Uncategorized

10 hippe boekentassen-labels op een rij

“Mama, volgend schooljaar wil ik een schooltas van spiderman.” Ik ging nog net niet op mijn autorem staan vorige week, toen ik die ene zin vanop de achterbank hoorde. Vic vond dat zijn bijenboekentas nu echt wel voor baby’s was en niet meer hoorde bij een jongen die naar het 3e kleuterklasje mocht. Ok, misschien wel… (nochtans ubercute) maar eerlijk…SPIDERMAN?!

Elk jaar opnieuw laat ik me vangen door de kinderen mee te laten kiezen, waardoor ik vaak het onderspit moet delven. Deze keer zal moeder slimmer zijn en maak ik een shortlist en we bestellen gewoon online. Geen gezeur tussen de rekken vol Plop en Star Wars of Hello Kitty- schooltassen dit jaar, mij gaan ze dit jaar niet vangen. We gaan in goed overleg (onder lichte druk van mijn kant) samen kiezen. Geen Maya of Cars deze keer!  Of het mij lukt, dat is een andere vraag. Hier alvast de shortlist die ik mijn kinderen in de loop van de vakantie zal voorleggen.

 

Froy & Dind

Froy & Dind staat voor het Antwerpse designers duo Froya en Adinda. Wat begon met een aantal retro postkaarten onder de naam ‘Kers op de Kaart’, groeide uit tot een label met een zeer uitgebreid aanbod in blikken dozen, postkaarten, speelgoed, accessoires, kledij en tassen voor kinderen en volwassenen. De collecties van Froy & Dind zijn altijd vrolijk en kleurrijk met een nostalgische touch.

De collectie boekentassen en rugzakken van 2017 werden gemaakt uit gerecycleerde PET-flessen. Ze zijn vrij van chemische stoffen en dus volledig veilig voor de kinderen. Ze wegen ook minder, zijn duurzamer en makkelijker af te wassen dan voorheen. Goed voor de ecologische voetafdruk!

Okergele bergtoppen, bootjes, roze ijsjes, witte vogels en libelles zijn de prints van dit seizoen. Zowel op rugzakken, kleuterboekentasjes als schooltassen voor de lagere school.

Filou.png

Caramel & Cie.

Ik ontdekte pas dit Franse merk en was instant verliefd. De stoere of schattige prints met metallic details vallen meteen op. Voor kinderen die willen schitteren op de speelplaats zijn deze een uitstekende keuze.

Naast heel mooi en comfortabel, hebben ze ook een eerlijk prijskaartje. De boekentassen worden namelijk vervaardigd in Vietnam in onafhankelijke ateliers waar mensen een eerlijk loon krijgen en werken in goeie werkomstandigheden. Alle boekentassen worden volledig met de hand gemaakt. Het is dus volledig correct om te stellen dat elke boekentas van Caramel & Cie. uniek is.

Heel handig: bij elke boekentas wordt een extra handvat geleverd voor de eventuele slijtage.

De schooltassen met bliksemschicht en het gouden exemplaar waren hier liefde op het eerste gezicht.

 

caramel & Cie.

Jeune Premier

De IT- bags van dit moment en het ultieme compromis tussen de wens van een ouder en de fantasie van een kind!
Prachtige boekentassen gemaakt uit  hoogwaardige, waterdichte canvas met unieke, vrolijke én kleurrijke prints.  Onder andere kersen, unicorns en superheroes prijken dit seizoen op de schooltassen. Ze zijn ook oerdegelijk en tegelijk “vederlicht” wat zich vertaalt in een uniek draagcomfort!

En ja er zit ook een leuk verhaal aan vast. In 2012 werd Jeune Premier opgericht nadat de ouders van de toen 2.5 jarige Ralph maar geen geschikte schooltas vonden om naar de kleuterklas te gaan. Ze lieten zelf eentje maken en aan de schoolpoort had Ralph met zijn schooltas zoveel succes bij de andere mama’s dat de ouders van Ralph beslisten om een eerste collectie te maken. En de rest is geschiedenis.

jeune premier

 

Rive Droite Paris

Het Franse label opgericht door Aurélie, Sofia en Yasmine, een ontmoeting in Parijs die hen samenbracht in hun droom om ‘made in China’ een schop onder de kont te geven.

Met zijn ronde vormen en vrolijke dierenprints is de Hardy tas van Rive Droite uitermate geschikt voor de kleuterklas. En voor de sportieve grote zus/broer heeft het label mooie sporttassen met prachtige binnenvoering.  De tassen zijn makkelijk te openen en zijn volledig vervaardigd uit gerecycleerd katoen. De vervaagde kleuren en zachte materialen zijn kenmerkend en omdat elk product geproduceerd is uit opgewaardeerd en gerecycleerde materialen, kunnen ze onderling wat van elkaar verschillen. Wederom unieke stukken waar je kind blij van wordt.

Rive Droite Paris.png

 

#Own stuff

Leder is hip! #Own Stuff is een Belgisch label van mooie, ruime schooltassen in hoogwaardig kwaliteitsleder. Met zijn felle kleuren zijn ze zeer populair bij de lagere schoolkinderen. Ze kunnen tegen een stootje en het leder wordt mooier naarmate het meer gebruikt wordt. Deze schooltas kan dus zeker enkele jaren gebruikt worden, dat maakt het duurdere prijskaartje toch aanvaardbaar.

Het leder van deze boekentas wordt op natuurlijke wijze gelooid met respect voor de natuur. En ondanks het leder zijn ze toch licht op de rug.

De collectie van 2017 bestaat voornamelijk uit een combinatie van twee felle kleuren. Heel eenvoudige, degelijke en ruime boekentassen. Ideaal voor wie graag een boekentas aanschaft die de ganse lagere schooltijd kan dienen.

own stuff.png

 

Kipling

Wie kent Kipling niet? Reeds 30 jaar gekend voor zijn betaalbare, sportieve, functionele tassen en andere lifestyle-benodigdheden. Hun schooltassen waren al hip toen ik nog naar de lagere school ging.

Kenmerkend zijn de zachte aapjes met klinkende namen, kindvriendelijke sluitingen en het onderhoudsvriendelijke materiaal. In deze collectie zien we een tropical print, roze bloemen, salie groen en een rood/blauwe combinatie. 1 kleur of een drukke print, ze vallen in de smaak bij alle kinderen. De schooltassen zijn vervaardigd om jarenlang mee te gaan en blijven een gevestigde waarde op de speelplaats.

kipling.png

 

Bakker made with love

De stuwende motor achter het fantastische Franse merk Bakker made with love is het echtpaar David en Valérie Bakker. Bakker made with love ken je misschien wel van hun mooie trendy schooltassen, pennenzakken, rugtassen en reiskoffers.  Bakker made with love heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding en is daarom ook zeer populair!

De boekentassen bestaan voornamelijk uit canvas, imitatieleder of vinyl. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en prints. Er zal zeker iets tussen zitten naar ieders smaak. Handig zijn de lunchtassen, die hebben een vinyl waterbestendige voering zodat de lunch goed bewaard blijft en moest er eens een ongelukje gebeuren dan is dit makkelijk proper te maken.

bakker made with love.png

 

Kidzroom

De black and white collectie van Kidzroom trok meteen mijn aandacht. De monochrome rugzakjes zijn een echt eye-cather wanneer uw peuter naar school of naar de crèche gaat. Ze ogen niet alleen mooi, ze zijn ook praktisch. Zo is er onder meer gedacht aan verlengde labels, waardoor het voor de kleinsten gemakkelijk wordt om zelf hun tasje te openen. Daarnaast beschikken de Kidzroom tassen over gefoamde schouderbanden, waardoor het prettig is om de tas te dragen. De tassen worden met een écht kinderhart ontworpen en dat is terug te zien in de verschillende modellen en uitvoeringen.

Naast de black and white collectie is er nog de daily en de amigo. De daily collectie bevat rugzakjes in 1 kleur en de amigo is met zijn stoere vliegtuigen en moto prints ideaal voor de grotere kleuters.

kidzroom.png

 

Blafre

Blafre is een familiebedrijf uit Noorwegen, opgericht in 2005. Het bedrijf is in handen van Ingrid en Remi. Ingrid is designer en Remi regelt al de rest. Hun grootste inspiratie is hun dochtertje, Nora. Naast de kleurrijke kleuterrugzakjes, vindt je ook stalen drinkflessen, broodtrommels, lunchboxen en zelfs decoratie terug in hun collecties.

Er zijn 2 formaten: het kleine rugzakje voor de peuters en het grotere model voor de kleuters. De kleintjes kunnen de rugzakjes perfect zelf openen en sluiten dankzij de magnetische sluiting. Ook de aanpasbare schouderbandjes en het waterafstotend polyester dragen bij tot een volwaardige rugzak voor jongen én meisje. Zijn ze niet schattig?

blaffre.png

 

Herschel Supply Co.

Herschel Supply Company werd opgericht in 2009 door de twee Canadese broers Jamie en Lyndon Cormack. Gebaseerd op tassen die bergbeklimmers en scouts gebruiken  ontwikkelden ze een tijdloze rugzak met veel oog voor detail. De aparte prints, het handgeweven Herschel-label vooraan en de prachtige rood/wit gestreepte binnenkant zijn het uithangbord van het label. De herschelrugzak verovert stilaan heel de wereld. En ze zijn er niet alleen voor kinderen, door de uiteenlopende formaten en modellen is er voor zowel school, werk, hobby of  reis een geschikt Herschel-model.

Herschel

 

Als dit geen keuzestress geeft… Maar zo zie je maar dat er meer is dan een spiderman of maya de bij- boekentas. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een gele Blafre voor Zoë, een Herschel met katapult-print voor Vic en de bliksemschicht van Caramel voor Ferre. Om hen toch een beetje tegemoet te komen, gaan we voor een studio 100/spiderman zwemzak… 🙂

Welke vinden jullie het mooist? Wie beslist er welke boekentas het wordt? Of misschien kennen jullie nog andere leuke merkjes?

Babs