Out of office, photography, through the lens

Brussel by bike

Een tijdje geleden ging ik nog eens citytrippen voor 1 dag. Remember Parijs? Maar deze keer bleven we in ons belgenlandje en trokken we op de eerste zonnige dag van het jaar naar Brussel. En al een chance dat het zonnetje van de partij was, want er stond ons een (pittige en licht onderschatte) fietstocht door de hoofdstad te wachten. We trokken er samen met een gids van Bajabikes op uit en lieten ons over de Brusselse heuvels en langs de talrijke bezienswaardigheden leiden. Al had ik serieus wat zadelpijn achteraf, ik zou het iedereen aanraden. Voor een spotprijsje ontdek je het mooiste van Brussel, chocolade en wafels inbegrepen!

Waarom in godsnaam Brussel?

Ergens in het voorjaar, tussen het slechte weer door, besloot Frank Deboosere een zonnige dag aan te kondigen. Het ideale moment om samen met twee fotografieaddicts/cultuurlovers/ vriendinnen de trein te nemen in Tielt-Les-Bains en te sporen naar onze hoofdstad. Brussel, inderdaad voor wie nog zou twijfelen.

Ooit ging ik er op schoolreis. En van die tijd herinner ik me vooral Manneke Pis en de frituur, verder niks. En een jaar geleden stond ik nog aan de voet van het bolwerk daar, maar de stad binnenrijden bleek een klusje dat mijn lief niet zag zitten. Dus toen ik de kans kreeg om eindelijk eens de toerist uit te hangen in Brussel, kon ik deze kans natuurlijk niet laten liggen. Een dagje vrij tussen ellendige ziekteperiodes van mijn kinderen door, dat voelde precies als een geschenk uit de hemel. Laat maar komen die plasser!

Met de fiets door Brussel

We boekten op voorhand een begeleide fietstocht doorheen de stad. Geschatte tijd: 3 u. Ruim de tijd om wat foto’s te nemen, een hapje te eten en te genieten van de diversiteit langs de fietsroute. Uiteindelijk maakten we er 5 uur van. We stapten misschien net iets te veel af om te genieten, foto’s te nemen of uit te blazen. Wie had nu gedacht dat Brussel zo heuvelachtig zou zijn? Ik blijkbaar niet. En ondanks dat we onze gids bijna tot waanzin dreven, bleef hij de kalmte zelve en vertelde hij honderduit over Brussel en zijn geschiedenis. Fiets in de ene hand, strip over Filip en Mathilde in de andere. Ondanks dat de vestiging van Bajabikes in Brussel pas was geopend, deed onze gids Robin het voortreffelijk. En dat lag zeker niet aan het feit dat we een (te) dure praline mochten proeven.

Fotoreeks

Een lijstje van wat je zeker niet mag missen tijdens een dagje Brussel, een lijstje vol fotogenieke hotspots, een lijstje vol herinneringen…

We kregen allemaal een gloednieuwe fiets en FIlip en Mathilde vergezelden ons doorheen de stad.
De befaamde Rue des Bouchers , ooit bezongen door Johan Verminnen. Blijkbaar ook de thuis van Jeanneke Pis die wij dus niet gezien hebben.
Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Een overdekt winkelcomplex in het centrum van Brussel.
Steegjes in het oude centrum van Brussel
De grote markt, een imposant plein die je niet mag missen.
Voor alles had hij een uitleg 😉
De beurs van Brussel
Sint Gorikshallen
De Sint-Gorikshallen zijn voormalige overdekte markthallen in het centrum van Brussel op het Sint-Goriksplein. Tegenwoordig worden er in de hallen evenementen en tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.
Street art op de gevel van The Rainbow House.
Bijna 60 stripmuren kleuren Brussel en Laken.
De eerste lentebloesems in de stad.
Toeristen en Manneke Pis. Onafscheidelijk.
De Marollen.
Even pauzeren en pralines proeven.
Plein voor het Europees Parlement
Het Jubelpark met de triomfboog.
Instagirl op een bankje in de Europese Wijk.
Het kasteel van Laken.
Tuin van de Kunstberg met zicht op de benedenstad.
Sint-Michielskathedraal
Luikse wafels in Brussel. Wij durven nogal hé.

Volgende trip?

Een dagje Brussel, meer was er niet nodig om de batterijen op te laden. Ik kon weer terug naar de ziekenboeg.

En omdat we nu echt wel de smaak te pakken hebben van het korte citytrippen, plannen we binnenkort een dagje Oostende, Antwerpen en Leuven. Want we hebben nog lang niet alles gezien in ons wondermooie landje. En heel misschien komen we Robin nog eens tegen als we naar Leuven trekken, want ook daar is Bajabikes actief. Al weet ik niet zeker of hij dat wel zo ziet zitten 😉

B.

Voor dit artikel kwam geen samenwerking aan te pas. We hadden oprecht een fijne dag op de fiets en we steunen dan ook dit mooi initiatief.