Out of office

Reis mee de zomer tegemoet met Evi (#7)

zomerreeks met Evi/ zeg.maar.Babs

Terwijl ons land geteisterd wordt door een polaire vortex én er heus social media debat aan de gang is maak ik nummer zeven in onze zomerreeks. Elke week kijk ik uit naar de verhalen en de foto’s in mijn mailbox. Deze week is het niet anders. Ik droom weg en denk aan de voorbije zomer. Blote voetjes, roséetje en snoet in de zon. Ooh wat mag die zomer toch snel komen, vinden jullie ook niet? Maar ondertussen zal het nog eventjes haardvuur- en warme-chocomelk-weer blijven, dus waarom niet nog een keer samen reizen naar warmere oorden? Deze week is Evi onze reisbegeleidster en leidt ze ons rond in Parijs (OK daar is het nu wel zo warm niet, maar o zo mooi), Santorini en de Drôme.  Fasten your seatbelts, please.

In deze reeks gaan we het hebben over onze favoriete bestemmingen, droomreizen, vakantiegewoontes en reistips. En ondertussen hoop ik dat we elkaar kunnen inspireren met alle ervaringen of misschien vinden we hier wel DE bestemming voor deze of volgende zomer.

 

Evi

Evi is altijd onderweg samen met haar gezin. Ze heeft de reismicrobe erg te pakken. Het hoeven niet altijd verre reizen te zijn,  tripjes naar de Ardennen, Champagnestreek of Nederland daar geniet ze evenveel van. Ze blogt vol passie over hun avonturen en ze kan uitstekend overweg met haar fototoestel. Ik volg Evi nog niet zo lang ze heeft er een trouwe volger bij. Haar tripjes in beelden op instagram en in woorden op haar blog. Ga ook eens kijken en doe wat inspiratie op. En haar recepten zien er ook zo smakelijk uit. Die moet ik zeker eens uittesten.

Zelf zegt ze: “Ik ben Evi, mama van 2 zoontjes en gelukkig getrouwd met Frederik. Ik heb sinds eind vorig jaar een blog: gewoonwegmama.be  Sinds ik mama ben geworden , ben ik meer beginnen genieten van het reizen. Ik probeer altijd een goede combi te zoeken tussen fun voor de kids en fun voor de mama en papa. Daarom ben ik ook een instagrampagina begonnen met foto’s van al onze korte en langere trips met kids: kidsinmysuitcase.

 

Reizen is voor mij eventjes ontsnappen aan de dagdagelijkse ratrace. Dat hoeft niet perse ver weg te zijn, een weekendje Ardennen is al genoeg. We proberen altijd zoveel mogelijk te sightseeën, zelfs in ons kleine Belgenland.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze net dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

 

Parijs – Frankrijk

Onze eerste echte citytrip als koppel. Alles was perfect! Het weer was zalig, we hebben alles kunnen bezichtigen wat we wilden en vooral veel rondgeslenterd. Op de laatste dag waren onze benen zo moe dat we de hele namiddag in Jardin de Tuileries hebben gezeten onder een stralend zonnetje. Ik heb nog steeds een heel goed gevoel aan dat tripje naar Parijs en zou het graag herbeleven. Gelukkig gaan we in de Paasvakantie terug en deze keer met kindjes 🙂

Santorini – Griekenland

Deze 5-daagse reis naar het mooiste eiland van Griekenland was onze eerste langere reis zonder kindjes. Eens 5 dagen genieten van elkaar, kunnen doen wat we willen zonder rekening te hoeven houden met de kindjes en vooral kunnen uitslapen 😀 Het was ook de eerste keer dat we Griekenland bezochten en het heeft me wel getriggerd om de andere eilanden ook te ontdekken. Maar ik denk dat het moeilijk zal worden om te tippen aan Santorini. Er is geen enkele plek die er bovenuit springt want heel het eiland lijkt wel op een postkaartje.

Drôme – Frankrijk

Een lange autoreis met 2 kindjes. Ik had er vooraf wat schrik voor maar alles is goed verlopen. We hadden een gîte geboekt op Domaine La Ruche in de Drôme. Dit domein heeft enkele gîtes en een leuk zwembad. In de voormiddag gingen we de streek ontdekken om in de namiddag aan het zwembad te vertoeven. Een redelijk gestructureerde dagindeling maar dit werkt het beste voor ons. Zo hebben we allemaal wat we willen: de ouders hun uitstapjes en de kindjes hun zwembad.

 

Dit jaar wordt het…

Niet echt origineel maar we gaan dit jaar weer maar eens naar Frankrijk 🙂 Ik heb iets met Frankrijk, al van kinds af gingen we er naartoe en het heeft echt mijn hart gestolen. Zo een gevarieerd land! Deze keer doen we meerdere locaties. We beginnen met 5 dagen in de Franse Alpen (bij Chamonix). De eerste keer in de Alpen voor ons en het is vooral eens kijken of we te vinden zijn voor bergwandelingen. Zeg maar gerust dat we eens gaan ‘oefenen’ om dan te beslissen of we er de komende jaren eens een week naartoe gaan. Dan zoeken we voor een week even de rust op in een leuke gîte in de Provence. Om te eindigen gaan we nog 3 dagen op hotel in de buurt van Avignon.

 

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit. Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

 

Westkust van Amerika

Deze staat al sinds ik me kan herinneren op mijn bucketlist. Maar ik wil er pas naartoe gaan als de kids oud genoeg zijn om het ook te beseffen. Dus hopelijk kunnen we dit binnen een 5-tal jaar van mijn lijstje schrappen. En ondertussen sparen we voort 🙂

Malediven

Het is heel simpel, ik wil ooit eens in zo een watervilla slapen.

Cruise Caraïben

Niet echt een specifieke bestemming maar een cruise. Ik wil dit gewoon eens doen voor de ervaring. Het lijkt me gewoon zalig om alles op 1 boot te hebben en elke dag een andere plek te kunnen bezoeken.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reist op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

 

Auto of vliegtuig?

Omdat je je eigen ding kan doen. Het vliegtuig zou ik ook kiezen, maar dan zou ik ter plaatse het liefst onafhankelijk willen zijn en een auto huren.

Strand of cultuur?

Naar het strand gaan kan je in België ook, dus proberen we zoveel mogelijk te gaan bezichtigen. We proberen een evenwicht te zoeken door onze uitstapjes in de voormiddag te plannen en in de namiddag het water op te zoeken.

Voeten onder tafel of zelf een potje koken?

Vooral om de kosten wat te drukken. Ik ga liever een paar daagjes langer weg i.p.v. elke dag te gaan dineren.

Wijn of cocktail?

Heerlijk als de kindjes in bed liggen en mijn man en ik hebben nog een hele avond voor de boeg.

Sport of boek?

Echt sportief zijn we niet dus sporten op vakantie zal niet vaak gebeuren. Dus een boek terwijl de kindjes in het zwembad spelen is de ideale vakantie-namiddag.

Zeker zon of onzekere zon?

Zon is altijd leuk! En met kindjes ben ik al blij als het niet regent, want probeer ze dan maar eens bezig te houden op reis.

Fototoestel of kaart in de hand?

Beid. Raar maar waar, maar ik ben de kaartlezer én de fotograaf van het gezin 🙂 Tijdens onze reizen naar Frankrijk gebruikt mijn man de GPS en ik nog steeds de goede ouderwetse kaart 🙂 En mijn fototoestel is aan mijn hand gegroeid dus die gaat altijd mee 🙂

Streekgerechten of potje Vlaams?

Met onze kinderen kunnen we bijna niet anders. Het zijn niet echt fijnproevers. Daarom dat we meestal ook zelf koken en dan is het meestal de standaard gerechtjes die we thuis ook klaarmaken.

Avontuur of planning?

Ik ben een echte planner. Al is het wel een voornemen om meer avontuurlijker te zijn.

Wifi of juist ni?

Wifi maar wel in beperkte mate. Tijdens onze vakantie probeer ik echt wel tijd te maken voor mijn gezin. Dus geen Facebook of Instagram tijdens het eten, maar enkel een half uurtje nadat de kids zijn gaan slapen.

 

Mijn ultieme vakantietip

Waar wij ook naartoe gaan, we proberen altijd een speeltuintje of iets anders te zoeken. Dan hebben de kinderen iets om naar uit te kijken.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Evi mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

 

Lees hier de vorige delen van de reeks.

 

En laat de zon nu maar komen!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs