Home Made

Konijntjes voor Pasen

Pasen staat hier synoniem voor chocolade en lekker eten. Gisteren was niets anders, na de chocoladezoektocht en de kroketjes maakte ik deze leukerds voor de kinderen. Ze vonden ze geweldig om te maken én om op te eten. Ze zien er niet alleen lekker uit, ze zijn ook heerlijk gemakkelijk te maken. Wie pannenkoeken kan bakken, kan deze ook!

De pannenkoeken zijn de lekkere vanille pannenkoeken van Jeroen Meus en de konijntjes zag ik hier op Facebook voorbijkomen. 

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 2 eieren
  • 200 g patisseriebloem
  • 2 vanillestokjes (ik gebruik een paar druppeltjes vanille-aroma)
  • 40 g  gesmolten boter
  • mespuntje zout
  • scheutje arachideolie (om pan in te wrijven)
  • slagroom (decoratie)
  • chocoladesaus (decoratie)
  • banaan (decoratie)
  • chocolade eitjes (decoratie)

 

Bereidingswijze

  • Maak het pannenkoekenbeslag door alles goed te mengen, zorg ervoor dat er geen klontertjes achterblijven.
  • Schenk een portie beslag in de pan, maak de pannenkoek ietsje dikker of normaal
  • Draai om en zet van het vuur
  • Maak nu de 1 grote en 1 kleinere en 2 kleinste rondjes en 2 oortjes in het beslag dmv ronde voorwerpen (ik gebruikte een kommetje en een glas) en een mes.
  • Haal het overtollige beslag uit de pan en bak nu de stukjes nog langs de andere kant
  • Maak het konijntje en decoreer zoals op de foto
  • Maak gerust ook verse chocolademelk met al die chocolade eitjes, dan mindert die mand toch al een beetje.
  • Smakelijk!

IMG_3991

Oordeel

De jury was unaniem tevreden, zelfs na al die chocolade kon een pannenkoek als deze er nog wel bij.

IMG_3993

 

Vrolijk Pasen iedereen!

Babs

IMG_1268