Lifestyle, mishmash

Mijn Instagram inspiratie

Mijn liefde voor fotografie werd door Instagram aangewakkerd. Daar is geen twijfel over mogelijk. Voor mij is dit niet zomaar een social media kanaal, maar een plek vol sterke vrouwen en mannen die mij steeds weer weten te inspireren met hun wondermooie foto’s. (Hobby)fotografen die zienderogen groeien en elke keer weer zichzelf weten te overtreffen. Maar ook de support onder elkaar werkt motiverend, een schouderklopje van iemand waar je naar opkijkt is fijn en zorgt voor dat tikkeltje extra durf. Bij elke foto die ik er plaatste de laatste 4 jaar werd ik een beetje meer mezelf. En dat dankzij de schouderklopjes en de inspiratie. Bedankt hiervoor.

Vandaag deel ik mijn inspiratie. Professionele fotografen en hobbyfotografen die mij elke keer weer weten te verrassen. Vrouwen die ervoor zorgden dat ik verliefd werd op het fotograferen en mij onrechtstreeks motiveerden om steeds weer bij te leren en beter te worden. Foto na foto.

@bonnesilvie

Silvie is een West-Vlaamse fotografe die enige tijd geleden samen met haar gezin naar New York verhuisde. Een goed jaar geleden leerde ik via @Lorimariette haar account kennen en ik was meteen verkocht.

Op dit moment werkt ze aan een nieuw project #100days100nycstreets, waarvoor ze dagelijks door de straten van New York trekt om zo vast te leggen hoe fantastisch en divers de straten van New York wel niet zijn. Het resultaat is een feed vol wolkenkrabbers, street art en hidden gems, geheel in haar eigen kleurrijke stijl. Wie nog nooit in New York was, zal meteen een vlucht willen boeken. Ik steek het niet onder stoelen of banken, ik ben fan!

Ik schreef een tijdje geleden al een artikel over haar boek. Dit lees je hier.

@utsepot_

Nog een West-Vlaamse topvrouw, voor wie ik tonnen bewondering heb. Leen leerde ik oorspronkelijk via Facebook kennen, we vertoefden in hetzelfde groepje met een grote liefde voor unieke kinderkleding. En we vonden elkaar al snel in ons verhaal als mama van prematuren. We herkenden de grillen en de koppigheid van de jongens en vonden zo een beetje steun bij elkaar. Maar Leen is naast een luisterend oor ook een steengoede fotografe. Hoe ze kinderen in beeld brengt is wondermooi, puur en echt. Haar stijl leunt heel dicht aan bij het mijne, maar ik heb nog veel van haar te leren. Ze weet mij telkens te verrassen en ik kijk elke keer weer uit naar een nieuwe Day in the life- serie in haar stories. Ik zeg het haar elke keer weer opnieuw, jij moet professioneel fotograaf worden. En dan wil ik ooit met je samenwerken …

@dollyandfife

Polly Alderton is een Britse fotografe die mijn aandacht trok via haar samenwerking met het Spaanse merk Bobo Choses. De foto’s deden me denken aan mijn kindertijd en ik ging op zoek naar de fotografe achter de beelden. Wat ik zag op haar feed bracht me instant terug naar mijn jeugd. Pure beelden vol vuile knieën, spelende kinderen, chaotische momenten en vooral vol emoties. Ze fotografeert haar eigen gezin en kinderen en brengt in beeld hoe wij uiteindelijk allemaal ons huishouden runnen. Soms met de glimlach, maar vooral heel chaotisch. Dit is Day in the life puur sang! Een ware inspiratie.

@everyday_marta

Deze Belgisch-Poolse mama is in vele opzichten een echte inspiratie. Single mom van Fer, entrepreneur, fotografe, schrijfster, kok, DIY-queen, styliste, … Ik vraag mij soms af wat Marta NIET aankan. Haar feed is een mooi geheel van beelden van haar (cutiepie) zoontje Fer, het moederschap en verrukkelijke gerechten. Altijd overgoten met een goeie dosis humor. Ik ben al een tijdje laaiend enthousiast over alles wat deze girlboss doet, maar sinds enige tijd volg ik haar met nog een tikkeltje meer aandacht. Ze deelt nu namelijk ook fotografietips op haar account. Wauw! Altijd fijn om te leren van een pro. Zo had ze het enige tijd geleden over ‘rule of odds’, een fotografieregel die aangeeft dat een oneven aantal onderwerpen (mensen, bloemen, koeken, whatever…) een foto interessanter maken. Toen bedacht ik me, dat ik misschien daarom onbewust moeder van drie ben geworden… 😉 Thank you for clearing that up for me, Marta!

@valentineraeman

Ik volg Valentine al van het prille begin. Haar kinderen hebben ongeveer dezelfde leeftijd als die van mij en ze trekken er ook vaak op uit met de camper (al is hun humbysbus, toch een tikkeltje hipper dan ons caravanne). Ze zet haar coole kids, Jef en Lola, in de spotlights op haar feed, zonder veel poespas en tierlantijntjes. Ik hou van de sfeer die ze schept, de puurheid van haar beelden en de zachte feel over het geheel. Bij haar reisfoto’s droom ik altijd weg, maar vaak herken ik ook plekjes waar we zelf zijn geweest. Al waren me dan bepaalde details die zij in beeld brengt niet opgevallen. En ja, Zoë is ook fan van Lola. Net als ik trouwens, al dan niet voor de fantastische outfits die ze draagt …

En wie volgen jullie graag op sociale media? En waarom?

B.