Lifestyle

Nostalgie op zaterdag #3: Vrouwtje Theelepel

Hier zijn we weer met een stukje jeugdsentiment op zaterdagmorgen. Deze keer fluisterde deze dame me in wat ik hier kon plaatsen en daar ben ik blij om. Het is namelijk één van mijn favorietjes uit het jaar 1984 alweer. Maar pas op de (toenmalige) BRT uitgezonden in 1988 en 1989. Ik herinner me nog levendig hoe ik  probeerde te vliegen met een paraplu omdat deze piepkleine dame dat kon. Ik hoef je zeker niet te vertellen hoe dat experiment afliep?

 

Vrouwtje Theelepel

Haar echte naam is Thea en ze wordt piepklein op de meest ongepaste momenten. Terwijl ze koekjes bakt, de was ophangt of een boek leest. Ze draagt altijd een gouden theelepel rond haar hals en woont samen met haar norse man Bazel op een boerderij. Eenmaal klein geworden kan ze met de dieren praten en samen met hen, haar buurmeisje Wendy en de bengels uit de buurt beleeft ze tal van avonturen. Zo geeft ze de muizen zwemles of moeder de kip opvoedkundig advies voor haar kuikentjes. En herinneren jullie zich de baby Reppie met zijn ene wenkbrauw nog en de dikke witte hond Vloems? Zalig om die allemaal nog eens terug te zien.

 

Anno 2018

Tekenfilms met vrouwen in de hoofdrol, zo ken er ik wel nog een paar. Maar of deze ook kunnen tippen aan die goeie ouwe Theelepel? Dora, Prinses Sofia of wat dacht je van Masha en de Beer. Mijn kinderen vinden de eigenwijze peuter Masha geweldig. Ik vind ze eerder irritant, maar wie ben ik natuurlijk? Met haar hoofddoek en driewielertje zet ze het huis van Beer en het bos rondom op stelten. De boerderijdieren zijn zo bang van haar dat haar ontvluchten en ze maakt meer vijanden dan vrienden. Helemaal het tegenovergestelde dan die lieve vrouw Theelepel eigenlijk. Maar zou dit misschien meer van deze tijd zijn? Minder volgzame en meer tegen-de-schenen-schoppende meiden? Ik zou het waarschijnlijk ook op een lopen zetten als Zoë zich plots zou gaan gedragen als die overactieve peuter met schelle stem. Al moet ik zeggen dat onze kat ‘Spook’  niet vlug genoeg naar buiten kan rennen als onze twee-jarige eraan komt. Kan toeval zijn. Ik vrees ervoor.

 

Lees hier de vorige nostalgische blogposten.

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

#40dagenbloggen, blogpost 35/40 , skipdagen 4/6