Personal

Een laatste rondje (Mei 2018)

laatste rondje mei 2018

Ik las het al bij vele bloggers, een reeks waar de schrijver even stilstaat bij de afgelopen weken of maanden. Zoals de maandelijks reeks hier of de wekelijkse reeks hier en hier. Ik vind die overzichtjes persoonlijk altijd heel leuk om te lezen en ze werden dan ook mijn favoriete leesvoer op vrijdagavond. Vroeger zat ik aan de toog met jeugdvrienden op vrijdag. Dan bleven we plakken omdat we zoveel te vertellen hadden over de voorbije dagen en voor we het wisten zaten we er weer als laatsten. Maar sinds een jaar of 10 heb ik mijn barkruk ingeruild voor het comfort van de zetel. Geen eindeloos gefilosofeer of skjibier (een laatste drankje) meer om 03u ’s morgens. Ja, soms mis ik die tijd wel eens. En daarom las ik 1 keer per maand, op vrijdagavond, een laatste rondje in. Even terugkijken op de momenten waar het glas half vol of eerder half leeg was de voorbije weken. Haal een drankje (nootje iemand?) en zet je bij.

#halfvol

 • Altijd leuk om eens wat meer te winnen dan een kilo wortelen op de tombola. Een nieuwe outfit voor mijn kroost en een nieuw paar kniekousjes voor Zoë. Al zullen de temperaturen toch wat moeten zakken voor die kousjes.
 • Een weekendje kamperen op de Hollandse hei. Zalig. Een wandelingetje om naar het toilet te gaan of de tanden te poetsen, ongedierte tussen de tenen en eten uit plastieken borden. Zalig!
 • Het weer. Hoe lang hebben we daar wel niet naar uitgekeken. De geur van BBQ en zonnemelk, de koele rosé ’s avonds en de sandalen. I’m a happy girl.
 • De mol. Trots op de West-Vlaamse mol en West-Vlaamse winnaar. Hoe hedoan hasten!
 • Dat het aardbeienseizoen is. Wij kunnen er hier niet naast kijken. Oma kweekt die namelijk zelf en we mogen dan ook veelvuldig proeven. In vorm van milkshake, taart, yoghurt, ijs… en natuur ook. Mijn summerbody zal wat breder zijn dit jaar. Goed bezig…
 • Onze wilde bloementuin begint te bloeien. Tot op heden leek het net een hoop onkruid en hoog gras, maar kijk er dat is het dus echt niet hé!
 • Een lekkere lunch met deze dame in het betoverende Brugge. Wat hou ik van die stad. Ik keer er altijd met veel plezier terug en leg mezelf dan op dat ik nu echt niet meer zo lang mag wachten om terug te keren.
 • Het plannen van een gezellig avondje bij mij thuis met als gasten; mijn oude (en beste) chiro-vriendinnetjes. Ik kijk er enorm naar uit. Zonder uniform ja, want daar kan ik al jaren niet meer in.
 • Een vintage kleerkast scoren in de kringloopwinkel. Eerst was hij 40 euro geprijsd, het kaartje viel er af toen ik de deur openende en ze vervingen het met met 30 euro. Van een kringloopgelukje gesproken. (En die staat trouwens nog altijd niet in mijn slaapkamer -hint voor S.).
 • Kampvuurtjes ’s avonds. Met aangebrande worstjes en plakkerige marshmellowhandjes.
 • Especially For You meekwelen in de auto. Kylie Minogue en Jason Donovan voor eventjes terug herenigd. #jeugdsentiment

#halfleeg

 • Het zotte idee hebben om de kinderen te verrassen na schooltijd met een verkoelend zwembadje in de tuin. Een exemplaar uit de berging halen, oppompen als een gek, vullen en dan zien dat er een gat in zit. Exemplaar twee uithalen, oppompen, vullen en weer van dat. 3 u later = nul resultaat. Ik kon bijna een zwembad met zweet vullen, dat ja.
 • De mand met eten die ik thuis liet staan en niet meenam op weekend. Geen rosé voor ’s avonds, geen boter voor op de pistoléekes en geen schellekes salami voor bij de aperitief. Ik dacht dat S. de zak in de autokoffer zou stoppen en hij dacht net het omgekeerde. Communicatie jongens… We hadden ooit hetzelfde met schoenen. Resultaat: stond ik met pantoffels op een feest. Echt gebeurd!
 • Op de laatste dag van mei: tegenliggers knipperen met hun lichten als ik hen voorbij rijd, ik denk “Wat een onbeleefde mensen toch op de baan.” tot ik een grote flits zie in mijn achteruitkijkspiegel. Juni beloofd goed te starten…
 • Muggen en vliegen overal. En spinnen ook. Van die grote harige. Verstopt in elk hoekje van ons huis. Ik woon zowat in het wilde westen van België.
 • Outfit- twijfels. Dan sta je voor de kleerkast ’s morgens met je GSM in de hand om een beter zicht te krijgen op de weersverwachtingen; mistige-warme-onweerachtige dag. Ja, wat moet je dan hé?
 • De ontdekking dat er plots foto’s verdwenen uit mijn blogposten. Ik kreeg serieus bijna een appelflauwte toen ik zag dat ik zo’n 20 artikels terug met foto’s moest voorzien, waaronder reisverslagen met meer dan 30 foto’s. Ik word toch overmand door een lichte paniek, omdat ik niet zeker weet of ik alle foto’s weer zal kunnen recupereren. En dan praten we nog niet over de vele uren die ik hier moet instoppen… Blèh.
 • File op de ring van Brussel met een zweetreet en 2 jengelende kinderen.
 • Badhairdays. Ik hou misschien wel van tropische temperaturen en een donderslag, mijn haar minder. Frizzzzzzz.

 

We eindigen met een kleine voorspelling 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs