Personal

Mijn 18 plannen voor 2018

bullet journal 2018

Eerst en vooral HAPPY NEWYEAR aan al mijn liefste lezers!!! Maak van 2018 een fantastisch jaar; een jaar waarin schitterende avonturen en zalig niks doen elkaar afwisselen. Een jaar waarin je vaak de slappe lach krijgt en moe maar voldaan in slaap valt. Gevuld met knuffels, liedjes en heerlijke desserts. Dat 2018 er eentje wordt om nog vaak aan terug te denken! En bedankt om ook dit jaar mijn woordenvloed hier te komen lezen…

 

We zetten de lijstjes verder in januari. Want januari is de maand bij uitstek om aan goede voornemens te werken. Ik vind het eigenlijk nogal een serieus woord “voornemen”, saai ook een beetje, iets voor volwassen mensen met een job waarbij ik mij niks kan voorstellen. Ik noem het plannen. Iets wat ik wil, van tevoren minutieus plan, enthousiast over ben en hopelijk ook doe. Dat laatste is nooit zeker, maar zolang de intentie er is, zijn we al halfweg. Niet dan? En als we iets doen, doen we het meteen goed… 18 plannen om aan te werken in 2018, kwestie van mijn dagen goed te vullen (alsof ik mij ooit kan vervelen in een huishouden van 5 personen). Maar zoals ik al zei “moe en voldaan gaan slapen” dit moet 2018 worden.

 

Babs’ 18 plannen voor 2018

 1. 8 uren slapen per nacht. Onmogelijk de week dat ik nachtdienst doe, maar de andere dagen van de maand ga ik mijn licht wat vlugger dimmen.
 2. Meer water drinken. Minimum zes grote glazen water. Voor een cola-zero addict, is dit een keigrote uitdaging.
 3. Eén keer per maand op date met S. en ook eentje per maand met de girls. Ergens in oktober begonnen we hier mee en ik hoop van harte dat die avondjes blijven doorgaan. Soms is er al wat planning nodig maar tot nu toe konden we het altijd inplannen. Dit zijn twee avondjes waar ik altijd naar uitkijk; nieuwe restaurantjes ontdekken en gezellig bijpraten na een drukke dag.
 4. Dieet. Yup, ’t is van dat. Ik ben geen slaaf van de weegschaal, maar ik voel er mij toch niet goed bij dat ik enkele broeken niet meer dichtkrijg. En bij elk kind kreeg ik 5 kg cadeau, die geef ik nu met plezier af.
 5. Zwemmen. Ik haat sporten. Echt, ik heb er een broertje aan dood. Zelfs denken aan sporten alleen al maakt mij moe. Maar puntje 3 en 4 brengen mij onverbiddelijk naar dit item. Zwemmen dus. Baantjes trekken 1 keer per week. We gaan nu ook niet overdrijven, hé.
 6. Mij meer verdiepen in fotografie. Ik neem alle foto’s met een smartphone en probeer nu via het boek Snap! van Anke Wijnen daar nog beter in te worden. Eens ik dit helemaal onder de knie heb, verdiep ik mij in Shoot! en schaf ik mij een spiegelreflex aan. Geen idee welke nog. Wie tips heeft laat maar horen.
 7. Dat brengt ons naadloos over naar punt 7. Sparen. Sparen voor een nieuwe smartphone, camera en laptop. Wordt dus een duur jaar 2018. Weten we weer waarom we werken gaan. Gifts zijn altijd welkom. 😉
 8. Lezen. Ik was een echte boekenwurm, tot de kinderen mijn leven overnamen. Nu ga ik weer proberen die draad op te nemen. Via goodreads stelde ik een doel op van 6 boeken (echt, ik weet waarom ik de lat laag leg) en schreef mij in op de boekennieuwsbrief van blogster Kelly Deriemaeker (Tales from the crib) om inspiratie op te doen.
 9. Vaker de kringloopwinkel binnenspringen op zoek naar unieke stukken en er thuis wat moois van maken. Upcyclen dus. Kuch, deze onhandige dame zal nog wat te leren hebben dit jaar. Upcyclen voor dummies, bestaat die?
 10. Een geboorte-album maken voor Vic en Zoë. Dit is al 5 jaar een plan. Ooit komt het er van. Ooit. Arme stakkers… 🙂
 11. Eén keer per maand een social-media-vrije -dag inlassen. Yes I can! Hoop ik toch…
 12. Vaker afspreken met jeugdvrienden. 1 keer per jaar is echt schandalig. Daar moet dringend verandering in komen. Als jullie dit lezen…zet de drank maar koud!
 13. Reizen. Deze zomer weer kamperen, eindelijk die trip naar Budapest vastleggen, last minute weekendjes-weg inplannen en wat vaker een dagtripje plannen met of zonder de kinderen. Wij gaan dit jaar weer op ontdekking. En dit kunnen jullie hier dan lezen. Dit combineer ik dan met puntje 6.
 14. Een capsule garderobe. Gedaan met een overvolle kleerkast, waar ik naar sta te staren ’s morgens en 10 minuten moet zoeken naar een goeie combinatie. Enkel volledige outfits kopen, opbouwen vanaf  basic stukken die al wat meer mogen kosten en een goed overzicht houden. Alle kledingstukken die ik in 2017 niet aandeed, gaan onverbiddelijk de zak in.
 15. Elke morgen en avond mijn gezicht verzorgen met een vochtinbrengende crème. We kunnen er niet onderuit, ik word alweer een jaartje ouder en de rimpels komen stilletjes aan tevoorschijn. Ik wil geen gerimpelde oude doos worden.
 16. Vaker voorlezen en kinderboeken aanschaffen/uitlenen. Dit doe ik eigenlijk best wel vaak, maar ik merk dat ik toch hier en daar eens een avond durf over te slaan als ik moe ben. Vanaf nu elke avond dus, moe of niet. Want ik vind dit zo een belangrijk moment om nog eens samen te zijn met kinderen op een rustig moment en terzelfder tijd hun taalgevoel te stimuleren.
 17. Mijn Bullet Journal wat beter bijhouden. Ik startte er al in 2017 eentje, maar door tijdsgebrek en flauwe excuses bleef deze soms al eens onaangeroerd liggen. Ik kocht de Bullet Journal handleiding van Kelly Deriemaeker voor mezelf als kerstpakje en las die eerst voor ik er een nieuwe begon. Zowel mijn volledige agenda, financiële zaken, verjaardagen als al deze voorafgaande plannen kregen er een plaats. Door alles nu op eenzelfde plaats bij te houden en de volledige theorie van de BuJo te begrijpen, hoop ik dit nu vol te houden. Een kwartiertje per dag, mijn Bujo en ik, moet lukken toch?
 18. Bloggen. En last but not least, schrijven. Gewoon verder doen zoals ik bezig ben. Mij geen druk laten opleggen, ik hoef geen grotere blog. Ik vind het fijn zoals het nu is. Ongeveer twee blogjes per week en tijd om op jullie reacties te reageren en jullie beter te leren kennen. Tijd om na te denken over wat ik hier schrijf en alles goed te doen zonder mijn eigenheid te verliezen. Zeg.maar.Babs blijft gewoon zoals het is. Klein maar fijn. En meer moet dat niet zijn (ha, het rijmt nog ook!).

 

Afspraak in december

Heel wat plannen of voornemens (voor de muggenzifters) dus. Ben ik niet goed wijs? Misschien niet. Maar sinds ik vaak thuis ben overdag, vanaf 8/1 Zoë ook naar school mag en ik vol enthousiasme zit, zie ik dit wel goedkomen. Het wordt een uitdaging en bij momenten ook vaak lastig, maar we gaan ervoor. Een nieuw jaar, verse moed en elke dag weer 24 blanco uren voor de boeg. En laat ons vooral weer afspreken ergens eind december om te checken hoe het met al deze plannen is gelopen. Zal ik alles kunnen afvinken of niet? Wie weet…Nog 353 dagen te gaan.

 

Hebben jullie voornemens gemaakt voor 2018? Of doen jullie daar helemaal niet aan mee? En wat zal er lukken/falen denk je? Is alles wel haalbaar?

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

Dit artikel bevat affliate links. Dit wil zeggen; als jullie na het klikken het ook effectief kopen, jullie mijn spaarpotje voor puntje 7 met enkele cent helpen vullen. En dat mijn plannen in 2018 misschien wel slagen. Waarvoor dank 🙂