Personal

#kleingelukske for president

#kleinegelukskes for president

Ongeveer een maand zit er tussen mijn vorig blogbericht en deze. Dit moet ongeveer de langste pauze ooit zijn. Wat kwam er tussen? Een hond met stinkende bek en scheve tanden, Bernie genaamd. Voor wie uit de lucht komt te vallen… hier lees je er alles over. Maar deze keer ben ik hier niet om over die stinkerd te vertellen, maar wel over het #kleingelukske. Lynn Van Royen lanceerde de hashtag en schreef er zelfs een boek vol mee. Lies Clerx (@beauty_and_thefools) gooide #kleinegelukjes op Instagram een wijdde er een blogpost aan. Beide dames toverden de voorbije maand een glimlach op mijn gezicht met hun eenvoudige maar geweldige gelukjes. Waarvoor dank ladies!

Wat zijn die kleine gelukjes nu voor mij?

Vaak hoeven we het niet ver te zoeken en bevindt het zich vlak onder onze neus. Maar door de eeuwige rush gaan de fijne dingen jammer genoeg te vaak aan ons voorbij. Ik moet toegeven dat ik er ook zo ééntje ben, die mijn humeur laat afhangen van de minder goede dingen. Maar dit hoop ik nu te veranderen door bewust stil te staan en te herontdekken wat een beetje verloren was gegaan. Je ziet, soms brengt het ongeluk (Bernie genaamd), dus toch #kleinegelukskes met zich mee. Reset, go!

 • De eerste tulpen in huis. Liefst in verschillende kleuren, maar de gele vind ik stiekem de mooiste.
 • Na een welles/nietes – discussie, het antwoord googelen en ik mijn gelijk onder zijn neus kunnen duwen. Haha I was right!
 • Warme chocomelk. The real deal. Mét een toren slagroom. Of rosé. Zonder slagroom. Alles hangt af van het seizoen.
 • De geur en gevoel van een nieuw boek.
 • Disney-films waar ik van hield, opzetten en dan blijkt dat mijn kinderen er ook van houden. En ik mag natuurlijk ongegeneerd meekijken.
 • Frietjes op vrijdag. Met extra zout.
 • Bellen naar de kapper en horen dat er net een gaatje vrij is gekomen.
 • Als de man van DHL op mijn oprit parkeert.
 • Verse lakens.
 • De rij aan de kassa waar ik aanschuif die eindelijk eens vlugger vooruit gaat dan die naast mij.
 • De laatste Tony’s Melk/Karamel/Zeezout – chocoladereep te pakken krijgen in de winkel.
 • Een wollen trui dragen die niet kriebelt. Ik heb trouwens een wollen trui die ITCHI gelabeld is, guess what. Ik had het moeten weten.
 • Bad/douche/toilet zonder kinderen die komen binnenvallen.
 • Clevere woordspelingen en oubollige spreuken à la Bond Zonder Naam.
 • De eerste mislukte pannenkoek stiekem naar binnen spelen.
 • Als er nog meer op je maaltijdcheques-kaart staat dan je dacht.
 • Toch nog tot aan de benzinepomp kunnen rijden met een (bijna) lege tank.
 • Handgeschreven kaartjes ontvangen.
 • Niemand die naast of net voor mij gaat zitten in de cinema. Voeten omhoog…
 • Als het mijn beurt is om te blijven liggen op zondagmorgen.
 • Verse pistolets met echte boter.
 • Grappige GIFkes
 • Toevallig nergens heen moeten als het sneeuwt.
 • Als mijn lief de vuile pamper eerst ruikt. En ik hem dan de luierdoekjes aanreik.
 • Als ze juffrouw tegen mij zeggen i.p.v. mevrouw.
 • De geur van mijn kinderen als ik ze knuffel.
 • And last but not least. Lieve berichtjes onder blogs, maar ook privé, mails, telefoontjes, knuffels, … die mij een warm gevoel geven vanbinnen.

Wat zijn jullie #kleinegelukskes?

Herkennen jullie gelukjes waar jullie ook van opfleuren? Of hebben jullie er misschien nog eentje om het rijtje mee aan te vullen? Zijn er kleine dingen die jullie doen glimlachen? Ik ben benieuwd om het te horen! Het zou alvast fijn zijn moest mijn lijstje, jullie doen glimlachen. Bij mij lukte het alvast.

B.