Out of office, photography, through the lens

In beeld: Brugge (Triënnale)

Brugge Triënnale walvis

Mijn liefde voor Brugge is groot. Al sinds ik er in 1999 ging studeren, voel ik me er thuis. Op de momenten waar het even niet meezit of ik gewoon wat rust in mijn hoofd wil, dan trek ik naar de historische stad. Vaak alleen. Dwalend door de straatjes, kasseien tellen, toeristen-slalommen en nieuwe winkeltjes ontdekken. Op die plek kom ik op adem en kan ik even ontsnappen aan de chaos die een huishouden van vijf met zich meebrengt.

Maar die keer, ergens in september, trok ik er niet alleen naartoe. Ik nam een vriendin en een fototoestel mee en probeerde in beeld te brengen waarom ik zoveel van de West-Vlaamse stad hou. 

Triënnale Brugge 2018: Vloeibare stad (Liquid City)

Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad haakt in op het thema van 2015, waarbij werd nagedacht over de stad als een megapolis. Alleen gaat het nu nog een stapje verder: hoe flexibel, vloeibaar, weerbaar kan een historische stad als Brugge zijn in een tijd waarin niets nog zeker lijkt?

Tussen 5 mei en 16 september 2018 kon je in totaal 15 kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken ontdekken in de Brugse binnenstad. Samen vormden ze een parcours dat mensen op onverwachte plaatsen samenbrengt. 

En zo kwam het dus dat wij (samen met nog duizenden andere toeristen) op de allerlaatste dag van het evenement, de historische binnenstad onveilig maakten met ons fototoestel…

In beeld

Afspraak binnen 3 jaar voor een nieuwe Triënnale? Al denk ik toch sneller terug te komen, om even te ontsnappen aan mijn hectisch leven.

Always welcome to join me. 

B.

Credits: Foto&Zo voor mijn foto en het gezelschap/ www.triënnalebrugge.be voor info