Lifestyle, Out of office

14 onmisbare/ leuke apps voor op reis

We hebben allemaal iets met onze smartphone. Geef maar toe. We hebben graag alle oplossingen binnen handbereik. Een liedje waar we niet kunnen opkomen, een woord dat we niet kennen of de openingsuren van een winkel. Gewoon even opzoeken en we kunnen weer verder. Maar wat als we op reis gaan? Vreemde taal, vreemde omgeving en vreemde munten. Praktisch als we zijn ingesteld, downloaden we toch gewoon een paar handige apps?

 

Evernote

unnamed

Hier zweer ik bij om een vakantie te plannen. In plaats van een boek van de bib, een paar losse krabbels of een paar onduidelijke kopies sla ik het gewoon op in die ene app. Je neemt gewoon een foto van dat briefje of slaat die handige website op. Je noteert alle bezienswaardigheden die je zeker wil meepikken en zelfs goeie restauranttips van vrienden kun je laten inspreken. En nu gewoon alles onder 1 titel opslaan en je kunt vertrekken. Handig? Ik zei het toch!

 

Voor Android, iOS en windows

 

Get Packed

app-icon-10479-mzl_ktgomoti

 

Koffers inpakken is vaak stressvol. Dit gebeurt vaak op het laatste moment en de kans is groot dat je iets vergeet. De nederlandse app Get Packed helpt een handje. Na het invullen van een aantal vragen over je vakantie stelt de app een persoonlijke paklijst voor je samen. Je kunt vervolgens alles wat je niet nodig hebt wegstrepen, waardoor de perfecte inpaklijst voor jouw vakantie overblijft.

 

 

Get Packed voor I Phone of Packing List voor Android (beide betalend)

 

Foursquare   

unnamed

Deze app is de ultieme stadsgids in je broekzak. De app is erop gericht om je op ieder moment van de dag leuke aanraders te geven. De leukste tentjes om te lunchen, te dineren of om een kop koffie te drinken en de beste winkels en bezienswaardigheden. Laat persoonlijke reviews achter, hou bij waar je bent geweest en deel dit met andere gebruikers. Soms ontdek je een superhandige tip zoals het Wifi paswoord of een lekker gerechtje dat niet op het menu staat. Een musthave voor de citytripper!

 

Voor Android, iOS, Windows

 

 

Tripadvisor  

naamloos

Een app met miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten. Met meer dan 225 miljoen beoordelingen maakt Tripadvisor het u makkelijker om de laagste vluchttarieven, de beste hotels, geweldige restaurants, leuke activiteiten en interessante bezienswaardigheden te vinden. Tip: download kaarten, beoordelingen en je opgeslagen items over meer dan 300 steden gratis naar je telefoon, zo vermijd je dure roaming-tarieven buiten Europa.

Voor Androïd, iOS, Windows

 

Avast Wi-fi Finder

unnamed

Gelukkig werden die roamingkosten eindelijk afgeschaft. Binnen Europa toch. Maar gratis wifi blijft natuurlijk superhandig om je mobiele data wat op te sparen of als je buiten Europa reist. Met de app Wi-fi Finder weet je precies waar je gratis wifi hebt. De app heeft een enorme database van hotspots over de hele wereld en informeert je over hoe veilig én snel de verbinding is.  Met behulp van de GPS zie je ter plaatste op een kaart waar de hotspots zich bevinden.

 

Voor Android en iOS

 

Accuweather

175x175bb

Stel je vertrekt voor een wandeling maar je twijfelt of je al dan niet een jas moet meenemen. En wanneer plan je nu die dag aan het strand? Met deze app laat je je nooit meer verrassen. Accuweather is een app met nauwkeurige weersverwachtingen waar ter wereld je je ook bevindt. Bekijk de weergave van de actuele weersomstandigheden, een beknopte en uitgebreide weersverwachting, lokale- en korte termijnverwachtingen en bewegende radar- en satellietbeelden.

Voor Android, iOS en Windows

 

Google Translate

unnamed

 

Vertalen was nog nooit zo gemakkelijk. In meer dan 50 talen kan Google Translate je verder helpen. Je kunt de te vertalen zin intypen of inspreken, maar wist je dat je ook een foto met tekst kunt laten vertalen? En voor wie die allerhande vreemde tekens niet begrijpt, die kun je gewoon natekenen en Goolge vertelt je wat ze betekenen. Onmisbaar? Inderdaad!

 

Voor Android, iOS en Windows

 

WC Assap

Op reis ben je al eens op zoek naar een toilet. En met kinderen zeker. “Mama, ik moet pipi doen!”, komt altijd ongelegen. WC Assap biedt dé oplossing. De app maakt gebruik van geolocalisatie en laat toe om in slechts enkele kliks het dichtstbijzijnde toilet te vinden. Je wordt voorzien van allerlei info over de beschikbare toiletten, zoals de netheid, het aantal, de openingsuren en de kostprijs. En je kunt daarna ook zelf toiletten toevoegen en beoordelen. En zo help je meteen die mama die na je komt.

Voor iOS en Android

 

Netflix

Ok geen Netflix op vakantie, da’s fair. Maar wat doe je tijdens die lange autorit en dat heerlijke 6 gangen menu- diner als je kinderen meereizen? Ok vroeger hadden we dat ook niet, da’s waar. Maar het bestaat nu, dus ik zou zeggen. Go for it! Om te vermijden dat de kinderen Minions in het Spaans moeten kijken, bestaat nu de geweldige downloadfunctie. Download hun favorieten alvast thuis en geniet van een stille autorit ( Of toch tot ze moeten plassen). En zet er stiekem wat afleveringen tussen van je favoriete serie, kwestie van niets te missen op vakantie…Just saying…

Voor Android, iOS en Windows

 

Mobile postcard

Geen zin om de winkels af te schuimen op zoek naar gedateerde postkaartjes? En een zoektocht naar postzegels of postbus staat ook niet echt op de planning? Dan biedt de post deze handige oplossing; je maakt gewoon zelf je postkaartjes online aan. Je doorzoekt je foto’s, kiest er de leukste uit, schrijft een tekst, voegt een adres toe en de volgende dag zit het in de brievenbus. Bijzonder makkelijk en veel leuker dan de traditionele postkaart met semi-naakte vrouw of fotocollage met lelijk lettertype. Een kaartje naar België kost 2.49 eur.  en oma zal zot content zijn!

Voor iOS, Android en Windows

 

Anti Mosquito Sonic Repeller

 

Op je gemak buiten zitten zonder bang zijn gestoken te worden door muggen? Alhoewel een ouderwetse citronella kaars ook nog steeds werkt, kan het natuurlijk ook digitaal. Zet de Anti Mosquito Sonic Repeller aan, zoek de juiste frequentie en je hebt nergens last meer van! Aah dat ik dat al niet eerder ontdekte!

 

 

Gratis voor iPhone. Op Android zijn er ook verschillende soortgelijke apps vergelijkbaar

 

Weathershot by instaweather

Voor wie al graag eens een foto op Instagram zet en eens zijn volgers wil jaloers maken… dan is deze app iets voor jou. Je maakt een prachtige foto van de omgeving en de app plaatst er onder andere beknopte informatie bij over de locatie, temperatuur en andere weersvoorspellingen. Er zijn verschillende lay-outs ter beschikking en het werkt ook voor facebook, mail of een gewoon sms-je! Ik probeer het alvast eens op vakantie. Je ziet het wel verschijnen 🙂

 

Voor Android, iOS en Windows

 

Unit Converter- convert currency & metric units

Niet alleen munten omrekenen doe je snel via deze converter, maar ook het omzetten van miles naar kilometers voor wie geen snelheidsboete wil. En herken je het ongemakkelijk scenario aan de pomp. Gallons????? Geen paniek, open gewoon deze app. En eentje van “ken jezelf”… een paar schoenen gespot maar je snapt de aangegeven schoenmaten niet? Opgelost! (extra tip: ideaal voor wie al graag eens online en buitenlands shopt!)

 

Voor Android en iOS

Night Sky

Deze ontdekte ik via Maison Slash. Ik was meteen enthousiast. Sterren kijken via een app. Wauw! Eindelijk gedaan met het raden waar die kleine of grote beer nu eigenlijk ligt. Geen gezever meer over verkeerde aangeduide sterren en eindeloze discussies over wie het nu bij het rechte eind heeft. Tijdens onze kampeertrip zal ik uitpakken met deze app, wedden dat moeder veel punten zal scoren. Ik zie het al voor me kampvuurtje, deken, sterren turen met natuurlijk een aperitiefje in de hand (of wat had je gedacht).

Voor Android, iOS en Windows

 

 

Zie ik nog handige apps over het hoofd? Hebben jullie al ervaring met bepaalde apps? Let me know!