Lifestyle, mishmash, Personal

Bsit app: de babysittersclub maar dan in ’t echt (review)

Bsit review

Babs: “Moeder van 3, werkend in een sector waar onregelmatige uren de norm zijn, gek genoeg om studies aan te vatten op haar 37e, het lief van een zelfstandige en vaak hunkerend naar wat tijd waar ze gewoon Babs kan zijn.” Ja, ik denk dat het duidelijk is dat wij nu en dan eens een babysitter kunnen gebruiken.

We hebben het geluk al jaren een gouden oppas te hebben voor onze kinderen. Ons buurmeisje is hier kind aan huis en de kinderen zijn dol op haar en haar vriend. Als Anna en Jens komen oppassen is het altijd feest. Maar ons kleine buurmeisje werd ondertussen groot, studeerde af en kocht een huis. Ze komt nog zo vaak ze kan maar nu en dan moeten we toch een andere oplossing zoeken. Dat zijn dan mijn beruchte paniekmomentjes… 

Het toeval wil dat ik tijdens zo’n paniekmomentje een mail kreeg van Bsit met de vraag of we met ons gezin hun app en service wilden testen? Duh, tuurlijk dat! #lifesaver

bsit app review

Bsit

De tijd dat babysitters bij hun telefoon zaten te wachten tot er ouders belden is niet meer van deze tijd. En wij ouders willen niet meer hopeloos op zoek gaan naar een sitter tot een half uur voor vertrek. Been there, done that. Bsit bedacht hier iets op en brengt nu ouders en babysitters uit de buurt samen via een app. Geen praktische rompslomp meer voor een avondje uit, geen halsbrekende toeren meer op de baan na het werk en ze gaan zelfs mee op vakantie. Whuuut!?

Klinkt goed, niet? En speciaal voor jullie zet ik even op een rijtje wat voor service Bsit biedt.

  • 2 formules om aan al uw wensen te voldoen. Bsit ONE voor occasionele babysittings en Bsit PLUS voor recurrente babysittings (denk hierbij aan naschoolse opvang, meegaan op vakantie of dagoppas)
  • Sitters uit je buurt of aanbevolen door je vrienden
  • Eerlijke reviews van andere ouders
  • Betalen via de app met 1 klik
  • Contact met de sitters via chat of telefoon
  • De optie om een aanvullende verzekering te nemen
  • Punten sparen per babysitting en inruilen tegen geschenken. Een gratis film meepikken of een aankoopbon voor kinderkledij, daar worden we toch allemaal vrolijk van!
  • Bsit Care: Bedrijven kunnen hun werknemers laten genieten van onbeperkte toegang tot alle diensten van de app. Gedaan met de eeuwige zoektocht naar een babysitter in de vakantie. Ouders helemaal zen op de werkvloer. Win-win!

Onze eerste ervaring

Ik moet heel eerlijk zijn dat ik de app wat overweldigend vond in het begin. Ik wist niet precies waar te beginnen en begon dan maar in het wilde weg te klikken. Ik miste een beetje een handleiding (haha, maar het kan ook aan mij liggen #kindvandejaren80). 

Ik vulde dus ons gezinsprofiel in en hoopte dat ik alvast geen babysitters zou afschrikken met het aantal kinderen in ons gezin. Ik stelde een bedrag per uur in waar ik mij comfortabel bij voel en koos voor een babysitter met rijbewijs. Waarom? Omdat we dan geen rekening hoeven te houden met het eventueel ophalen en terugbrengen van de oppas. Daarna scrolde ik door de babysitters in mijn buurt en las enkele reviews. Vaak heel positief, maar hier en daar ook eens een negatieve ervaring. Zo kreeg ik een beeld van wie er hier al dan niet over de vloer kon komen. Ik keek eens na welke babysitters mijn vrienden aanbevolen en ging van start.

Misschien moesten we maar eens beginnen met een korte sitting. Mijn lief en ik konden wel een avondje op restaurant gebruiken en dit werd dan onze eerste try out. Hoogstens een uurtje of 3 en niet ver van huis. Ik gaf datum en uur in en verzond een uitnodiging naar alle babysitters uit de buurt. Als snel kreeg ik een positieve melding. 2 babysitters wilden dit wel doen. Ik koos voor een 21-jarige jongen en bevestigde de afspraak. Hoe gemakkelijk ging dat! M. en ik konden elkaar bereiken via chat om verdere details af te spreken. Heel vlot allemaal.

De avond van de babysitting startte ik de sitting op de app (waar ik ruim op voorhand een melding voor kreeg) en gaf ik M. een rondleiding in huis. Ik observeerde voor vertrek of het klikte tussen hem en de kinderen. Maar daar hoefde ik me alvast geen zorgen over te maken, de kinderen hadden de rondleiding al overgenomen en kon ik rustig wachten tot mijn man eindelijk klaar was (Al-tijd…). Toen M. nog eens een Pokémon-kenner bleek, was zelfs mijn 10-jarige vanachter zijn Ipad geslopen om kennis te maken. Oef, we konden met een gerust hart vertrekken en genieten van ons etentje. Halverwege de avond kregen we spontaan een update via chat en bestelden (waarom niet) nog een extra dessertje. Maar ik zou geen moeder zijn als het niet langzaam begon te kriebelen om huiswaarts te keren.

Thuis troffen we drie slapende kinderen en een enthousiaste babysit aan. De magische woorden “ze zijn braaf geweest” werden uitgesproken en ik zuchtte van opluchting. We sloten via de app de sitting af en ik betaalde met 1 klik. Geen gedoe met gepast geld, niks uitrekenen en in wip klaar. Toen M. vertrokken was keken mijn man en ik elkaar aan en zeiden: “Doen we zeker nog eens!” Ondertussen al 3 keer… hallo sociaal leven!

Wat ik er nu echt van vond

Na drie keer blijven we even enthousiast. We leerden ondertussen geweldige jongeren kennen met een hart voor kinderen. Jongens en meisjes die spelletjes meebrengen voor de kinderen, hen verhaaltjes voorlezen, monsters wegjagen van onder het bed maar vooral ons een geweldige en zorgeloze avond bezorgden. Het zorgt voor rust in mijn hoofd en geen last meer van ik-zal-toch-wel-een-oppas-vinden-paniekmomentjes. Met een klik, op de app is het zo gefixt. Al zouden er misschien wel wat meer sitters in de buurt mogen zijn. Bij ons is deze service jammer genoeg nog niet zo goed gekend. Bij deze, jongeren die willen babysitten schrijf u zeker in! De handige reviews helpen me altijd in mijn keuze en aan de hand van topics die de sitters invullen vinden wij altijd een match. Deze app zou bij elk gezin standaard op de GSM moeten staan.  Wij kunnen die app nu al niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven. Bedankt om het ons allemaal ietsje gemakkelijker te maken.

1u gratis sitting voor jullie

Met de kortingscode “BABS” op volgende link krijgen jullie een gratis uur babysitting van mij.

Geef code “BABS” in bij volgende link.

https://bsit.onelink.me/fftH/BABS

Het Bsit one maandelijks abonnement kost 1 uur extra babysitting, deze korting biedt jullie dus in andere woorden 1 maand gratis babysitting aan! (ja hallo, wat een cadeau!) Geen dank! Geniet alvast van jullie avondjes uit de komende tijd, I know I will!

En nu wil ik weten waar al mijn boeken van de babysittersclub zijn gebleven…

B.

Doen jullie vaak beroep op een babysit? Hoe pakken jullie het aan? En hoe gaan jullie kinderen hier mee om? 

Dit is een review. Dit artikel geeft mijn eerlijk mening weer, er werd mij niks opgelegd van Bsit zelf.