Food, Home Made

Pinterest-test: is die waanzinnige kip nu echt zo waanzinnig?

“Waanzinnige kip uit de oven” met een heerlijk mooie foto erbij. Moet wel lekker zijn! Of toch niet? Wel ik testte dit even voor jullie uit en schotelde het voor aan een extreem veeleisende jury.

Ik stel ze even aan u voor:

  • mr. “Is er nog saus? Of op zijn minst mayonaise?”
  • jhr. “Ik heb geen honger en ik doe mijn mond dus niet open”
  • jhr. “Ik lust dat niet, want het is rood en dus tomaat”
  • mejuf. “Ik maak er geen woorden aan vuil, ik gooi het gewoon op de grond”

zoals ik al zei, heel veeleisend *zucht*

Het originele receptje testte ik reeds een paar maanden geleden uit (receptje vindt je hier) en dit was toen de conclusie van de jury:

  • Kip was te droog
  • Te weinig saus
  • Te weinig zongedroogde tomaten (of te veel volgens jurylid nr 3)
  • Te pikant voor de kinderen
  • Maar toch heel lekker van smaak

Omdat de kip wel nog ok was maar niet waanzinnig besloot ik om het recept wat aan te passen naar de eisen van mijn gezin, wat ik aanpaste zette ik even in kleur en dit was het resultaat…

Waanzinnige Kip uit de oven à la Babs (voor 4 pers)

ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 3 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 tl pili pili
  • 1 glas witte wijn (en schenk eentje voor jezelf in)
  • 300 g room
  • Halfgedroogde tomaten (doosjes van +/- 250 gram in Colruyt-eigenlijk hoe meer, hoe beter) uitgelekt en fijngesneden
  • 1 rode paprika fijngesneden 
  • 1 bol mozarella in schijfjes gesneden
  • 25 g vers geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tl tijm, oregano en rozemarijn (al dan niet vers)
  • Verse basilicum
  • zout en peper

IMG_1170

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180° C
  2. Snijdt de kipfilets middendoor (niet volledig!) en leg er schijfjes mozarella en enkele basilicum blaadjes tussen. Doe ze terug dicht en breng de kip op smaak met zout en peper
  3. Smelt 2 el boter en 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en schroei beide kanten goudbruin.( Laat de kip zeker niet doorbakken anders is hij te droog.) Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  4. Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan, voeg knoflook, rozemarijn, tijm, oregano en pili-pili toe. Bak voor ongeveer 1-2 minuten. Roer de wijn (en neem gerust een slokje), room, gedroogde tomaten, paprika en parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat dan sudderen tot de saus dikker wordt.
  5. Doe de kip en saus in een ovenschotel en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  6. Maak de pasta klaar, garneer je kip met Parmezaanse kaas en verse basilicum en serveer met een fris slaatje.
  7. Smullen!

IMG_1169

Conclusie

Mijn jury was unaniem lovend over de herwerkte versie, geen lange tanden, vieze vloeren of potten mayonaise op tafel. En ik als kok was ook heel tevreden : ingrediënten had ik grotendeels in huis, het was snel klaar en er was praktisch geen afwas. Dit receptje is dus zeker een winner! Of hoe een “waanzinnige kip” een “waanzinnig makkelijke en lekker kip” werd.

Smakelijk allemaal en laat me zeker weten wat jullie ervan vonden. Werden er nog ingrediënten aangepast of was het net goed zo?

Babs

img_0706