Out of office

Reis de zomer tegemoet met Jenni #9

erreeks et Jenni/zeg.maar.Babs

Met de zon op de rug schrijf ik deze inleiding. Zalig weertje toch (achter glas althans). Ik droom al van roséetjes, blote benen en ijsjes. De zomer kan voor mij niet vlug genoeg komen. Doet er mij trouwens aan denken dat mijn bikini-lijf nog niet op punt staat. Misschien kan het het mooie weer toch nog beter even wachten.  Ondertussen nemen we er gewoon een cocktail bij en vertrekken we samen met Jenni naar Aruba en Ibiza. Yes we’re going to Ibiza! Vergeet de zonnemelk niet…

 

Jenni

Deze fashionable lady ontmoette ik ergens vorig jaar tijdens een shitty party in het Brusselse. Net als ik mag deze dame zich een “slashparent” noemen en kruipt ze maar al te graag eens in haar pen. Of toetsenbord bij nader order. Niet dat we veel contact hadden, maar de artikels die Jenni schreef die las ik allemaal. Zoals zij goochelt met taal en haar opinie, straf. En ergens op instagram kruisten onze wegen weer. Ondertussen kletsen we wat af online. Op woensdag en vrijdagavond doet mijn telefoon al wat vaker van “ping”. En sinds kort blogt Jenni ook onder de naam van “madame octopus”. Check zeker eens haar verhalen op de blog en haar 2 muzes/zonen August en Felix op instagram.

Ik laat Jenni nu graag aan het woord:

Ik ben Jenni, mama van August & Felix (5 en 2,5) en vrouw van Servaas. We wonen in een klein maar fijn rijhuisje in een klein stadje ten zuiden van Brussel. Doordeweeks werk ik als teamleader in de uitzendsector en tussendoor schrijf ik regelmatig op mijn blog Madame Octopus en voor Maison Slash.

 

Reizen neemt een centrale rol in mijn leven in. Het is iets quasi vitaals, zonder wat ik niet zou kunnen leven. Even wegstappen uit je dagelijkse routine, je helemaal onderdompelen in een andere sfeer, avonturen beleven en echt tijd vrijmaken voor elkaar.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze net dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

Aruba

Onze huwelijksreis (november 2011) en onze laatste verre reis met twee. Het is een postkaarteiland (Hagelwitte stranden: check! Palmbomen: check! Warme temperaturen: check!) waar ze een grappig soort Nederlands praten. Buiten de prachtige stranden op zich weinig bijzonders, want cultureel valt er bijna niets te beleven. Maar de reis blijft verbonden aan die heel intense, mooie periode tussen ons huwelijk en de geboorte van onze eerste zoon (die maar een kleine 14 maanden bedroeg). En het was de laatste keer dat we ons helemaal konden overleveren aan dagen lezen & zonnen op het strand (en vlagje hijsen voor de kelner bij eender welke behoefte, echt decadent, I know), uitslapen, snorkelen en urenlang tafelen. Vakanties zouden nadien nooit meer dezelfde zijn 😉

Oostenrijk

Na heel wat skivakanties, onze eerste zomervakantie in de bergen en een absolute topper. We wandelen allebei supergraag en we boekten ietwat impulsief een actie die we zagen passeren op Travelbird. Er moesten twee jonge kinderen onder de drie jaar mee, maar we hadden de ‘we zullen wel zien’- instelling. Bleek dat Oostenrijk super voorzien is op jonge reizigers/wandelaars. Denk aan themawandelingen, wandelpaden voor buggy’s, prachtige houten speeltuigen op quasi elke kilometer en zelfs heuse attractieparken tussen de Alpen. De bergen zijn al adembenemend in de winter, maar in de zomer net nog iets magnifieker. Wie fan is van actieve vakanties: echt waar, de bergen in de zomer zijn jouw bestemming.

Ibiza

Absoluut niet origineel, soms lijkt het of de halve wereldbol naar het Mediterraans eiland trekt. Maar ik werd er helemaal verliefd op. De sfeer, de gezellige dorpjes, de kleine verscholen baaien, de verbluffende uitzichten, de stoffige baantjes,…Ik zou er elk jaar naartoe kunnen trekken. En: het eiland is maar een zakdoek groot, maar wat een restaurantaanbod! Ik eet heel graag vegetarisch & vegan en op Ibiza heb je enkele pareltjes in die richting, zoals Aubergine en La Paloma.

 

Dit jaar wordt het…

We trokken eind februari naar Portugal – eerst 3 dagen citytrippen in Lissabon & logeerden op hotel. Daarna huurden we een auto en reden we door naar de Algarve waar we in een aparthotel verbleven, en waar we al gebruik konden maken van het buitenzwembad. Mijn man en ik hebben last van een jaarlijks erger wordende winterblues, dus we proberen elke winter een zonzekere bestemming aan te doen. En ’t is de laatste keer dat we niet-schoolplichtige kinderen hebben, dus profiteren daarvan!

In de zomer gaat het opnieuw richting de Oostenrijkse bergen, omwille van de in punt 3 vermelde redenen. We gaan deze keer wel naar een ander gebied (Wilder Kaiser) maar ook daar blijken er weer topvoorzieningen te zijn voor ouders én kind. Tussendoor gaan we waarschijnlijk nog wel wat weekendjes weg doen, maar die staan nog niet vast.

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit? Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

Japan

De absolute topper op onze bucket list. Al sinds ik als tiener de boeken van Amélie Nothomb las, intrigeert de Japanse cultuur mij. Ik zou nooit voor een Japans bedrijf kunnen werken (1 sollicitatiegesprek was voldoende om me te overtuigen) maar hun cultuur fascineert me, want ze staan helemaal anders in het leven dan wij westerlingen. Het feit dat we allebei elke dag sushi zouden kunnen eten, kan er ook mee te maken hebben 😉

New York

De stad der steden. Als je ooit NYC bezocht hebt, kan geen elke andere stad daaraan nog tippen. Of je hetzelfde gevoel geven. Het gevoel in het middelpunt van de wereld te staan. De eerste nacht in New York deed ik geen oog dicht, zo gefascineerd  was ik door alle geluiden die ik op straat hoorde. We gingen er dus al een keertje naartoe als kinderloze twintigers, en het staat nu op nummer 1 om er als eerste verre reis met onze zoontjes naartoe te trekken.

Zuid-Europa met de Camper

We reisden al heel vaak in Europa, en toch moeten we nog zoveel plekken ontdekken: heel veel stukken van Spanje en Italië maar ook Kroatië bijvoorbeeld. Het is mijn droom om eens langere tijd van huis weg te zijn onder ons vieren, en het gevoel van vrijheid te kunnen ervaren om te kunnen stoppen waar en wanneer we willen.

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reis op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

Auto of vliegtuig?

Moeilijk, want we doen allebei regelmatig en beide hebben voor- en nadelen. Doe maar vliegtuig, wat dat geeft toch nét iets meer het gevoel van echt weg te zijn.

Strand of cultuur?

We zijn niet echt ‘strandmensen’. Een paar uurtjes is ok, maar dagenlang strandliggen is te passief voor ons. Nieuwe plekken ontdekken: dat is vakantie voor ons.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Tja, ik ga gewoon heel graag op restaurant.

Wijn of cocktail?

Want wijn drink ik al genoeg thuis 😉

Sport of boek?

Aangezien ik wandelen (dat kan ik best wel goed) niet echt tot sporten reken.

Zeker zon of onzekere zon?

Zon. Sowieso. Omdat we die hier zo vaak moeten missen. Maar dat hoeft niet perse gecombineerd te zijn met hitte. Liever niet zelfs. Een kleine 25graden en ik ben een gelukkig mens.

Fototoestel of kaart in de hand?

Ik ben de fotograaf, mijn man de kaartlezer (maar zonder mezelf te bestoefen: meestal gaat de kaartlezer als het erop aankomt af op mijn geweldig gevoel voor oriëntatie. Zelfs in de middle of Nowhere in centraal Turkije vond ik mijn weg. Tja, ken je talenten he ;-))

Streekgerechten of potje Vlaams?

Daar hoef ik totaal niet over na te denken. Streekgerechten uitproberen hoort volgens mij volledig bij de vakantie ervaring.

Avontuur of planning?

Een minimale planning op avontuur. Vooral omdat ik dingen niet wil missen. Maar er moet ook wat ruimte zijn voor improvisatie. Toen we jaren geleden naar Costa Rica trokken, legden we enkel ons eerste hotel en de route vast. Gecontroleerd op avontuur dus 😉

Wifi of juist ni?

Ik kan op vakantie soms uren niet naar mijn GSM kijken, geen moeite mee. Maar af en toe een fototje posten op IG kan ik toch niet laten.

 

Mijn ultieme vakantietip

Let it go. Mensen denken soms dat vakantie het ultieme ontspannings- of geluksmoment moet zijn. Maar het leven loopt gewoon door. Ook op vakantie voel je je soms een dag minder, heb je ruzie met je man omdat die de verkeerde afrit nam of geeft je kleine drie keer over in de auto en moet je dus duizend kilometer afleggen in een onhoudbaar hoge zuurtegraad. Laat het los. Na enkele dagen op de hort voel je de stress automatisch uit je lichaam lopen en lukt het je steeds meer om in het moment te leven. Fixeer je niet op wat moet (en dat kan ook zijn: moeten genieten, want je hebt zoveel geld uitgegeven aan je reis of je hebt maar 20 vakantiedagen per jaar) maar lééf en het genieten komt vanzelf.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Jenni mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

 

Lees hier de vorige delen van de reeks

En laat de zon nu maar komen,

Jenni en Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen, blogpost 27/40, skipdagen 2/6