Uncategorized

Bobo Choses AW17: Dear World

 

 

Once upon a time there was a clothing brand that spoke the language of children…

Bobo Choses is een Spaans merk geïnspireerd op de magische en gepassioneerde leefwereld van kinderen. Elke collectie wordt zo samengesteld dat het een nieuw verhaal vertelt. De met de hand-geïllustreerde prints,  zorgvuldig gekozen stoffen en kleuren, laten de collectie tot leven komen. De designers omschrijven het zo: “Bij Bobo houden we ervan leuke kledij te creëren die comfortabel aanvoelt en waar kinderen maar al te graag in spelen. We zijn nu eenmaal zelf volwassenen die diep vanbinnen zelf nog kind zijn.”

©BOBOCHOSES_-_AW17_Dear_World_025

Dear World

Weer een collectie waar ik heel hard naar uitkeek… Ik leerde het merkje een jaar of twee geleden kennen en elk seizoen wordt mijn enthousiasme groter. Ook dit seizoen is het een schot in de roos. Wie van de zee en zijn omgeving houdt, zal vast mijn mening delen. De collectie voor de herfst/winter van 2017 kreeg namelijk de titel “Dear World” en is geïnspireerd door de zee en alles wat het te bieden heeft.

 

bobo2naamloosbobo84bobo156

De prints en de stoffen

De prints werden geïnspireerd door de zee en al de mooie dingen die het inhoudt. De prints kun je opdelen in: het wateroppervlak (krabben, vogels, golven, zeilboten en Alma Siedhoff-Buscher’s beroemde Bauspiel speelgoed), de bewoners van de zee (scholen vissen, octopussen, koralen en kwallen) en de zeevaart (beroemde kapiteins, namen van schepen, en scheepsrampen).

Elk stukje uit de collectie vormt een perfect match met de stof waaruit het vervaardigd is. Het gebruik van gerecycleerd polyester en organisch katoen maakt deze collectie duurzaam.

O ja, er komt nog een tweede drop, dus we kunnen nu al beginnen uitkijken naar andere prachtstukken midden augustus.

 

 

Mijn favorieten

Voor Ferre zijn de broeken van Bobo jammer genoeg te wijd. Dus koos ik deze sponsen trui met bootjes. Het kleur zou een perfecte match zijn met zijn rode haar.

Het kleur rood staat Vic altijd heel mooi en een leuke quote is ook zijn ding. Dus de “Dear World” sweater zou echt iets zijn voor hem. En de joggingbroek is een hele leukerd om in de weekends te ravotten.

 

Voor Zoë hou ik het graag speels. Hoe graag ik ook van jurkjes hou, deze sprong er bij mij bovenuit. Een salopet uit jeansstof en een witte shirt met bootjes. Heerlijk guitig.

 

Wat vinden jullie van het merkje of deze collectie? Is het iets voor jullie kinderen? En wat zijn jullie favoriete stuks? Ik ben nieuwsgierig naar jullie mening!