Personal

Happy things 2017 #4

happy things 2017 #4

 

Ik moet eerlijk zijn, het zat me niet echt mee de voorbije weken. Een alles overheersende moeheid zorgde ervoor dat ik mij doorheen de dagen moest slepen. Ik nam ook heel wat minder foto’s dan normaal en mijn roze bril had ik misplaatst denk ik. Terwijl ik een voorraad energiedrank insloeg en om 21u al mijn bed indook kwam er van bloggen niet veel terecht. Gelukkig heb ik altijd wat in concepten staan zodat ik wat kon reloaden. Voorjaarsmoeheid ken ik nu ook, voila. Een streepje zon zou wonderen doen ☺️(terwijl ik de laatste details bewerkte voor deze post, toonde de zon zich eindelijk… waarvoor dank!)

Ik snuisterde wat door mijn foto’s en vond deze 10 leukerds met een klein verhaaltje achter. En zoals altijd geeft het me wel een goed gevoel om terug te kijken, ook al waren het maar kleine momentjes. Het gaat nooit om grootse dingen, maar misschien komt dit ook nog wel. Ik weet namelijk ook niet wat me morgen te wachten staat. De lotto winnen zal waarschijnlijk een utopie blijven, alhoewel ik betwijfel of het verstandig zou zijn dat hier te delen 🙂 Oja, Moederdag met fijne cadeautjes van de kinderen is natuurlijk ook altijd een opkikker….

 

IMG_4314

Vic (4) staat vaak alleen op. Dit doet hij meestal geruisloos en die morgen was het niet anders. Toen ik thuiskwam na mijn nachtdienst was dit het eerste wat ik zag toen ik de oprit opreed. Hij had tafel gedekt en was samen met beer aan het wachten tot iemand zijn boterhammen ging smeren. Terwijl papa en zus nog sliepen had ik een halfuurtje quality time met deze twee kanjers voor ik mijn bed indook en S. het bed uitduwde 🙂

 

IMG_4153

Een avondje uit met familie. Uiteten doen we zelden, dus genoten we er dubbel en dik van. Mijn ouders zijn net terug van 3 maanden Spanje dus we hadden heel wat in te halen. De kinderen waren in goed handen en zo konden wij in goed gezelschap genieten van een lekker wijntje en mmmmm… ribbetjes. Achteraf nog een afzakkertje in den Biechtstoel (een heerlijk karaktervol cafeetje met streekbieren), daar zeg ik natuurlijk geen neen tegen. Moeten we meer doen!

 

IMG_4291

Salt-Water sandals, I love them! Deze stonden op mijn zomers verlanglijstje en ik stond net op het punt ze te bestellen toen ik op deze stootte. Voor 10 euro kon ik een paar in nieuwstaat op de kop tikken. Welgeteld 50 euro in de pocket en mama (en vooral papa) blij!

 

IMG_4374

Voor Moederdag had ik een klein geheim projectje gepland. Daarvoor had ik aan mijn mama wat oude foto’s gevraagd van toen ze klein was. Ik word altijd zo vrolijk van die oude zwart/wit foto’s, de mooie jurkjes, die heerlijke kapsels… Er zat zelfs nog een kleine verrassing bij; een echo van toen mijn mama zwanger was van mij. Hoe bijzonder is dat! (Het projectje komt deze week op de blog, nog eventjes geduld…) En die kleurfoto in het midden; dat ben ik!

 

IMG_4370

Ik schreef het onlangs nog in deze blogpost, ik had een heuse ‘The Doors’ periode toen ik een jaar of 16 was. Op de terugweg van school hoorde ik deze. Heerlijke nostalgie, meezing moment en koude rillingen. En dat was de dag dat Ferre voor het eerste een liedje van  The Doors hoorde en toch maar raar naar zijn moeder keek….

 

IMG_4399

Bijna negen jaar wordt hij, deze momentjes worden zeldzamer en zeldzamer… Dit was één van de weinige ochtenden dat Ferre het OK vond dat ik nog eens meeging tot aan de schoolpoort. Altijd zalig als hij nog eens spontaan mijn hand vastneemt. De volgende dag wou hij  het alweer alleen doen. Coole kids en zo…

 

0A626947-BC22-4F5C-8B2F-060617AC15E6

Ik deed mijzelf een workshop cadeau voor Moederdag. Vorige zaterdag volgde ik bij Miss Pixie een leuke workshop rond het opmaken van een Bullet Journal. Ik wou al lang eentje opstarten maar de knowhow, moed en vooral tijd ontbrak me. Wat het nu juist is? Pinterest is uw vriend 😊 Binnenkort ook op de blog (het wordt hier druk de komende tijd 😊)…

 

AF8F50A4-FE45-4D64-8BB4-E86D24155EDC

Geen Moederdag zonder schattige zelfgemaakte cadeaus waarvan je spontaan een traantje moet wegpinken. 3 prachtige geschenken met een mooi gedichtje. Natuurlijk waren ze niet alledrie even enthousiast om deze voor te dragen, maar zeg nu zelf als je dit ziet heb je toch niet meer nodig? En ojee wat was dat moeilijk om hun schuilplek te verzwijgen. Vic wist mij te vertellen dat hij een geheim plekje had in de auto en Ferre wou dat ik elke avond zeker NIET onder het bed keek 😊

 

 

IMG_1342

Ook dat was Moederdag… terwijl ik mij op het gemak opmaakte ontfermde papa zich over Zoë in de douche. Dit leverde een prachtige foto op!

 

Post zeker jullie #happythings2017 op fb of instagram en vergeet mij niet te taggen (@zeg.maar.babs). Wie weet maak ik eens een blogje met de leukste of deel ik ze op mijn Facebookpagina

 

We sometimes underestimate the influence of little things,

Babs