Lifestyle, mishmash, Out of office, photography, through the lens

Wat zit er in mijn rugzak als ik fotolocaties ga verkennen?

Wat neem ik mee op fotolocatie verkenning

Eerlijk is eerlijk, normaal gezien ga ik alleen op pad om nieuwe fotolocaties te zoeken of te verkennen. Maar in de vakantie is alleen op pad gaan vaak een utopie. Jullie denken toch niet dat ik zomaar eventjes een uitstapje kan doen zonder dat er hier bengels de welbekende zin ‘IK WIL MEE’ uiten. Duh… Niet altijd handig moet ik bekennen, maar door de juiste bestemming te kiezen en wat extra spullen in te pakken lukt het me meestal toch om rustig de omgeving te verkennen. Enigszins.

Ik ga naar zee en ik neem mee… mijn Gaston Luga

Ik was al enige tijd op zoek naar de ideale rugzak voor mijn fotografiespullen. Niet alleen om er alles veilig in op te bergen, maar ook om mee te nemen op locatie of op reis. Hij moest stevig zijn, mooi ogen maar vooral handig in gebruik. En deze rugzak van het Zweedse merk Gaston Luga scoort op de drie vlakken heel hoog. Ik ging resoluut voor het grote model (want er kan zelfs een laptop in!) en koos tussen tal van kleurencombinaties voor de stoere zwart/bruine look. Als moeder van drie weet ik alles van vlekken, dus zwart was vlug beslist.

Gepakt en gezakt op uitstap

En wat kan er daar nu eigenlijk allemaal in? Veel zoals je kan zien!

 • Fototoestel Canon 200D met 50 mm en 24 mm lens
 • Notitieboekje om praktische zaken in te noteren. Daarin staan ook mijn opdrachten in, mijn administratie krabbels, toekomstplannen, blogideeën… ik neem dit echt overal mee naartoe. Je weet maar nooit wie of wat je tegenkomt.
 • Strandspeelgoed voor de kinderen (Action is uw vriend)
 • Droge koekjes en wat fruit in een doosje (kersenseizoen!)
 • Zwembroekjes en handdoeken
 • Zonnemelk factor 50
 • Drinkflessen met water
 • IPhone (staat hier niet op, de foto moest natuurlijk ook genomen worden)
 • Shoot magazine (mijn favoriete leesvoer over fotografie)
 • Iphone Lightning naar SD kaartlezer (Wifi/bluetooth op mijn fototoestel is soms niet optimaal, hiermee zet ik foto’s rechtstreeks van mijn SD kaartje naar mijn IPhone zonder te sukkelen)
 • Picknick laken (dank u mama om deze voor mij te naaien)
UItzicht strand Retranchement met zijn strandkabines

Retranchement als fotolocatie

Deze keer wou ik graag een locatie bezoeken aan de Nederlandse kust voor een familiereportage in augustus. Retranchement. Een rustige en mooie kuststrook aan het Zwin, net naast Cadzand. Ik kreeg deze tip van een collega-fotografe, maar ik was er zelf nog nooit geweest. Waarom ik een locatie altijd eerst even zelf bezoek? Voor het vlotte verloop van de shoot op de dag zelf. Zo weet ik meteen de mooiste spots liggen, kan ik nagaan hoe groot de wandelafstand is vanaf de parking, op zoek gaan naar toiletten,… allemaal handig om te weten tijdens een reportage.

Maar omdat beelden meer vertellen dan woorden, neem ik jullie graag even mee net over de grens.

Kuststrook Retranchement
Zoë in het water. Retranchement
Strand Retranchement meeuwen
Strandkabines van Retranchement
Retranchement
Lopen op het strand op de houten plankjes
Kersen eten op het strand
Spelen met de bal
Picknick laken als superman

Kortingscode

Goed nieuws! Ik mag een kortingscode delen met jullie. Omdat ik zo tevreden ben over mijn nieuwe rugzak mag ik de kortingscode BABS geven van 15 % op het hele gamma van Gaston Luga. Er is voor elk wat wils. Grote tassen, kleine formaten, klassieke of hippe look. En dan heb ik het nog niet over alle kleuren waaruit je kan kiezen. Een echte aanrader!

Wat vinden jullie van deze locatie? Leuk voor een shoot?

Zin in meer fotoreportages? Kijk dan snel eens hier of hier.

B.

De rugzak van Gaston Luga werd me toegestuurd. En ik heb hem praktisch elke dag bij. 100 % tevreden, toprugzakje!