Out of office, Personal

Een eigenwijze fotoreeks van onze reis : Sitges & Barcelona

barcelona by zeg.maar.babs

Twee dertigers, samen drie kinderen, al 5 jaar aan het verbouwen en vergeten wanneer ze nog eens 8 uur na elkaar konden slapen. De ene heeft er een maandenlange revalidatie opzitten na een stom ongeluk en de andere heeft net voor de zoveelste keer een herstructurering doorgemaakt op het werk. Terwijl het huishouden blijft verder draaien stond hun leven heel even op zijn kop. Rolstoel, operatie, ontslag vs piekeren over werk, geld en gezondheid. Dit waren wij, slechts enkele maanden geleden.

Als we dan plots de kans kregen om op een vliegtuig richting Spanje te stappen, dan moesten we daar geen twee keer over nadenken. Een weekje alles achter ons laten en ontstressen. Als koppel weer wat meer naar elkaar toegroeien en proberen wat verloren tijd in te halen. Ondertussen kon ik weer even bijpraten met mijn globetrottende ouders, die ondertussen onder de Spaanse zon vertoefden. Fijn gezelschap, mooie omgeving en wat extra vitamine D; net wat we toen nodig hadden. En de kinderen? Die werden ondertussen rotverwend bij oma en tante. Die zullen ons niet gemist hebben…

Het werd een fijne reis, vol fijne herinneringen. De foto’s op mijn telefoon liegen er niet om. Ook al ligt het tripje ondertussen al enkele maanden achter ons, toch wou ik dit even met jullie delen. Niet met woorden maar met beelden deze keer. Ik hou zelf niet zo van ellenlange reisverslagen, dus zal ik jullie deze ook besparen. Een fotoreeks zoals ik ze leuk vind, atypisch en wat eigenwijs. Niet de typische toeristenfoto’s en met een vleugje humor… Geniet van de Spaanse zon op deze koude decemberdag!

 

Sitges is een fijne badplaats in Catalonië op 30 km van Barcelona. Het is erg populair bij de Barcelonese stadsbevolking voor een bezoek in het weekend. Sitges heeft zijn kleine, historische centrum behouden, waardoor het één van de mooiste plekken van de Spaanse kust wordt genoemd. Er zijn tal van uitgaansmogelijkheden, tal van restaurantjes en lekker veel winkeltjes. In het najaar niet zo druk en heel aangenaam om te vertoeven. De ideale uitvalsbasis voor een citytrip naar Barcelona, die op een half uurtje reizen van de badplaats gelegen is. Je bereikt zowel de luchthaven als de stad vlot met het openbaar vervoer.

We verbleven in een appartementje op wandelafstand van Sitges.  Een gezellig, pinterest- en instaproof flatje met 2 slaapkamers, handig keukentje en praktische badkamer (er was zelfs netflix!) Een aanrader! Meer info vindt je hier.

 

Krijgen jullie al zin om te gaan citytrippen? Bezochten jullie ooit al Barcelona en omgeving? Wat was jullie ervaring?

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs