Lifestyle, Personal

De 5 van Babs: mama-blogs

de 5 van Babs: mama blogs

Zoals jullie hier al eens konden lezen, sta ik elke dag vroeg op. Veeeeeeel te vroeg maar “miracle mornings” werken voor mij. En aangezien ik niet echt het yoga en mediterende type ben, gebruik ik die stilte van de vroege ochtend om mij te verdiepen in de wereld. Na het choco- en smeerkaasgeklieder, maak ik een warme chocomelk en neem plaats achter mijn tablet. I know van ’s morgens vroeg al (doe jij het dan beter?)…. Met de herhaling van het nieuws op de achtergrond neem ik eerst de krant door en dan komt mijn favoriete deel; de app bloglovin’ (Ik kan jullie deze allemaal aanbevelen als je graag eens een blog leest). Ik duik dan de virtuele wereld in van o.a deze vijf mama’s. Sinds ik blog (nu ondertussen een goeie 4 maand) leerde ik al heel wat nieuwe mama bloggers kennen, maar deze vijf zijn stiekem mijn favorieten. Inspirerend voor een beginnende blogger zoals ik en dank jullie wel dat ik mag kennis maken met jullie allemaal en jullie fijne gezin! 

Meet my morning dates

mamavanvijf

Anne vertelt over haar kleurrijke leven met vijf kinderen in huis. De vrolijke kleurtjes spatten gewoon van het scherm. Deze blog móet je gewoon volgen voor de niet voor de hand liggende uittips met kinderen, de originele DIY projecten en de prachtige foto’s van een kroostrijk gezin.  Naast een druk gezinsleven en fulltime job, richtte ze samen met collega Ingrid ook het online magazine maisonslash op. Echt bewonderingswaardig hoe ze alles combineert!

leukewereld

Mama Lobke vertelt in haar blog over haar leuke wereldje met 3 keischattige kinderen. Ze werd onlangs voor de derde keer mama van een jongen; Mil en na alle zwangerschapsverhalen was ik heel benieuwd om dit ventje “virtueel” te ontmoeten. Fantastisch om te kunnen volgen hoe hij groeit en bloeit. Naast haar eigen blog schrijft ze ook voor verschillende magazines en kranten. Ja ze schreef zelfs haar eigen boek Happy Kids! Ik ben heel enthousiast over haar mom-life verhalen, haar lekker gemakkelijke receptjes en snoezige babyfoto’s. Een aanrader!

liesellove

Lies is mama van 3 (waaronder haar pasgeboren dochter Céleste) en gebeten door de naaimicrobe. Naast de mooie creaties die ze maakt voor haar kinderen, schrijft ze zo mooi. Ze maakte onlangs, met haar hoogzwangere buik, een ongelukkige val in de douche. Hoe ze erover vertelde in haar blogpost, bezorgde me tranen in de ogen. Ze gaat geen persoonlijke blogposts uit de weg, wat ik heel inspirerend vind. Ik ben fan van haar zwart/wit foto’s, de fluo gele vintage kast in de kinderkamer en de leuke jurkjes die ze maakt voor haar dochter. Inspiratie nodig? Dan lees je gewoon Liesellove!

lievelyne

We begonnen zowat samen te bloggen, leerden elkaar kennen via FB en sindsdien lees ik elke blogpost van haar die voorbijkomt. Net als ik, mama van 3 kinderen en gepassioneerd door het schrijven. Mama, vegetariër, sneaker-freak en balancerend tussen gezin, werken en studeren. Op woensdag slaat ze aan het knutselen met de kinderen (bewondering!), haar shoplogs zijn mijn guilty pleasure en haar leuke vragenlijstjes maken haar blog persoonlijk. Een website en instagramfeed die nog eens prachtig ogen ook. Volgen die handel!

Bigcitylife

Romina’s schrijfsels zijn heerlijk humoristisch, eigenwijs en hebben een west-Vlaamse flair. Mama van Emma, dolverliefd op het lief, hardwerkend in hartje Gent en feministe avant la lettre. Geen receptjes of DIY-posts, neen Romina is een echte storyteller. Met een lach en een traan volg je haar leven in “the big city”.  En ja dankzij deze dame startte ik met bloggen en ontdekte ik mijn diep verborgen talent. Na het winnen van 3 pakken pampers door het inzenden van een “pamper-explosie verhaal”, dacht ik “dat schrijven vlotte precies goed en het is nog leuk ook”… En de rest is geschiedenis.

 

Ik vind blogs volgen het meest overzichtelijk met de app bloglovin’ of gewoon via Facebook. Elke dag leer ik nieuwe blogs kennen en er zitten echt nog pareltjes tussen, maar deze 5 lees ik het langst of inspireren mij het meest. Dit lijstje stopt zeker niet bij 5 en in de toekomst vul ik hoogst waarschijnlijk dit lijstje aan met andere leuke mama-blogs.

 

Welke mama-blogs volgen jullie? En welke moet ik zeker beginnen volgen? Kenden jullie deze blogs al? Ik hoor het graag!

Babs