Out of office

Kletsvrouwen on the road #2 Heuvelland

Naar jaarlijkse gewoonte gingen we een weekendje op stap met “de kletsvrouwen”. Onze naam hebben we te danken aan ons what’s app-groepje, waarschijnlijk het groepje met de meeste activiteit sinds ik het op mijn gsm installeerde. En de mannen zullen het geweten hebben! We houden dagelijks contact en zien elkaar heel regelmatig, maar we raken nooit uitgepraat. Reden genoeg om er nu en dan eens samen op uit te trekken. Onze eerste reis ging richting Praag en was een succes, dus beslisten we meteen om er een jaarlijkse gewoonte van te maken. Om het jaar buitenland en dus dit jaar binnenland. We kozen voor Heuvelland voor een luxe- en verwenweekend.

Dranouter werd voor 3 dagen onze thuis. Huisje op een heuvel (hahaja, heuvelland hé), voorzien van alle comfort (MET jacuzzi) op den boerenbuiten. We waren met 6 en het huisje was eigenlijk ietsje te klein, maar we lieten het niet aan ons hart komen. De decoratie was op zijn zachtst uitgedrukt nogal ‘eclectisch’. You love it or you hate it…

Om op onze vriendschap en weekendje te klinken reserveerden we een tafeltje in “den ekster“. Een gezellig eetcafé met huisbereide picon en de beste côte à l’os van de streek. Daar startte ook ons Gotcha-spel die we doorheen gans het weekend zouden spelen (iedereen kreeg een naam van iemand anders in ons gezelschap -dwz de naam van haar slachtoffer- en een woord. Als dader moest je proberen je slachtoffer het woord te doen uitspreken. Lukte dit dan kreeg je het kaartje van je slachtoffer door met je nieuwe slachtoffer en woord op. De bedoeling is dus om elk kaartje te verzamelen en zelf geen slachtoffer te worden). Later op de avond doken we de jacuzzi in met een glaasje cava. Ik moet je vast niet vertellen dat het in het water veel aangenamer was dan er uit 😊 En als afsluiter van de eerste avond kreeg ik een laat verjaardagscadeautje, ja de meiden sloegen de nagel op de kop.

Dag twee begon heel ontspannend met een bad (alhoewel het warm water zoek was), een heerlijke huisgemaakte brunch en een partijtje (of 5) Party&Co tijdens een heel langgerekte aperitief. Tussen de slappe lach, slechte tekeningen en lachwekkende verhalen door won team “wait for it”. En het werd prompt ons weekend-motto. Onze slagzin werd ten pas en ten onpas bovengehaald. Gotcha maakte zijn eerste slachtoffers en een crazy selfie was nooit ver weg. We hadden ook een uurtje escape-room ingepland in Poperinge. Wat een ervaring! Top voor wie van raadsels en mysteries houdt. Ondanks onze langgerekte aperitief konden we toch ontsnappen, jammergenoeg net 2 seconden te laat. Onze ontsnapping uit Poperinge en de overwinning van Delphine in het Gotcha-spel vierden we met pizza en een laatste duik in de jacuzzi.

Op onze laatste dag trokken we richting Kemmel naar het eetcafé/doolhof “het Labyrint“. Ze serveerden er werkelijk het lekkerste stoofvlees dat ik ooit at. Om vingers bij af te likken. We gingen nog even het doolhof (die bij gebrek aan bladeren, eerder lachwekkend was) in mét de nodige selfies. En geloof het of niet, we vonden het midden én de uitweg 😊 Als afsluiter gingen we nog even de lucht in op de Rode Berg. Het op-en afstappen leverde nog enkele grappige momenten (wait for it…) en dan was het weer back to reality; was, plas en werk. We waren nog maar goed en wel thuis en ons what’s app groepje ontplofte alweer. We waren blijkbaar nog niet uitgepraat…  En voor 2018 staat april rood omcirkeld: “kletsvrouwen on the road #3 Budapest”!

Girls het was weer MEMORABEL!

Babs