Out of office, Personal

Us-time coming up!

Me-time kennen we allemaal. Gewoon eens lekker je eigen ding doen. Stoom aflaten na een dagje stress door te sporten of een lekker lang bad te nemen. Met 3 kinderen heb ik dat ook nodig, nu en dan eens me-time. Sporten doe ik niet (sorry not sorry) maar badje nemen, the good wife (aanrader!) kijken op Netflix, eens de krant lezen zonder getrek aan mijn mouw (doen ze het liefst met chocovingertjes) of alleen een autorit maken met de muziek keihard en uit volle borst meezingen (in mijn geval is het dan beter als er niemand in de auto zit) zijn momenten waar ik fel van geniet. Ik noem die “kleine gestolen momentjes” op een doodgewone dag. Die maken de drukte en chaos van een groot gezin een klein beetje dragelijker.

Maar wat is us-time dan? Dat is dat moment dat het bij mij opeens begint te kriebelen om even “alleen samen” te zijn. Samen met mijn lief, met de vriendinnen of met mijn mama. In de verste verte geen kinderen te bespeuren, weten dat ze in goede handen zijn en zonder zorgen kunnen genieten. Kletsen (ja en vaak gaat dit over de kinderen, of wat had je dan gedacht?), wijntje (soms eentje teveel), lekker eten, filmpje meepikken in de bioscoop of er eens echt een paar dagen van tussenuit glippen. Soms plan ik die momenten in en soms gebeuren die spontaan. Maar ze komen altijd net op het goeie moment…

Toen Zoë 3 maanden oud was, zijn het lief en ik er een weekendje tussenuit geknepen. Ja we hadden een cadeaubon, een acuut slaaptekort en de verbouwingen begonnen ons wat de keel uit te hangen. Even twijfelden we om de kinderen mee te nemen, gelukkig liepen we niet in die val en was mijn schoonzus bereid om bij ons thuis de kinderen op te vangen (waarvoor eeuwige dank!).  Een mooi kasteel dat vormt natuurlijk het perfecte decor voor wat romantiek, maar vergis je niet, we hebben 2 dagen alleen maar geslapen.  Uren aan een stuk… Een hapje tussendoor kon nog net, maar echt ik raad het iedereen aan die een nachtuiltje heeft van 3 maanden oud.

De enige foto die ik heb van ons weekendje “chateau”

Of toen het rond Moederdag was en mijn ma en ik gingen lunchen terwijl de kinderen op school zaten, voetjes onder tafel, glaasje cava, slaatje eten (en daarna een dessertbord, ja ik kon er niet aan weerstaan) en daarna ’s avonds heerlijk terrasje doen met de mannen erbij terwijl het buurmeisje op de kinderen pastte. Doen we gewoon veel te weinig…

En dan hadden we nog die citytrip naar Praag met de vriendinnen. Ja we noemen onszelf de kletsvrouwen op what’s app en dat is niet uit de lucht gegrepen. Mannen en kinderen lieten we thuis, 4 dagen continu tetteren, shoppen, uiteten, sightseeing en lachen. Lachen met het feit dat ik het bijna in mijn broek deed op het vliegtuig (thanks ladies, hou in het vervolg die verhalen voor jullie zelf), met de goulash dat je liever aan de hond ging geven,of gewoon met elkaars pyjama. Geen moment was ik met thuis bezig, ik wist dat de kinderen in goede handen waren, tot op het moment dat de school van Vic belde om te vragen of ik hem wilde komen ophalen omdat hij ziek was. Ja zat ik daar doodleuk in Praag, net een cocktail voor mijn neus… Toen bekroop mij toch het gevoel van twijfel…was dit wel een goed idee geweest? Tot ik een berichtje kreeg van mijn vriend dat hij al om Vic was geweest, de dokter had geraadpleegd en bij de apotheek was langsgeweest. Ik hoefde mij echt geen zorgen te maken, alles was onder controle. Meer had ik niet nodig… Weg twijfel en terug met volle teugen genieten van de locatie en het gezelschap. En ja als je thuiskomt, is de wasmand overvol en frigo leeg maar je kan er toch weer tegenaan.

Net op dat moment kreeg ik telefoon van school

En dit weekend is het weer zo ver, kletsvrouwen on the road, richting Heuvelland. Wat is er daar nu in godsnaam te doen? Wel we zouden kunnen wandelen, oorlogsmonumenten bekijken of gaan luisteren naar de last post. Ik dacht het niet… Wij gaan voluit voor de jacuzzi, picon, wi-fi (Netflix hè), gezellige bistro’s en biertjes proeven bij de paters van Westvleteren! Ik ga een weekend tegemoet met gezelschapspelletjes spelen in pyjama en wijntjes drinken in de jacuzzi terwijl de pizza in de oven zit en dit allemaal tussen het getetter door. Geen enkele vrouw die daar geen zin in heeft toch? Vooral niet als je kinderen hebt, in de verbouwingen zit en je het woord chaos heel goed begrijpt.

Maar voor ik vertrek maak ik een to-do lijstje voor de thuisblijvers, sla ik boodschappen in en doe ik nog snel de was (je moet er toch iets voor over hebben hè). Om dan vlug te kunnen herbronnen met een picon in de hand. Anyone else?

See you later!

Babs