Home Made

Kleurrijke bloempotten beschilderen met kinderen doe je zo (niet)

bloempotten beschilderen met kinderen

Woensdag 18 april was het weer buitenspeeldag. Met de zomerse temperaturen in het land kon het niet anders of een heel geslaagde editie worden. Ook hier in West-Vlaanderen steeg het kwik tot ver boven de 20 graden. Ons terras werd een zuiderse patio midden in april. En op een zuiderse patio horen nu eenmaal kleurrijke bloempotten. Dus toverde ik samen met de kinderen met wat verf en zaadjes. Enkel de sangria was nog tekort, al waren er wel ijsjes om af te koelen.

 

De zomer op ons terras

Omdat mijn kinderen sowieso graag buiten spelen, had ik die woensdag een speciale verrassing voor hen in petto. In plaats van gewoon fietsen of voetballen haalde ik de verf uit en liet ik hen mooie zuiderse bloempotten schilderen. Ideaal voor wat aardbeitjes, lavendel en tomaatjes. Al maanden vragen ze me om eens te schilderen, dus ik wist dat deze mededeling op enig enthousiasme zou worden onthaald.  Het paste allemaal precies in mijn plan om de tuin zo vlug mogelijk zomerklaar te krijgen. Moeder een mooie tuin, de kinderen een ervaring rijker. Win-win.

Materialen op kindermaat

Heel handig zijn de setjes uit de hema; bloempot, zaadjes en potgrond worden hier samen in een leuk pakketje verkocht. Je hoeft enkel wat water toe te voegen, kinderspel. Voor de verf ging ik shoppen bij Ikea. De set van fluorescerende/glitterverf heeft een handig dopje waardoor de kinderen rechtstreeks op de bloempotten kunnen tekenen. Ik had het allemaal goed doordacht, dit kon niet misgaan. Maar dat was buiten Zoë gerekend 🙂

 

In beeld

 

Het eindresultaat

Toen Zoë besliste om zich in potgrond te hullen en op tafel te dansen wist ik dat het tijd was om af te ronden. Maar ik ben best tevreden met het resultaat; een kleurrijk hoekje op ons terras en een namiddagje fun in de tuin. Nu vraag ik mij af wie die planten elke dag water zal geven, zullen ze nog zo enthousiast zijn morgen?

bloempotten beschilderen met kinderen

 

Babs (en Vic en Zoë)

Liefs zeg.maar.Babs