Personal

Mens erger je niet

Pet peeves kleine ergernissen

Ik zag ze al voorbij komen; de hilarische lijst “Pet peeves” onder bloggers. Talitha deed me als eerste lachen en toen ik Joni’s lijstje las, was ik verkocht.  En toch heb ik deze uitdrukking wel degelijk eerst moeten googlen. Pet peeves, geen idee waar het voor stond. Ik moet waarschijnlijk net die Engelse les over huisdieren gemist hebben. Het blijkt dus ook niks te maken hebben met katten en honden. Of misschien werd het net wel voor het eerst uitgesproken door een vrouw die elke ochtend bij het opstaan over haar kater struikelde terwijl die om eten jankte (I feel you, woman). Kleine ergernissen leerde Mr. Google mij. Fantastische lijst om te maken, ik raad het iedereen aan. Effe een halfuurtje zagen over onbenulligheden en dan weer doordoen met het leven. Lijkt wel de kappersstoel. Of de kaartersclub. Heerlijk.

 

Waar ik mij aan erger? Soms heb ik van die dagen waar ik mij aan alles erger. Blijkt dan ook dat je dat zo duidelijk kunt zien aan mij. THE face en al. Wisten jullie trouwens dat ik mijn wenkbrauwen afzonderlijk kan fronsen? Dat even terzijde… Gelukkig ben ik in een goede bui vandaag en zal het lijstje wel nog meevallen. Gasten niks persoonlijks nemen, geef mij zeker geen djoef de volgende keer je me tegenkomt. Ik weet zeker dat ik soms dingen doe die even ergerlijk zijn of zelfs nog erger. No hard feelings.

 

  1. Honden in een kinderwagen. Misschien is het wel geen kinderwagen, maar een hondenwagen of een doggypram ofzoiets. Die dieren kregen toch poten? Vier om precies te zijn, dat zijn er twee meer dan wij begot! Dus die verslijten minder snel zou ik dan denken. Nu het ligt waarschijnlijk aan mij. Ik ben een kattenmens, maar je ziet mij toch ook niet met mijn poes in een kinderwagen in de Floralux rondlopen?
  2. Tenen die langer zijn dan de sandalen. Ik weet niet hoe het komt, maar sommige mensen kopen hun sandalen zo klein dat de tenen overboord gaan hangen. Echt geen zicht. Je koopt toch ook je schoenen geen drie maten te klein?
  3. Mensen die in mijn personal space komen. Iedereen kent ze wel, van die mensen die altijd te dicht komen als ze iets vertellen. Zo volgen je zelfs als je een stap achteruit zet. Beseffen die dan niet dat ik daar zo van afgeleid raak en dan maar uit ongemak hun gewoon gebit begin te inspecteren? Spinazie gegeten?
  4. De niet -zo-subtiele- kuch van de persoon achter mij aan de kassa. Meer specifiek; de kuch die duidelijk maakt dat hij/zij maar 1 iets ( of 2,3,4,5,..) mee heeft en wil voorgelaten worden.  Ja, ik snap wel dat mensen vaak ontmoedigd worden bij het zien van mijn torenhoge boodschappen en echt ik laat heel veel mensen voor. Maar soms gaat dat niet omdat ik nu eenmaal aan school moet staan of ergens een afspraak heb. Kuch, kuch… Verkoudheid mijnheer?
  5. Te snel bediend worden op restaurant. Je hebt net een eerste slok aperitief binnen of ze staan daar al met de soep. De pasta is nog te heet en ze zijn daar al met de dessertkaart. Als ik op restaurant ga, ontsnap ik even aan mijn kinderen en de afwas. Ik wil dan ook niet binnen het uur terug thuis staan, de kinderen zitten dan nog niet in bed.
  6. Rostjes. En daarmee doel ik niet op mezelf maar op de centen. En vooral als ze één voor één worden geteld door de dame voor je aan de kassa. Of nog slechter, als ze dan nog eens allemaal goed worden omgedraaid om zeker te zijn van de waarde. Sparen die dat ofwa?
  7. De doos melk uit de frigo halen en er nog welgeteld 1 druppel uit kunnen wringen. Is niet zo goed voor mijn ochtendhumeur. Just sayin’
  8. Onze facteur. Die boze postbode die elke dag langskomt en me recht in de ogen kijkt. Ik die dan naar de deur ren, een spurtje naar buiten doe om dan te zien hoe die weer eens ongegeneerd de post in mijn brievenbus gooit. Elke keer weer. El-ke keer. Ooit win ik deze wedstrijd.
  9. Mijn computer die mij vraagt of het nu mogelijks past om te updaten. Voor de 100e keer, nee dat past niet. Nooit niet, never niet. Ik ken die truukjes al; het gaat allemaal vlot tot je aan 80 % zit maar daarna hebben ze je goed liggen. Zit je 2 uur later nog naar een blauw scherm te staren.
  10. Koppels die constant hun liefde verklaren op Facebook. I lof joe schatje. Meeee toooo! Selfie. Duckface. Poep achteruit. Hartjes.

 

En er zullen er waarschijnlijk nog veel meer zijn. Maar omdat ik nu ook niet wil overdrijven hou ik het voorlopig hier op. Ik beloof dat ik ooit een lijst maak van dingen waar ik oprecht gelukkig van wordt. Maar geef toe, dit is toch veel leuker…

 

En wat zijn jullie kleine ergernissen?

 

En nu ga ik er even tussenuit voor een kleine …

windos update

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs