Out of office

Het is Paasvakantie! Wat nu?

Yep, het is weer zover. Vrijdag sluit de school voor twee weken. Proefwerken zijn gedaan, het is lente en de kinderen zijn moe. Het lijkt er alvast op dat het uurverschil wat in hun kleren zit en ik merk ook dat het moeilijker wordt om ze op tijd in bed te krijgen. “Ah neen hè, want de zon schijnt nog buiten!” met ’s morgens natuurlijk alle gevolgen vandien. Mijn jongste zoon heeft ook bitterweinig zin om naar school te gaan deze week, de motivatie is ver te zoeken. Dus misschien is deze vakantie wel meer dan welkom, maar wat gaan we nu weer doen om die te vullen? Ik haalde een zak chips uit de kast en installeerde mij aan de keukentafel met mijn Ipad en ik vond deze….

 

IMG_1192

Kinderfestivals aan zee

Koksijde Kids

Koksijde verandert op za 8 en zo 9 april in een heus speeldorp. Van 10u30 tot 18u kunnen de allerkleinsten zich uitleven in het kleuterdorp. Springkastelen, een klauterparcours, gekke-fietsen-hindernissenparcours en een grimestand beloven alvast een onvergetelijke dag. Maar ook de tieners zullen zich amuseren in de vliegsimulator, bungeetrampoline en mega hangbrug Base jump. Of wat dacht je van videogames en lasershooting.

Oostende Springtij

In Oostende kun je gedurende de ganse paasvakantie terecht voor het kindercultuurfestival SPRINGTIJ.  Onder andere volgende activiteiten bezorgen de kinderen een creatieve en actieve vakantie.

 • Paaseierenraap (16/4)
 • Streetpainting  (05/4)
 • K3 show (14/4-15/4-16/4)
 • Muziek op schoot voor peuters
 • vakantievoorlezen
 • zoektocht schatten aan zee
 • strandsporten initiatie
 • en nog veel meer

voor meer: www.springtij-Oostende.be

Kinderfestivals in de stad

Gent: Spekken Pasen 2017

Vzw uitbureau presenteert het meest kakelbonte kindertheaterfestival van het land. Van 10 tot 14 april is er elke dag een voorstelling in de Tinnenpot voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. De kinderen kunnen genieten van voorstellingen als “Nijntje op de Fiets”, “Kus” en “circus Pompom”. Voor alle voorstellingen kijk hier.

Brussel: Hopla! Circuskunsten in het hart van Brussel

Tussen 10 en 16 april verandert het Sint-Katelijneplein in één grote circustent.

Circusartiesten uit alle windstreken strijken er neer voor gratis voorstellingen binnen en buiten de circustent. Da’s genieten voor jong en oud want wie houdt nu niet van clowns, acrobaten, trapezisten en goochelaars? De volledige programmatie vindt je op de website van Hopla!

 

IMG_1203

Heidi the ride

En ja hoor Plopsaland de Panne opent in de paasvakantie weer de deuren. Wie durft kan plaatsnemen op de gloednieuwe achtbaan “Heidi the ride”. Zin om aan een snelheid van 70 km/u op de houten constructie voorbij te razen en te genieten van het fenomenaal uitzicht op 22 m hoogte? Doen zou ik zeggen! Voor wie het liever rustiger houdt zijn er natuurlijk de studio 100 shows met dit keer Heidi en Plop in de hoofdrol. “Plop en het paasklokjes” en “een koekoeksklok voor Heidi” gaan enkel in de Paasvakantie door.

Oja en bij Brantano kun je nog tem 30 april 60% korting krijgen op een toegangsticket!

 

 

IMG_1194

Een vierkante meter tuin

Deze staat hier zeker op de planning. Samen zaaien en planten met de kindjes in een vierkante meter-bak in de tuin.  Maart en april zijn de zaaimaanden bij uitstek. Groenten als sla, andijvie, erwten, radijzen, bonen, spinazie, kool,… maar ook kruiden als bieslook, ui, dille, peterselie, kervel en koriander zijn ideaal om te kweken samen met je kroost. En zo heb je er meteen ook een weekend- en zomer-activiteit bij want de plantjes moeten natuurlijk ook verder verzorgd, geoogst en opgegeten worden!

De vierkante meter bakken kun je gemakkelijk zelf maken of kun je  kopen in een Horta of Aveve-winkel. Bij Horta geven ze dit weekend op alle zaden een korting van 10% en t.e.m 13 mei zijn er instructieboekjes en zakjes zaad te verkrijgen bij de weekend-editie van HLN.  De volledige reeks is ook verkrijgbaar bij de standaard boekhandel.

 

 

IMG_1202

Foor

In Kortrijk kun je vanaf witte donderdag weer genieten van smoutebollen, draaimolens, kriebels in de buik en het vangen van pluchen beesten die je eigenlijk niet wilt. Ook dit jaar gaat de paasfoor weer van start met een spectaculair vuurwerk.

In Gent is er naar jaarlijkse gewoonte weer de Halfvasten Foor. Van 18/3 tot 09/4 is er feest in de stad met één van de oudste kermissen van het land. Tijdens de 3 zondagen kun je je inschrijven voor de foorwandeling (incl smoutebollen) om zo het rijke kermis verleden van de stad te ontdekken.

Alle kermissen in het land zijn terug te vinden op www.kermis-feest.be

 

 

IMG_1201

 

Playground

Playground bevindt zich op de eerste verdieping van de overdekte foodmarket Mercado op de Groenplaats in Antwerpen. Het oude postkantoor is het decor voor deze ultrahippe hang-out voor gezinnen. De binnenspeeltuin is vooral gericht op kinderen tussen 2 en 10 jaar en met zijn 2000 m2 is hij de de grootste van het land. Playground met zijn speciaal  ontwikkelde en handgemaakte speeltuigen in hartje Antwerpen is nog tot de paasvakantie the place to be. Nadien gaat hij onherroepelijk dicht, dus dit is je laatste kans. Terwijl de kinderen ravotten in tunnels, spinnenwebben of gekke fietsen uitproberen kun je als ouder proeven van sushi, wraps en cocktails. Win-win!

 

 

IMG_1195

Bioscoop

Het kan al eens slecht weer zijn in de paasvakantie. En natuurlijk hebben heel wat kinderfilms hun première in en rond de paasvakantie. Ik ging eens kijken op de website van Kinepolis en zag dat er heel wat leuke geprogrammeerd staan. Ik denk dat mijn kinderen deze wel zouden willen zien:

 • Boss baby: de nieuwste van dreamworks
 • De smurfen en het verloren dorp
 • Beauty and the beast
 • Powerrangers
 • Cloudboy (12-jarige Niilas woont bij zijn papa en en gaat in de zomer op vakantie bij zijn mama die let haar nieuw gezin tussen rendierherders woont)

Nu is het vooral kwestie van welke jij wil meekijken (ik vrees voor de Powerrangers)

 

 

IMG_1197

Hangmat in huis

Haal de zomer in huis met een hangmat onder tafel. Ja het kan echt. Knoop die hangmat dwars onder tafel (zoals je ziet op de foto) en nu lekker chillen. Zorg ervoor dat de hangmat laag genoeg hangt en dat hij los hangt ( de u-vorm moet diep genoeg zijn) om ongelukken te voorkomen. De kinderen kunnen zo op een regenachtige dag knus bij elkaar liggen, IPad of boek in de hand en heb jij even de handen vrij om te genieten van een hopelijk rustige namiddag.

Welke activiteiten staan er bij jullie op het programma tijdens de vakantie? Ik hoor het graag!

 

 

Note to myself, try to relax!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs