Uncategorized

3 x snelle DIY projectjes voor in de keuken

kruidenmannetjes

kruidenmannetjes

Ik had nog enkele koffietasjes waarvan het oortje was afgebroken. Ik gooide die niet weg maar toverde ze om tot leuke kruidenmannetjes. Ik vond het idee op pinterest en was meteen verkocht. Ze ogen mooi en zijn heel gemakkelijk te maken. Win-win 🙂

  • 3 witte porseleinen potjes
  • porseleinstift ( ik bestelde deze van het merk edding via bol.com)
  • waterkerszaadjes
  • wattenschijfjes

Verjaardagskalender

Ik zeg al jaren; “ik heb dringend eens een verjaardagskalender nodig.” Ik ben zo slecht in het onthouden van verjaardagen, dat het soms tot ongemakkelijke situaties uitmondt. Toen ik op pinterest op zoek was naar free printables, ontdekte ik deze leuke verjaardagskalender van I’m a fashionlover. “Bingo”, deze moest ik hebben. Black/white en simpel. Ik hangde de losse blaadjes samen aan een houten klembord (bestelde ik via bol.com) en het was geklonken. Rest nu nog iedereen een what’s appje te doen… beschamend toch dat ik de verjaardag niet meer weet van mijn schoonouders…sorry 🙂

De verjaardagskalender kun je hier downloaden.

kruiden retro-gewijs inpakken

Ik heb iets met bruin inpakpapier. Dit DIY trucje is ideaal voor die lelijke bloempotjes die nog in de kast staan te wachten op een tweede leven. Ik had nog enkele doorzichtige maar dit is niet ideaal voor zo’n plantje, dus pakte ik die in. Voor wie zich blauw ergert aan het korte leven van die warenhuiskruiden, heb ik een tip. Knip een stukje spons af en leg het in het bloempotje doe er water op en doe er dan het kruidenpotje pas bij. Geef elke dag water, maar niet van bovenaf, giet op het sponsje en zo neemt de plant enkel het water op dat het nodig heeft. Dit basilicumplantje staat nu reeds 4 maand in mijn keuken, een record…

Soms is het gewoon leuk om in plaats van alles te pinnen, ook effectief iets te maken. Ik heb nog honderden pins waarvan ik denk: leuk. En alhoewel het vaak maar 5 minuutjes duurt om iets in elkaar te knutselen, zie ik er vaak tegenop. Maar als ik nu dit resultaat zie, denk ik eraan om er een gewoonte van te maken… Pin, choose, make!

Pinnen jullie veel? En maken jullie dan ook effectief wat er verzameld wordt? Of blijft het bij dromen en verzamelen? Misschien moeten we samen de uitdaging aangaan! Mijn pin-verzameling kun je trouwens hier zien.

Babs