Personal

#ouderzonden: Ira (woede)

Hier zijn we weer. De voorlaatste in de reeks over ouderzonden. En nu gaan we het eens hebben over hoe we de mama boos krijgen. Wanneer begin ik inwendig (of niet zo inwendig) te vloeken? Wanneer vervloek ik het ouderschap of wil ik mij het liefst opsluiten in het toilet. Slecht idee trouwens, er staat er wel altijd eentje aan de deur te trekken omdat hij/zij ook moet. Maar we wijken af. Deze week beantwoord ik de vraag: 

 

Waarmee duwen de kinderen op je spreekwoordelijke knoppen?

 

Laten we eerst even duidelijk maken dat ik niet de persoon ben die vlug kwaad wordt, meestal zijn er verschillende invloeden nodig om mij tot aan de rand te drijven. Denk aan 10 minuten voor schooltijd, huis overhoop, jankende kat, verloren schoen, kind op tafel en twee die ruzie maken. Gecombineerd met dit dus…

 

Repeat

Mijn kinderen gaan heel dikwijls in repeatmodus. Zonder dat ik daar ook maar een knopje hoef voor in te drukken. Gebeurt helemaal vanzelf. En vaak heb ik ook geen idee hoe ik die moet resetten. Batterijen uithalen is geen optie helaas.

Enkele klassiekers

 • mamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamammamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamamma
 • In bed, uit bed, in bed, uit bed, in bed, uit bed, in bed, uit bed. Het record staat op 3 uur. Ze is een onvermoeibare klimmer onze dochter. Dan zit ik wanhopig op de trap, medelijden met mezelf en mij afvragend: waaaaaaarom toch????
 • Kind nr1 : Mama waar ben je? Mama waar ben je? “Op toilet” Kind nr 2: waar is mama? Mama waar ben je? “Op toilet!” Kind nr 3: mama, waaL ben je? “OP HET F***** TOILET!”
 • Getrek aan mijn rok… “mama” getrek aan mijn mouw… “mamaaa”, getrek aan mijn hand “Maaaaamaaaaa!” Ja wat is er? “Kweetnie” ooggerol

 

Tafeldecoratie

Ik weet niet wanneer, hoe of waar ze het oppikte maar Zoë kruipt op elke tafel die ze ziet. Dansen, eten, kleuren, zomaar, wil ze altijd OP tafel doen. De keren dat ik ze er al afhaalde zijn niet meer te tellen. Het kind weet van geen ophouden. Ze heeft helemaal geen last van hoogtevrees zoals haar moeder. “Wacht maar tot ze er eens afvalt” hoor ik vaak. Was het maar waar. Ze viel er al ettelijke keren af. En ze weende soms uren erna nog, maar schrik kreeg ze niet. Integendeel. Ik haal ze er nu weer af, voor de 10 e keer al. “Zoë kom van die tafel af”  Zou best nog een goed nummer zijn eigenlijk. “Ik waarschuw niet meer…”

Zal’t gaan ja!

In de lijst hoe erger ik mijn moeder het meest, staat deze stipt op 1. Niks zo leuk om een rijdende moeder gek te maken met geruzie op de achterbank. En met ruzie bedoel ik, elkaar gewoon al aankijken is not done blijkbaar. De dag dat men auto’s verkoopt met schermen tussen de passagierzetels, sta ik als eerste in de rij. Mijn kinderen kunnen het trouwens niet hebben dat ik op een autosnelweg rij. Dan vangt er wel altijd eentje een mep, is de blaas plotseling vol of wordt er eentje wagenziek. Over dat laatste… overgeven door het open raam van een rijdende auto is echt geen goed idee! En valt nogal op bij een zwarte auto ook.

 

Badkamergeheimen

De badkamer, dé plaats bij uitstek van mijn kinderen om zich volledig te laten gelden. Het is ook de plaats in het huis waar ze het liefst zijn. Een bad nemen wordt hier bijna altijd op gejuich onthaald en als ik ze niet tegenhoud springen ze er met kleren en al in. Deed Zoë trouwens al een keer. Het water was nog koud. Doet ze niet meer. In de badkamer gelden blijkbaar andere regels dan in de rest van het huis

 • Schuim maak je met een volledige fles zeep
 • Speelgoed mag altijd uit het bad gegooid worden, vooral als mama zo gek is om ze telkens weer op te rapen
 • Haar wassen en ondertussen een scène maken hoort er bij
 • Fonteintjes spugen tot op de muur, vloer, tapijt, mama,… fun, fun, fun
 • Ik wil altijd hetzelfde speelgoed of mijn broer/zus
 • De koude kraan opendraaien om broer/zus te pesten
 • De kraan opendraaien terwijl mama in de douche staat
 • Uit bad springen en kliedernat doorheen de bovenverdieping lopen
 • Kaka doen in bad
 • Alleen met de prinsessenhanddoek willen afgedroogd worden terwijl die in de was zit
 • Als mama de kam of borstel in de hand heeft, vlug wegrennen
 • Pyjama verstoppen en niet meer weten waar

 

Mijn kleine ettertjes

Ah die kleine ettertjes van mij. Heerlijke karaktertjes die ervoor zorgen dat ik mij nooit verveel. Mijn schelle stem achtervolgt hen vaak. Al lijken ze het helemaal niet erg te vinden. Ze houden van hun doorgedraaide moeder met rood aangelopen gezicht. Ze namen mijn gevloek al over (shit zeg) en hebben een al even boze blik als ik. Maar ik heb nog altijd mijn geheim wapen. De koekjes- en snoepjesdoos staat gelukkig nog op mama’s hoogte. En het bakje van de DVD-speler in de auto ook 😉 Pas op, hé!

 

Opgekropte woede daar komt alleen maar winderigheid uit voort

#quotebybabs #bondzondernaamheeftergeenlapaan

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenzonderbloggen, blogpost 31/40, skipdagen 4/6