Lifestyle

5 blogs om meteen te beginnen volgen

Het is al een tijdje geleden dat ik jullie nog eens meenam naar Blogland. Ondertussen vertoef ik er al een goed jaar en ik moet zeggen, het gezelschap is niet mis. Elke week opnieuw ontdek ik weer een leuke blog om te lezen. Dat kan variëren van mamablogs, foodblogs tot lifestyleblogs. Alles wat mij maar een beetje interesseert neem ik gretig mee. Ondertussen wordt mijn lijstje alsmaar langer en heb ik bijna een gans weekend nodig alles te lezen wat er de voorbije week weer geschreven werd. Ik laat jullie even een kijkje nemen naar 5 blogs die op mijn lijstje prijken en vertel jullie waarom ik zo graag hun artikels lees op een zaterdagmorgen.

 

Hoofdstuk 3

Joni haar teksten brengen me altijd aan het lachen. Ze schrijft zoals ik het zou doen, eerlijk en met een vleugje humor. Haar moppenblogje van deze week toverde een glimlach op mijn gezicht. De vlotte schrijfstijl en haar liefde voor lijstjes brengen me elke week weer terug naar haar leefwereld. Onlangs veranderde ze de lay-out van haar blog en het typeert nog meer haar stijl. Vrolijk en kleurrijk. De ideale start van het weekend.

http://www.hoofdstukdrie.be/

 

Lepeltje lekkers

Tonnen respect voor Annelies. Ze tovert telkens weer fantastische gerechten op haar blog, die mij elke keer opnieuw doen watertanden. De recepten zijn origineel en ze kan zo mooi alles in beeld brengen. Ik ben echt fan van haar foto’s. Ondertussen heeft ze al heel wat recepten op haar blog staan, waaronder de heerlijkste desserts. En die wil ik ooit allemaal proberen te maken. Maar of ze er net zo goed zullen uitzien of die van haar, valt nog af te wachten. Naast talrijke desserts vindt je er ook eenvoudige gerechtjes, die gegarandeert zullen scoren bij de kinderen. Een echte inspiratiebron voor “wat-zullen-we-nu-eens-eten” dagen. En niet onbelangrijk. Haar recepten zijn heel vlot te volgen. Voor mij een groot pluspunt.

www.eenlepeltjelekkers.be

 

Niet zomaar Saar

Saar heeft een lifestyle-blog waar make-up, mode en interieur een hoofdrol spelen. Sinds ik Saar’s blog ontdekte weet ik hoe mijn dagelijkse gezichtsverzorging aan te pakken. Met een lijstje die ik maakte aan de hand van haar reeks over de basis gezichtsverzorging, trok ik naar de winkel. Eindelijk wist ik wat te kopen. Ik kijk ook altijd uit naar haar make-up tips en fantastische outfits. Ja, ik ben fan van haar stijl, zowel op gebied van kleding als make-up. Ze draagt ook steevast felrode lippenstift en she rocks it! Maar ze laat ook af en toe haar gevoelige kant zien wanneer ze vertelt over het moederschap en haar kinderen. Een klassevrouw, echt.

www.nietzomaarsaar.be

 

Just by Manon

Dit is een Nederlandse blog over kindermode. Wie mij goed kent, weet dat ik een zwak heb voor mooie en hippe kinderkledij. Laat het ons een lichte verslaving noemen zelfs. Elke dag opnieuw droom ik weg bij de mooiste outfits en accessoires op de blog. Niet enkel de dure labels, maar ook de meer budgetvriendelijke merkjes komen aan bod. De outfit-inspiratie waar verschillende merkjes gecombineerd worden zijn mijn favoriete topic. De leukste combinaties bewaar ik op mijn telefoon en belanden dan uiteindelijk in de kast van de kinderen. Je leest er ook over de huidige trends in de kindermode en de nieuwste collecties in de winkel. Jammer dat het een Nederlandse blog is want je vindt er ook de hipste winkels en webshops terug, maar enkel in Nederland dus. En misschien is dat toch wel beter voor mijn portemonnee.

www.justbymanon.nl

 

Buitenshuis

De reis-en hotspotblog van Lori staat boordevol tripjes in het binnen- en buitenland. Besmet met de reismicrobe zag ze al een mooi stukje van de wereld voor ze mama werd, nu mag baby Ellie mee op pad. Met de komst van Ellie ontstond er een nieuwe topic op de blog;  tips om met een baby te reizen. Onlangs vertrok ze samen met haar gezin naar een onbekende bestemming dankzij Srprs.me, ik vond het in haar plaats ongelofelijk spannend en volgde het dan ook op de voet via instagram. Maar het liefst lees ik over de nieuwe hotspots in ons land. Lori steunt zo de nieuwe starters en ondernemers die een meerwaarde bieden aan een bepaalde stad. Dat kan gaan van kledingwinkels tot koffiebars. Altijd mooi in beeld gebracht, want daar is deze West-Vlaamse topvrouw ze heel straf in.

www.buitenshuis.com

 

De blogs die ik in het verleden al aan jullie voorstelde kun je hier lezen. En die lees ik nog steeds trouw!

 

Volgen jullie deze blogs al? Zit er iets tussen die jullie zeker zullen gaan lezen? En misschien hebben jullie nog aanraders voor op een volgend lijstje.

Babs

Liefs zeg.maar.Babs