Home Made, Lifestyle

Details van een stoer dino-verjaardagsfeest

Toen ik Ferre vroeg wat hij leuk zou vinden als thema voor zijn verjaardagsfeest, antwoordde hij: “Iets met rood en dino’s.” Gelukkig ben ik er wel altijd vroeg bij, want deze keer moest ik toch wat nadenken over de uitwerking hier van. Maar kijk, ik kreeg het voor elkaar. Ferre kreeg zijn “touch of red and dino” voor zijn negende verjaardag. En hoe we dat aanpakten kun je hier zien.

Dit wordt geen verslag van Ferre’s verjaardagsfeestje. Net als deze blogster liet ik op het feestje de camera links liggen om iedereen zoveel mogelijk in de watten te leggen, maar vooral om super hard te kunnen genieten van deze bijzondere dag. De jaren gaan al zo snel, daarom wou ik deze dag extra in mijn geheugen prenten.

 

It’s all in the details

Dinosaurussen dus. Het werden gouden en zwarte dino’s. Ik vond nog tal van oude dino’s tussen zijn speelgoed en die wou het feestvarken gelukkig afstaan om te verven. Met een spuitbus kregen ze een gouden kleurtje. Met het programma canva maakte ik labels met het feestlogo en ook vlaggetjes met zwarte dinosaurussen en zijn naam op. Voor de vlagjes printte ik alles dubbel uit, knipte een ganse avond en kleefde die op elkaar. Met een perforator maakte ik gaatjes en rijgde alles op en wit lint. Et voila!

Ik kocht ballonnen in 3 kleuren (rood, wit, zwart), vulde deze met helium (bol.com) en hing ze aan de gouden dino’s. Vic wou ook zijn dino-ballon uit folie even uitlenen voor het feest, waarvoor hartelijk dank schat!

Ik kon rietjes met rood/witte print (supra bazar) en papieren serviettes met zwart/witte print (bol.com) op de kop tikken om de tafel een wat strakkere look te geven. En we maakten het af met een zwart/wit combinatie van tafellakens (supra bazar), witte confetti (bol.com) en goudkleurige theelicht glaasjes. De glaasjes zijn yoghurtpotjes die ik goud verfde, de driehoekjes verkreeg ik door er eerst tape op te kleven.  

De gloednieuwe boomhut zorgde voor het entertainment-gehalte voor de kinderen. Dit was het verjaardagsprojectje van S. Het raakte maar voor 90 %  af voor het feest, maar dat kon het plezier van de kinderen niet bederven. Er moet bvb. nog een glijbaan komen en het moet natuurlijk nog wat gedecoreerd worden. Daar zal ik mij dan komende lente met veel plezier in uitleven (misschien een idee voor een blogpost? En ook tips zijn welkom!).

Maar natuurlijk is er geen feest zonder lekker (en veel) eten. Ik had tapas voorzien zoals; gandaham, pesto met olijven en kaas, olijfjes en ansjovis. Glazen flessen werden met limonade en water gevuld en gelabeld met het feestlogo om het af te maken. Voor de volwassenen geen limonade natuurlijk maar een aperitief op basis van Lillet en Rose Limonade (beiden verkrijgbaar bij Delhaize). En net zoals in de oertijd, maakten we een vuurtje om ons vlees klaar te maken. Al was het in een ietwat monderner jasje. Natuurlijk kon de taart ook niet ontbreken. We opteerden voor de lekkerste ijstaart van de streek, maar het enige nadeel was dat die niet gepersonaliseerd kon worden. Dus plaatsten we er zelf enkele miniatuur dinosaurussen op en Ferre die vond het allemaal prima.

 

Maar dit was toch het mooiste detail…

Toen ik Ferre ’s avonds in bed stopte, fluisterde hij me toe: “Goed gedaan, mama”… en meer heb je niet nodig om een traantje weg te pinken. “Wat wordt jij groot, jongen”…

 

IMG_7393IMG_7431IMG_7443 (Edited)IMG_7485IMG_7486IMG_7487IMG_7488IMG_7489IMG_7490IMG_7492IMG_7493IMG_7496IMG_7498IMG_7503IMG_7504IMG_7505IMG_7509IMG_7515IMG_7517IMG_7518IMG_7521

 

Ook iets voor jullie kinderen zo’n dino-feest? Welke thema’s hadden jullie al in het verleden? Doen jullie dan aan DIY of kopen jullie toch alle spulletjes?

 

Wie graag zo’n vlaggetjes of labels wil, contacteer me gerust via mail of bericht (ga naar contacten). Ik help je graag verder…

 

Babs