Food, Home Made

Partyfood! Italiaanse burger

Italiaanse Burger Zeg.maar.Babs

Dit weekend was een echt feestweekend. Een huwelijk én een verjaardagsfeest op twee dagen tijd, dat kan al tellen op mijn gezegende leeftijd. Ok, ik overdrijf misschien maar een klein beetje. Al zal het klein katerke op zondagmorgen er niet om gelogen hebben. Maar om to the point te komen: een feestje betekent partyfood. En voor mij staat partyfood gelijk aan: snel, smaakbom én een tikkeltje vettig. Deze verrukkelijke burger dus!

 

Italiaanse burger

Op zoek naar een leuk en gemakkelijk gerecht voor feestjes dwaalde ik weer eens rond op pinterest. Na een omzwerving langs paarse kapsels, ankertattoos en lifehacks kwam ik dit perfecte hapje tegen. Origineel bedacht door deze dame en nu overgenomen door ondertekende. Ik maakte ze ondertussen al enkele keren en ik oogstte er telkens succes mee. En echt ze zijn op 10 minuten klaar, maar niemand hoeft dat te weten 😉

Ingrediënten (4 pers.)

Burger

  • 4  voorgebakken ciabatta broodjes
  • 500 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 tl oregano
  • handvol basilicum
  • 1 ei
  • peper en zou
  • olijfolie

Topping

  • zakje rucola
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozarella
  • 3 el mayo
  • 2 el pesto

Bereidingswijze

Burger

  • Meng het gehakt met de knoflook, de oregano,  gehakte basilicum (hou nog wat basilicum apart voor de afwerking) en het peper en zout. Voeg het eitje en een klein beetje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg er dan wat extra paneermeel aan toe.
  • Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers.
  • Bestrijk de burgers met een klein beetje olie en leg ze in een grillpan of gooi ze even op de BBQ. 3 min grillen langs elke kant en klaar!

Topping

  • Steek de ciabattabroodjes even in de oven en haal ze uit zodra ze lekker krokant zijn
  • Snij de broodjes middendoor en bestrijk de onderste helft met een beetje pesto
  • Op de pesto leg je nu in deze volgorde: rucola, tomaat, hamburger, mozarella en enkele blaadjes basilicum
  • Je werkt af met pesto-mayonnaise-dressing (verhouding 2 el pesto en 3 el mayo) en plaatst de bovenste helft van het broodje op het geheel

Afwerking

  • Steek een prikker door de burger om het geheel samen te houden
  • Serveer met een servette op een bordje
  • Trek de wijn open of neem een flesje bier uit de koelkast
  • Geniet….en denk eens aan mij 😉

 

Have a nice summer!

Geniet van alle feestjes en BBQ’s in de zon, van elke zwoele avond en de leukste festivals. Maak het gezellig, kom tot rust en laat het jullie smaken! En vergeet niet, het is altijd leuk als de gastvrouw (-heer) er gewoon kan bijzitten. Weer een beetje levenswijsheid van tante Babs 😉

 

Iets voor jullie deze burger?  Hou me op de hoogte wanneer jullie deze geproefd hebben!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs