Home Made, Personal

Mijn geheim projectje voor moederdag

moederdag

Wat zou ik dit jaar eens geven aan mijn mama? Ze was al heel duidelijk geweest; ze wou niks om aan de muur te hangen (minimalistische fase of zo…) en praktische cadeaus zijn nooit een goed idee. Dus wou ik het dit jaar eens anders aanpakken…Naast een gezamenlijke cadeau met de broertjes, bedacht ik nog een persoonlijk projectje.

Tekst en foto’s

Ik schrijf graag maar gedichten en zo… dat was nog wat anders. Ik heb er nachten over nagedacht en had totaal geen inspiratie. Tot ik echt eens durfde aan tafel te zitten met een blad papier voor mij en een balpen in de hand… nooit gedacht, maar in een half uur had ik toch iets waarvan ik dacht; Ok dit is misschien wel iets.

Ik had ook wat foto’s gevraagd aan mijn mama met de boodschap; graag foto’s waar zowel  jij( als klein meisje) en mémé op staan. Ze is diezelfde dag nog de dozen ingedoken en bezorgde me er een stuk of 10. Ze vermoedde waarschijnlijk wel dat ik iets van plan was voor Moederdag, maar wat dat moest nog een verrassing blijven.

De tekst en de foto’s vormden het eerste deel van de verrassing. Dit ontdekte ze zondagmorgen in haar mailbox, ik kreeg meteen een heel mooie reactie terug. Wat het was kunnen jullie hier zien.

 

What women want

Die tekst wou ik haar natuurlijk ook persoonlijk geven, dus printte ik deze uit op hard papier en de foto van ons twee bewerkte ik tot een polaroid. Met het idee dat ze niks aan de muur wou hangen, haalde ik een klembord om dit samen mooi te presenteren. Ik tekende nog wat doodles op het klembord en hing er een strikje aan in rood/wit touw.

Ik wou het vintage/ rood/ zwart-wit thema wat doortrekken, dus ging ik nog op zoek naar iets leuks om bij het pakje te steken. Wat willen vrouwen nu? Ik kon maar twee dingen bedenken; chocolade en er goed uitzien. Dus stak ik er een reep Tony’s Chocolonely met caramel en zeetzout (ah, you know) bij maar ook wat make-up (Essie en MUA). Rood natuurlijk of wat dacht je.

 

Vintage tintje met bruin geschenkpapier

Ik had het al meermaals zien voorbijkomen op pinterest; die mooie pakjes verpakt in bruin geschenkpapier. Omdat dit helemaal in het thema paste, ging ik daarmee aan de slag. Om het allemaal nog wat op te vrolijken, maakte ik nog enkele tags voor op elk pakje afzonderlijk. De leuke oneliner maakte het af. Gelukkig spaar ik de meeste dozen die ik ontvang via de post en deze van Zara was perfect, zelfs een kledinglabel van Zara kon ik gebruiken om tags te maken. Onderweg nog eventjes stoppen om bloemetjes te plukken en het pakje was klaar om te overhandigen.

 

Bloomon

En van haar volledige kroost kreeg ze een bloemenabonnement van Bloomon. Bloemen aan huis geleverd, met dat extraatje meer. We gingen natuurlijk voor de grote versie (staat ook op mijn verlanglijstje, hint 🙂 ) met bijgeleverde vaas.

Er was er alleszins eentje blij! Altijd leuk om je mama een fijne Moederdag te bezorgen, want een mama mag nog al eens in de watten gelegd worden. Ze deed het tenslotte zo lang voor mij…

 

Babs