Uncategorized

Iglo + Indi winter 2017: The Reykjavík Heroes (en wat ik leuk vind)

iglo-indi-winter-2017-2018-kidsfashion-trends-aw-kindermode-17-1000x520.jpg

We come as we are and rock our imperfections…

 

Iglo + Indi is gevestigd in Ijsland en werd opgericht door fashion designer Helga Ólafsdóttir. Je herkent de Nordic roots in de kledij door zijn felle kleuren, unieke prints en speelsheid. Bij Iglo + Indi gaan ze er van uit dat alle kinderen artiesten zijn die overal rond hen vormen, kleuren en patronen zien. Elke collectie opnieuw wordt veel aandacht besteed aan de mogelijkheid om alles onderling te kunnen mixen en matchen.  En de handgetekende illustraties, zorgvuldig geselecteerde kleuren, comfortabele snit en zachte materialen zorgen ervoor dat Iglo + Indi  geliefd is bij vele kinderen.

 

The Reykjavík Heroes

Deze AW 2017-collectie brengt ons helemaal terug naar begin jaren ’90 toen de rebelsheid op een hoogtepunt was, gecombineerd met grunge muziek en fashion. De dertigers van nu die toen dweepten met Nirvana , The Sugarcubes en Björk, in hun oversized band shirts en hoe ze elk op hun eigen manier authentiek en onvolmaakt waren. De designer geeft de stijl van toen weer en laat het heropleven in haar nieuwe collectie. Muziek en creativiteit voorop.

We are the Reykjavik Heroes.
We come as we are and rock our imperfections.

iglo-indi-winter-2017-2018-kidsfashion-trends-aw-kindermode-9iiAW17LOOK-52lwrziiaw17look-31lwrziiaw17look-29lwrziglo-indi-winter-2017-2018-kidsfashion-trends-aw-kindermode-13iglo-indi-winter-2017-2018-kidsfashion-trends-aw-kindermode-8iglo-indi-winter-2017-2018-kidsfashion-trends-aw-kindermode-12iglo-indi-winter-2017-2018-kidsfashion-trends-aw-kindermode-5

 

 

Prints en stoffen

De prints zijn gewoon geweldig. Welk kind houdt er nu niet van sterren, katten, wolven of tijgers? De kleuren zijn donker met een vleugje karamel, oud roze en blauw als de hemel in het hoge Noorden. Misschien hier en daar wat over the top, maar is dat niet waar het om draait in de rock ‘n roll? Mocht je de combinaties nu toch TE vinden dan kun je altijd nog de printjes mixen met effen items.

Comfortabele pasvormen en zachte biologische stoffen zorgen ervoor dat stijl en comfort samen gaan, het uitgangspunt achter elk ontwerp. Het grootste gedeelte van de collectie is GOTS gecertificeerd.

Wat ik leuk vind

Voor Ferre zou deze coole t-shirt perfect zijn gecombineerd met een smalle en gemakkelijke broek. Ideaal voor zijn dunne lijfje.

 

Vic die zie ik wel rondlopen met deze “nirvana” sweater en shirt (brings back memories). Omdat hij wat donkerder is van huidskleur, kan hij wit dragen. En die cap? Ja die moet er gewoon bij 🙂

En voor rockchick Zoë heb ik mijn oog laten vallen op de te gekke bodies. Een lange rok en sneakers zouden de outfit helemaal afmaken. En het hoedje? Die is toch gewoon TE cute!

Wat vinden jullie van het merkje? Kenden jullie het al? En wat zijn jullie favoriete items? Let me know!
Lezen jullie graag meer van deze artikels? Neem dan even een kijkje bij liesellove.be of hier voor andere merkjes en leuke shops. In de toekomst zullen er nog meer samenwerkingen met Lies volgen op vlak van kindermode…Stay tuned!
Babs