Home Made

Happy Valentine (zeg het eens met washitape)

washitape

Toen ik deze morgen thuiskwam na mijn nachtshift wachtte er mij een leuke verrassing voor Valentijn. In de keuken had mijn handige harry een reuzenhart gemaakt met washitape.

Schattig toch?

washitape

 

Nu moet je weten dat ik een zwak heb voor washitape, ik heb ze in alle kleurtjes en gebruik ze voor alles en nog wat.  Washitape heeft het grote voordeel dat je het gemakkelijk kunt afscheuren, plakken, verwijderen en beschrijven. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, in verschillende breedtes en met de meest schattige patronen. Maar wat doe ik daar nu allemaal mee? Misschien breng ik je op ideeën om zelf eens aan de slag te gaan, je zult zien dat je er instant vrolijk van wordt.

 

washitape

Muurkunstwerkjes

Tik maar eens op pinterest de zoektermen “washitape” en “wall” in. Je zult verbaasd zijn van wat je ziet. Coole beren of fluo flamingo’s voor de kinderkamer, enorme grafische prints voor de woonkamer en voor Valentijn (hoe kan het ook anders); kunstzinnige hartjes.  Uit de losse pols of heel precies afgemeten. Voor elk wat wils. En ben je het na enkele weken al beu, dan kun je het in een wip verwijderen.

Met kerst maakte mijn vriend een rendier met glinstertape en werd dit dan ook de foto van ons kerstkaartje ( was ik blij dat we het jaarlijkse fotosessie-gevecht met de kinderen konden achterwege laten).

Een speelse touch  in de speelkamer

Tape op de muur, op de vloer of gewoon om hun leukste tekeningen op te hangen. Kinderen kunnen er hun verbeelding en creativiteit de vrije loop laten gaan en het ziet er nog hip uit ook. Wedden dat het deze namiddag stil wordt in huis?

Quotes en posters

Quotes zijn op dit moment een echte trend. Of je nu een statement wilt maken of een grappige touch wil geven aan je interieur, je doet dit het liefst met een letterbanner , lightbox  of poster (de gele flamingo).  Veel quotes kun je gewoon zo uitprinten (free printables op pinterest), steek ze in een kader of hang ze op met -jawel-washitape.

Partyproof

Een wenskaartje, tafeldecoratie met een hoog fun-gehalte , het personaliseren van basic geschenkpapier of zelfs als unieke taartversiering. Je kan het zo gek niet bedenken, of er was je al iemand voor. De mogelijkheden zijn eindeloos en het kost je bijna geen geld.

Mooi praktisch

Praktisch hoeft niet altijd saai te zijn, het oog wil ook wel eens wat. Sleutels, gsm-kabels, je agenda of gewoon omdat het er leuk uitziet.  Ik deed er persoonlijk nog geen praktische zaken mee, maar nu ik deze zie brengt het me wel weer op ideeën. Misschien is het hoog tijd geworden dat ik de wat-doe-ik-met-al die- kabels-lade eens onder handen neem.

Zin in een weekendje knutselen? Tape haal je in Hema en inspiratie op pinterest. Of doe zoals ik en zet je man aan het werk 😊

Babs

Liefs zeg.maar.Babs