeien grazen, konden we een glimp opvangen van Bobbejaanland en stopten we even onderweg voor een drankje.

1 drankje, dat was toch de bedoeling. Na 2 beseften we plots dat we moesten opschieten of dat we ofwel in een fikse regenbui zouden terechtkomen of de avond zou vallen voor we de finish haalden. De afstand bleek groter dan verwacht maar we konden net op tijd voet aan wal zetten bij aankomst voor het pikkedonker werd. Die fikse regenbui kregen we wel op ons dak en moesten onder een aantal kano’s schuilen. Dat de sleutel van de auto 15 km verder lag, kwam er nog eens bij. Zeiknat en hongerig moesten we wachten op mijn schoonzus die dan maar voor taxi speelde en alles tot een goed einde bracht. Dit verhaal zullen we nog vaak vertellen denk ik.

www.arkvannoe.be

 

De Olmense zoo

Wisten we toen veel dat die zou moeten sluiten in de weken volgend op ons bezoek. De zoo gaf inderdaad een trieste indruk, maar ik kon er precies mijn vinger niet opleggen. Het was ook heel slecht weer die dag, dus het kon volgens mij ook daar aan liggen. Hoe dan ook, wij kijken graag beestjes, dus we hadden het eigenlijk best naar onze zin. En ik hoorde dat de zoo er alles aan doet om weer te kunnen opengaan, dus dat is alvast goed nieuws.

www.olmensezoo.be

 

De kabouterberg (Kasterlee)

Op zondagnamiddag trokken we naar de kabouterberg voor een dagvertelling over kabouters. Een kabouterverteller vertelde over de gewoontes van kabouters, wat kabouters zoal leren op school en ook hoe ze trappen op en af gaan in het bos. Tijdens een twee uur durende wandeling in het bos kunnen de kinderen even binnenkijken in de leefwereld van kabouters. Met een pinnemuts op hun hoofd mogen ze de kabouterverteller volgen doorheen een doolhof tot diep in het bos. En wij? Wij mochten mee.

www.visitkasterlee.be/product/110/dagvertellingen-op-kabouterberg

 

Brasserie Den Engel (Herentals)

In Den Engel klonken we op het leuke weekend en op de huwelijksverjaardag van mijn schoonouders. Ondanks dat mijn kinderen, geschminkt waren als panda en lieveheersbeestje waren we meer dan welkom. Het eten was heerlijk en de sfeer was er gezellig. Het moet de eerste keer geweest zijn, dat we met de kinderen op restaurant gingen en het viel eigenlijk best goed mee. Pas na het eten werd het tijd om ons geheim wapen (you tube) boven te halen, dus we konden zeker niet klagen. We weten nu dat het kan, dat ze niet heel de boel op stelten zetten als we eens uit eten gaan…

www.brasseriedenengel.be

Brasserie den Engel

Nog meer tips

  • Biertocht: Bier proeven in verschillende Tielense café’s
  • Winterwandelingen
  • Prinsjesroute: fietstocht op kindermaat met leuke haltes
  • Klimbos “de hoge Rielen” : touwenparcours op 4 tot 11 m

Voor meer info en meer activiteiten rond Kasterlee: www.visitkasterlee.be

 

Lijkt dit iets voor jullie om zo te logeren op een schapenboerderij? Gingen jullie ook al eens op familie-/ verrassingsweekend? En waar gingen jullie dan naartoe? Welke activiteit vinden jullie leuk om te doen op weekend?

Babs

Liefs zeg.maar.Babs