Out of office

Welke vakantie-musthaves nemen wij mee op reis?

ss17 musthaves

Voor het tweede jaar op een rij gaan we kamperen. We nemen onze caravan en tent mee en verhuizen een tweetal weken naar la douce France. Kamperen hoeft niet noodzakelijk te zeggen dat we enkel basic stuff meenemen.  Ik hou ervan om elke zomer opnieuw op zoektocht te gaan naar leuke items, trendy spulletjes of zomerse kledij die mij nog meer doen verlangen naar onze reis. De zomer van 2017 staat volledig in teken van “the tropical feeling” en wie wordt er nu niet vrolijk van flamingo’s, cactussen en zonnig geel?

Check!

Een streepje geel

Ik ben echt fan van geel. Zoë staat er dan ook super mee. Het kleedje vond ik bij Filou, de jumpsuit bij Zara en het tricot topje is van Simple Kids. Het kleur geel straalt zomer 100 procent zomer uit en is speels. Perfect voor onze dochter. Kiezen is altijd verliezen want ik zag natuurlijk nog leuke op verschillende webshops. Geel overal!

 

Zonnebril van Hawkers

Sedert S. zijn dure zonnebril op het dak van de auto liet liggen en een vermorzeld exemplaar terugvond, ging hij voor een goedkoper exemplaar. Deze coole zonnebril vind ik hem echt goed staan. Het was moeilijk kiezen op de website want ze zijn allemaal stuk voor stuk leuk.

Guitige t-shirts van Hugo loves Tiki en Mini Rodini

Vic is een inventieve kleuter, elk uur van de dag is hij in de weer met een kraan of gereedschap en heeft voortdurend vuile knietjes of handjes. Ondanks dat hij het niet altijd proper houdt, ben ik nog altijd niet geleerd en ga ik vaak voor lichte kleuren. Dan vloek ik eens, maar dankzij Ossengalzeep is het meestal snel opgelost. De speelsheid in de kledij van Hugo loves Tiki en Mini Rodini zijn een echte match met zijn karakter. Dit vindt je nog in de collectie:

Picknick/speeldeken van Play and Go

Eind vorig jaar kocht ik deze en we hebben die al zo vaak gebruikt. Binnen als speeldeken, om te picknicken, in de tuin om te luieren of om speelgoed in op te bergen. Het is zo veelzijdig dat ik van plan ben om er nog eentje aan te schaffen. De cactussen misschien?

Instax Mini 8

Mijn Instax. Ik ben er smoorverliefd op. Het was mijn verjaardagscadeautje van de vriendinnen en ik was er keiblij mee. Misschien ben ik er wat te zuinig op of denk ik er niet altijd aan omdat hij niet in mijn handtas zit. Maar ik ben van plan om daar deze zomer verandering in te brengen. Het leuke is dat je direct kunt genieten van het resultaat en dat je de foto’s thuis meteen een leuk plaatsje kunt geven. Niet wachten tot je zin hebt om een vakantie-album te maken dus. Er is ondertussen een nieuwere versie én een retroversie te verkrijgen. En wat vindt je van de kleurtjes?

Kleurrijke nagellak van Hema

In de zomer draag ik graag open schoenen en dan heb ik natuurlijk graag mooie gelakte teennagels. Elk jaar opnieuw koop ik nieuwe kleurtjes bij en ondertussen heb ik een hele collectie staan. Mijn dochter was zo gek op mijn nieuwe nagellak dat ze natuurlijk ook een kleurtje wou. Ik die altijd zei: “ik zal dat nooit doen als ik een dochter heb”… Een mens kan al eens van gedacht veranderen he…

Zwembroekjes van Veritas

Sinds enkele jaren koop ik zwemkledij voor de kinderen bij veritas. Ze verrassen mij telkens weer met mooie prints en vrolijke kleuren. Voor de jongens sluiten ze mooi aan, wat vooral voor Ferre belangrijk is. En ze zijn niet duur, altijd handig. Geen vakantie zonder nieuwe zwembroek vind ik, en die zullen zeker van pas komen bij onze dagelijkse duik in het water. En dat het moeilijk kiezen was tussen de leuke prints zie je hier.

Maxi-rok van Close-Up

Mijn favoriete zomer-item. Ik kocht hem eigenlijk vorig jaar al en ben er nog steeds weg van. Fris op hete dagen, gemakkelijk en het ziet er leuk uit. Heel makkelijk te combineren en met een paar sandaaltjes je hebt in no-time een perfecte zomerse outfit. Ik kocht deze in Close-Up en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dat de maxi-rok en maxi-dress hot zijn deze zomer is zeker!

Boekjes van Vos en Haas

Na een lange dag ravotten hoort natuurlijk een verhaaltje voor het slapengaan. Omdat we wat beperkt zijn in plaats, kies ik boeken waar alle drie mijn kinderen dol op zijn. Vos en Haas is zo’n reeks. Gemakkelijk zelf te lezen voor Ferre en heel leuk om uit voor te lezen voor de twee kleintjes. Het verhaal “Vos op zoek naar koek” is hun all time favoriet. We hebben thuis enkele boeken uit de reeks, maar nu en dan breng ik er een nieuwe mee uit de bib. Voor de reis reserveerde ik de volledige reeks reeds aan de balie. Deze boekjes zijn ook ideaal om mee te nemen op reis, al is het om ze zoet te houden in de auto.

 

Salt Water Sandals

De gouden exemplaren kocht ik reeds voor Zoë en een paar voor mij staat op mijn wishlist. Ze zien er heel leuk uit, komen in toffe kleurtjes en zijn geschikt voor in het water. Op reis is dat natuurlijk handig, dan hoef ik al niet op zoek te gaan naar watersandaaltjes. De jongens dragen elk jaar Birckenstocks, het zijn klassiekers en  onverslijtbaar. Omdat we vaak wandelen op reis is het belangrijk dat de sandaaltjes goed zitten en bij beide merken is dat prima.

 

Op mijn verlanglijstje

Roundie

Een roundie is een rond strandlaken, vaak met een etnische of tropische print. Trendy deze zomer en ze zien er ook echt leuk uit. Ideaal om eindelijk eens dat boek te lezen, terwijl de kinderen S. ingraven in het zand.

 

Tropische strandspulletjes van SunnyLife

Hoe cool zijn deze! Een groter vakantiegevoel kun je niet hebben met deze spulletjes. Ik ben nog het meest verlekkerd op de drijvende reuzencactus.

 

Bikini/badpak

Ik ben er nog niet uit of het dit jaar een bikini of een badpak zal worden. Omdat ik me nogal onzeker voel over mijn buikje en het idee om er iets aan te doen me doet zuchten,  zal het waarschijnlijk de tweede optie worden. Of misschien doe ik een spurtje en trek ik toch een bikini aan. En uiteindelijk doet het er allemaal niet toe, ik zou mijn schouders moeten ophalen en dragen wat ik leuk vind. Buikje of niet.

Zonnehoedjes voor de kinderen

De strooien hoedjes zijn weer helemaal in. Voor zowel jongens als meisjes. Werkelijk overal kom je ze tegen. Ik vind ze wel handig op een uitermate warme dag als de kinderen aan het spelen zijn. Mijn kinderen weigeren een pet te dragen en daarom twijfel ik nog steeds of zo’n hoedje kopen wel een goed idee zou zijn. Misschien eerst proberen met een goedkoper exemplaar

Een goed boek voor mij

Elk jaar opnieuw waag ik me eraan. Een boek of 3 neem ik dan mee, maar meestal breng ik die ongelezen terug binnen in de bibliotheek. Vooral sinds de kinderen er zijn, lukt het me niet om ongestoord twee bladzijden na elkaar te lezen, laat staan om te begrijpen waarover het boek nu precies gaat en hoe de hoofdpersonages heten. Dit jaar nog eens proberen, met een paar van deze toppers.

Goede dochter (Karin Slaughter) /Thriller /Charlotte overleefde toen ze klein was een gruwelijke aanslag. Haar moeder verloor daarbij het leven. 20 jaar later wordt ze geconfronteerd met haar verleden als ze getuige wort van een nieuwe aanslag

Het bucketlist boek voor op reis (Elise De Rijck) 250 dingen die je moet gedaan hebben op reis.

In het water (Paula Hawkins) /auteur van het meisje op de trein/thriller/Verschillende vrouwen komen om bij een rivier en hun dood veroorzaakt onrust. Jules moet door de dood van haar moeder noodgedwongen terug naar geboortedorp bij de rivier.

Het nutteloze boek (David Maerschalk)/ Een boek vol nutteloze weetjes, een nutteloze quiz en de meest nutteloze dingen dat je toch wilt weten.

De allerbest life hacks (Dan Marshall)/ Over vindingrijke oplossingen voor dagelijks problemen. Briljante tips om het leven eenvoudiger te maken zonder dat het geld kost.

Ragdoll (Daniel Cole)/Thriller/Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in een appartement tegenover rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreeërd?

Ik zie je op het strand (Jill Mansel)/Chicklit/Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam op het vliegtuig ontmoet. Maar op het einde van de vlucht hebben ze een klik en het voelt als het begin van iets speciaals. Plots verdwijnt hij uit haar leven…

The Rosie project (Graeme Simsion)/Feel Good/ Autistische Donn Tillman is op zoek naar de liefde. Met behulp van een ellenlange vragenlijst hoopt hij een partner te vinden. En plots komt Rosie in zijn leven…

 

Wat nemen jullie zeker mee op reis? Zijn er dingen die jullie net als ik meenemen? Of hebben jullie misschien tips of andere leuke items waar ik nog niet aan dacht? En vooral naar waar gaan jullie op reis?

We kunnen beginnen aftellen tot we op reis vertrekken, maar eerst nog de solden doen 😉

 

Babs