Personal

37 kaarsjes, 37 nutteloze weetjes over mezelf

37 nutteloze weetjes over mezelf

Vandaag mag ik 37 kaarsjes uitblazen. Dat krijg je al niet meer op 1 taartpunt. Maar aangezien we met onze plannen zitten, zal 1 kaarsje ook wel volstaan. Zo enthousiast de kinderen waren, zo dubbel vind ik het. Dit is het eerste jaar dat jarig zijn me wat van streek maakt. 37 klinkt al zoveel ouder dan 36, al is alles relatief natuurlijk. Dus vandaag vieren we niet het aantal jaartjes, maar vieren we gewoon het leven. Omdat 37 worden een privilege is, omdat elke rimpel en elk grijs haartje zijn plaatsje verdient, ook al vind ik ze niet zo leuk. Al 37 jaar op deze aardbol and loving it! 

Vandaag weer een lijstje. Deze keer gewoon over mezelf. 37 fun facts over mij. Typisch Babs. Vrienden en familie zullen hier wel het één en het ander in herkennen en anderen krijgen de kans om mij beter te leren kennen. Misschien durf ik mij nu eventjes niet meer in het openbaar te vertonen, maar we zijn nu eenmaal niet perfect. Uniek dat wel. 37 nutteloze weetjes die van mij Babs maken en niet Madeleine of Gertrude.

 

37 keer Babs

 1. Mijn familie noemt mij Barre. Niet Babs dus. Jeugdvrienden noemen mij bij mijn achternaam. Babs kwam er door mijn toenmalig lief en sindsdien werd het voor de meeste Babs. Behalve voor de die hards dus.
 2. Tot mijn 16e mocht ik geen drank uitschenken aan tafel en at ik spaghetti met een handdoek rond mijn hals. Onhandigheid kent geen grenzen bij mij.
 3. Mijn geboorte was voorzien voor 1980 maar werd dus in 1981 geboren. Ik heb het nu eenmaal graag warm.
 4. Ik ben tweetalig opgevoed. Mijn papa sprak Frans en ik dus ook. Al heeft dat niet geholpen bij de Franse grammatica. Frans schrijven vind ik een andere paar mouwen.
 5. Ik heb vreselijke hoogtevrees. Stilstaan op een brug met de auto vind ik verschrikkelijk en de ladder hou ik liever vast dan dat ik er moet opklimmen.
 6. Ik ben chiro-material. 3e kleuter gestart en 14 jaar lang volgehouden. De beste herinneringen.
 7. Ik wou ooit 4 kinderen. Omdat we thuis ook met 4 waren. Maar dit idee liet ik gelukkig snel varen.
 8. Ik volgde muziekschool en leerde klarinet. Het was de bedoeling om saxofoon te bespelen, maar er waren geen voor handen. Ik was daar heel kwaad om.
 9. Ik kan niet zingen en niet dansen. Niet dus. Echt niet.
 10. Ik lust geen koffie. ’s Morgens drink ik altijd chocomelk. Bij visite drink ik thee. Fruitthee met suiker. I know…
 11. Mijn radio staat altijd op Studio Brussel. Mijn muziekgenre is dan ook rock. Rockchick dus.
 12. Ik ben opgegroeid tussen drie broers en zou het nooit anders gewild hebben. Al plaagden ze me vaak. De pintjes die ze voor mij gingen halen op eerste fuifjes maakten veel goed 😉
 13. Ik kleur mijn haar al van mijn 21e, ik werd al vroeg gezegend met grijs haar. Altijd koper of rood-tinten, al is mijn natuurlijke haarkleur lichtbruin.
 14. Op restaurant kan ik vaak niet kiezen wat te eten. Voor het gemak, ga ik dan meestal voor biefstuk. Saignant met champignonsaus.
 15. Ik lustte tot mijn 12e geen frietjes. Daar ben ik gelukkig van af geraakt.
 16. Mijn geheugen is een zeef geworden. Als ik het niet opschrijf dan verdwijnt het gewoon uit mijn gedachten. Lijstjes helpen, behalve als ik vergeet waar ik mijn lijstje legde.
 17. Chocolade-ijs vind ik verschrikkelijk, een chocolade tablet heerlijk.
 18. Mijn favoriete dessert is crème brûlée. Al zou ik nog eens twijfelen als er ook moelleux au chocolat op de menukaart staat.
 19. Vegen en stofzuigen doe ik graag. Daar word ik rustig van en kan ik goed van nadenken. Beslissingen worden dan vaak genomen met een borstel in mijn handen. Van ramen lappen en was plooien word ik dan weer bloednerveus.
 20. Ik ben vrij gauw tipsy. En daar horen verhalen bij die ik hier niet zal herhalen.
 21. Tijdens mijn eerste zwangerschap wou ik alleen maar zure appels eten,  tijdens mijn tweede sinaasappels en mijn derde Mars en boterhammen met confituur. Zo weet je meteen ook tijdens welke zwangerschap ik de meeste kilo’s bijkwam.
 22. Als ik naar de winkel ga, vergeet ik bijna altijd mee te brengen waarvoor ik daadwerkelijk naar de winkel ging. Dan eten we gewoon wat anders.
 23. Vroeger las ik soms 3 boeken terzelfder tijd, omdat ik zo verslingerd was aan lezen. Nu ben ik verslingerd aan Netflix, maar kan ik geen tweede serie bekijken voor de eerste volledig af is.
 24. Wiskunde was niet voor mij weggelegd. Het angstzweet breekt me nog altijd uit als ik moet hoofdrekenen en soms droom ik zelfs nog dat ik de dag nadien een wiskunde toets heb van leerstof die ik niet onder de knie krijg. Trauma’s.
 25. Ik slaap op de rechterkant van het bed. Op vakantie kan dat anders zijn. Het is te zien waar de deur zich bevind. Ik ben namelijk bang dat ze mij ’s nachts zullen ontvoeren of zo.
 26. Als ik moet kiezen tussen cava/champagne of witte wijn, dan verkies ik het laatste.
 27. Ringen draag ik nooit. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat we ze niet aan mogen op het werk en dus koop ik die dan ook nooit.
 28. Al sinds ik klein ben hebben we een poes in huis. En dat is gebleven. Onze poes heet Spook en ook dat is traditie; de kinderen kiezen de naam. Mijn kat heette Piewie. Tja…
 29. Als ik mij verveel ga ik mijn borden op pinterest herordenen of herbenoemen. Dank aan pinterest dat we nu subcategorieën kunnen aanmaken. This made my day!
 30. Als ik een liedje zing voor de kinderen mogen ze kiezen uit drie liedjes. “De ezel balkt de noten na”, “‘k zag twee beren” of “in een klein stationnetje”. De rest moet ik al op you tube zoeken.
 31. Al jaar en dag kijk ik naar “Thuis”. Ik ben fan van #teameddyennancy.
 32. Feestdagen voor mij betekent Trivial Pursuit spelen. Ik ben er dan ook nogal hevig in. Spelen is winnen. Al moet ik altijd de duimen leggen voor de mannen in de familie.
 33. Geschiedenis was mijn lievelingsvak, al moet je mij geen jaartallen vragen. Wel weet ik perfect dat de 100 jarige oorlog geen 100 jaar maar 116 jaar duurde en een reeks van oorlogen was. Maar ik weet wel niet meer wat ik 2 dagen geleden at.
 34. Sporten is niet voor mij weggelegd. Ik probeerde al van alles. Lopen, badminton, voetbal, ballet. Ik ben geen talent en daarmee is veel gezegd.
 35. In de auto als passagier word ik wagenziek. Zodra ik één letter lees of naar mijn GSM kijk, word ik misselijk.
 36. Mijn dag kan pas goed starten als ik de krant lees. Dit doe ik digitaal. De reden waarom,  is dat ik te lui ben om ’s morgens naar de brievenbus te lopen, want ik lees wel degelijk liever de papieren versie.
 37. In het echte leven ben ik introvert. Tussen vreemden en kennissen ben ik diegene die luistert en afwacht. Online dus ben ik dus net het tegenovergestelde. De computer wordt dan mijn veilige barrière.

 

En er zullen er waarschijnlijk nog veel meer zijn. Maar die hou ik voor volgend jaar. Same date, same place!

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs