Home Made, Lifestyle

Binnengluren in de slaapkamer van Zoë

kinderkamer Zoë (ballet)

Bijna 3 jaar is onze jongste spruit al en het werd hoog tijd om haar kamer om te toveren naar een ‘grote’ meisjes kamer. We namen afscheid van haar babybedje en er kwam een groot bed in de plaats. Het is nu officieel; we hebben geen baby meer in huis. Bij de keuze van het thema namen we gewoon ons dochter; hoe ze is en wat ze graag doet. En zo werd haar kamer geen prinsessenkamer maar een balletzaal. Omdat tutu’s en Zoë nu eenmaal hand in hand gaan.

 

Zolderkamertje

Toen ik zwanger werd van Zoë hadden we geen 4e slaapkamer in huis, dus toverde S. een extra kamertje in de ruimte onder het dak. Er waren enkel een paar steunbalken en verder niks, geen planken voor de vloer, geen trap en geen ramen. Hij had exact 6 maanden de tijd om uit het niets een babykamer met bijhorende dressing op te bouwen. En alsof dat niet genoeg was, besliste hij om geld uit te sparen door zelf een trap in elkaar te timmeren. Te druk met mijn eigen ding, liet ik hem begaan. Net op tijd werd het laatste likje verf op muur gesmeerd, waardoor we geen tijd meer hadden om de details af te werken. Daarom beslisten we om haar kamer pas definitief af te werken als ze wat groter was en we een beter idee kregen van wie ze was of wat ze leuk vond. En dat groter worden, dat is nu. Bye bye Baby, hello Miss Zoë Jane!

 

 

Omdat haar kamertje niet zo groot ging zijn en er alleen maar schuine muren waren, besloten we haar slaapkamer onder te verdelen in 2 verdiepingen. Een dressing voor haar schoenen, kledij en linnen verbonden met een trap tot aan haar kamer. De dressing is op zijn beurt dmv een deur verbonden met de badkamer die ze deelt met ons (de jongens hebben een aparte badkamer). Als je het mij vraagt; ze heeft alles wat een meisje wil dus!

 

Het grote bed

Bij een ‘grote’ meisjeskamer hoort natuurlijk een groot bed. We hadden het graag nog wat uitgesteld maar mede door de vele slaapproblemen die we de laatste tijd met deze kleuter hebben, dachten we dat verandering misschien wel goed zou zijn voor haar. En kleine meisjes worden nu eenmaal groot. Dus namen we afscheid van haar babybedje en bijhorende muziekmobiele en knuffeldoekjes. Ze leek er alvast niet om te malen, integendeel. Ze was super enthousiast toen S. het bed in elkaar zette en we samen de laatste details afwerkten. We kozen voor een wit bed uit de Deense Flexa Play collectie. Het heeft een moderne uitstraling met een retrotintje door de combinatie van wit met berkenhout en de typische ronde pootjes onderaan het bed. Ik bestelde het bed online bij online meubelwinkel Emob en het werd de volgende dag al geleverd. No kidding. Dus topservice!

 

Ondertussen sliep onze miss ballerina al een 2-tal keer in haar grote bed. Een nachtje overgeven en uit bed vallen kon haar enthousiasme niet temperen. Elke kans ze krijgt om op haar bed te springen grijpt ze met beide handen. We kozen er ook voor om het knusse van een klein bedje te behouden, door er een hemel boven te hangen. Haar tent zoals ze die zelf noemt. Ideaal om de schuine wand en dode ruimte achter het bed weg te werken. Met een beetje kussens wordt het zo een knus hoekje om voor te lezen en te spelen.

 

Meisje, meisje

We kunnen er niet naast kijken, Zoë is een meisje,meisje. Ze houdt van roze, dansen, poppen en verkleden. Haar favoriete outfit is een zwierkleedje en als het kan draagt ze haar hoge hakken. Door zo lang te wachten met het afwerken van haar kamer, hadden we een goed idee gekregen van wat er in haar kamer zeker aanwezig moest zijn. Alle vorige items dus 🙂 Een uitvergrote foto van onze ballerina kreeg een centraal plaatsje, we creëerden ruimte voor haar mooiste kleedjes en een speelhoekje om zich te verkleden. Natuurlijk kon een leeshoekje niet ontbreken, ik gaf er mijn pop ook een plaatsje. De plastiek bakken van Evian werden een nachtkastje en een krukje. Het meeste was vrij low budget, wat kringloopgeluk en bouwafval kan zo omgetoverd worden tot iets leuks.

 

Nu nog de rest van het huis nog 😉

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met Emob.be . Zelfs zonder samenwerking zou ik nog razend enthousiast zijn over deze interieurwebshop. Wij gaan namelijk enkel in zee met merken en producten waar we volledig achter staan. Lees hier meer over onze visie over samenwerkingen.