Lifestyle, Personal

De vijf van Babs : online magazines

Al sinds mijn tienerjaren heb ik een zwak voor magazines. Toen nog de joepie of de fancy (oh my wat een herinneringen, bestaan die eigenlijk nog?), later de flair (met relatietips!) en de humo (omdat het nu eenmaal cool was om die te lezen). De dinsdag was een feestdag en sloot ik me na school in mijn kamer op in het bijzijn van mijn toenmalige idolen (diegenen die mij goed kennen weten dat die begonnen met een T en eindigde met ake that 😆…I know…)

Nu ben ik die wat ontgroeid en doe ik al lang de moeite niet meer om naar de krantenwinkel te lopen op dinsdag. Ik volg simpelweg een paar leuke online. Via Facebook, e-mail of simpelweg op hun website. Lekker lui op toilet te lezen (just kidding, daar heb ik echt geen tijd voor, er staat wel altijd eentje voor de deur die DRINGEND moet…) of in bad (voor wie van risico’s houdt). En het kost me geen euro, alleen raakt je mailbox wel vlug vol, maar hé je moet er toch iets voor over hebben ook.

Mijn vijf favorieten op een rij

mamabaas.be

Een forum vol mamaverhalen uit het leven gegrepen. No-nonsens, authentiek en recht door zee. Net alsof je met je beste vriendinnen over het ouderschap praat met een glaasje wijn in de hand. Er mag al eens gelachen worden maar ook serieuze artikels krijgen er een plaatsje. Voor mij stipt op 1 omdat ik er mijn eerste artikels schreef en zo de liefde voor het bloggen vond.

maisonslash.be

Het online magazine voor coole parents. Omdat je niet alleen ouder bent maar ook reiziger, muziekliefhebber of foodie. Artikels met een rock and roll gehalte, foto’s van eigenzinnige interieurs of gewoon gekke, creatieve ideeën om uit te voeren met je kinderen (of kenden jullie het confetti-bar concept al?). Hip, hipper, hipst parenting dus. O ja en ze introduceerden ook het woord van het jaar (inderdaad samsonseks😉)!

vtwonen.be

Iedereen kent vast de papieren versie maar dit magazine is meer dan een interieurboekske. Je wordt geïnspireerd door de mooiste interieurs en accessoires op hun website, instagramfeed en pinterestpagina maar daarnaast hebben ze ook een ongelooflijk mooie webshop. Voor wie houdt van Scandinavisch design of landelijk wonen en niet veel zin heeft in webshop-hoppen is dit een absolute aanrader!

belmodo.be

Het online mode en lifestyle- magazine van Tiany Kiriloff. Make up en stylingtips, de komende trends, mooiste accessoires of glamorous events staan er in de spotlights. Maar ik ben vooral heel enthousiast over hun wedstrijden! Prijzen om bij weg te dromen en je hoeft er niet veel moeite voor te doen. Ideaal voor mensen zoals ik die wel eens willen deelnemen aan een wedstrijd maar het al opgeven bij de schiftingsvraag (ik heb daar echt een gruwel aan, ik bedoel wie in godsnaam weet nu hoeveel mensen er zullen deelnemen aan een wedstrijd?) En het werkt nog ook want ik won al een paar fancy pottekes huidcrème (hmmm moest ik misschien wel eens beginnen gebruiken)….dus aan het werk fashionista’s!

feeling.be

Het vrouwenmagazine bij uitstek! De frieten van Sergio Herman, de haarkleurtrends voor deze zomer, de mooiste jurken op de Oscars, ..kortom het languit-in-de-zetel-met-stukje-chocolade leesvoer bij uitstek. En klik eens door naar shedeals voor exclusieve aanbiedingen tot 70 % korting zoals uitstapjes, trendy accessoires of lekker tafelen in een toprestaurant. Mijn ideale bezigheid op een luie, regenachtige zondagnamiddag…

Welke zijn jullie favorieten?

 

Enjoy the weekend!

Babs