Lifestyle

Netflixtips: 4 x mannen in pak

Welke vrouw houdt nu niet van mannen in pak. Op Netflix vindt je tal van series met hoofdpersonages die voornamelijk in beeld verschijnen strak in het pak. Knappe mannen, maar ook sterke vrouwen. Vrouwen die carrière maken en hun mannetje staan ook al lijkt het op het eerste zicht niet zo. Voor wie nog op zoek is naar een leuke serie om te volgen maar met keuzestress zit, kan ik alvast deze 4 aanraden. Misschien zit er wel iets bij voor jou…

 

White Collar

 

 

De serie:

Neal Caffrey is een oplichter, vervalser en een dief. Hij is echter gevangengenomen na drie jaar kat-en-muisspel met de FBI. Om voorwaardelijk vrij te komen moet hij de FBI-agent Peter Burke helpen met het oplossen van misdaden. Ondertussen moet hij het vertrouwen winnen van diegene hem al die jaren achternagezeten heeft en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee tegenpolen.

Mijn mening:

Zes seizoenen lang en verveelt geen seconde. Elk seizoen bouwt op tot een heel spannende seizoensfinale en daarna ben je natuurlijk nieuwsgierig naar hoe het verder gaat. Mooie mannen én vrouwen, verrassende wendingen en heel ingenieuze diefstallen. Een aanrader!

 

Mad Men

224164-mad-men-mad-men

De serie:

We spreken begin jaren ’60. We maken kennis met Don Draper, creatief directeur bij het reclamebureau Sterling Cooper in New York. We volgen Don op het werk, thuis met vrouw en kinderen en met zijn minaressen. Terwijl mannen het geld binnen rijgen met het verzinnen van reclameslogans en vaker dronken dan nuchter zijn tijdens de kantooruren, moeten vrouwen vechten om hun plaatsje te verdienen in deze harde mannenwereld. We maken ook kennis met Peggy de secretaresse met ambitie, Betty de bloedmooie vrouw van Don en Joan de vamp van het reclamebureau.

Mijn mening:

Ben je geen feministe, dan wordt je het zodra je de eerste aflevering ziet. Je wordt geconfronteerd met de grote evolutie die er ondertussen plaats vond op vlak van gelijke rechten voor man en vrouw. Het was dan ook de bedoeling van de makers om dit in de verf te zetten. Vrouwen mogen enkel knikken, mannen doen hun zin, rokende dokters, vreemdgaande mannen,… En 60 jaar geleden is nog niet eens zo lang geleden. Kijk en laat je verrassen. Wanneer komt het eerste “maar alé dat zoiets kon”-moment voor jou?

 

Suits

Suits

 

De serie:

Mike Ross droomt ervan om advocaat te worden, maar wordt geschorst op de universiteit. Hij heeft een hoog IQ, fotografisch geheugen en verdient geld door voor andere studenten examens af te leggen. Door een stom toeval loopt hij binnen bij topadvocaat Harvey Specter die net sollicitaties aan het afnemen is. Harvey is zo onder de indruk van Mike’s scherpheid en kennis van de wet dat hij hem aanneemt. Ondanks dat hij weet dat Mike geen diploma kan voorleggen, neemt hij hem toch onder zijn vleugels. Terwijl ze samenwerken voor het prestigieuze advocatenkantoor Pearson Hardman trachten ze het geheim zo goed mogelijk te bewaren.

Mijn mening:

Mooie mannen, dialogen om U tegen te zeggen en een inkijk in de bedrijfsadvocatuur. Wordt zijn geheim ontdekt of niet? En hoe zit het nu met de liefde? Want die is er natuurlijk ook. Ross en Specter zijn zo’n goed team dat je gewoon als kijker supportert voor een goede afloop. Je ziet hen hopeloze, moeilijke zaken winnen terwijl er een ‘bromance’ ontstaat. Het is afwachten tot de eerste barsten ontstaan. Let op de heerlijke filmquotes in de serie!

 

The Good Wife

The good wife

 

De serie:

Na het corruptie- en seksschandaal waar haar man bij betrokken is besluit Alicia weer aan de slag te gaan als advocate. Ze vecht als alleenstaande moeder voor haar plaatsje binnen het bedrijf en begint weer van onderaan de ladder. In een voornamelijke mannenwereld maakt ze een enorme persoonlijke evolutie, van voetveeg tot topadvocate. 7 seizoenen lang zie je haar groeien maar ook nu en dan eens op haar bek gaan. Mannen in pakken genoeg rondom haar, mannen die haar maken of kraken.

Mijn mening:

Hoe hard je ook probeert je weet niet of je nu moet medelijden hebben met Alicia of haar bewonderen. Je zou haar zo een schop onder de kont geven, maar eenmaal ze goed bezig is wordt haar gedrevenheid weer onsympathiek. Maar wat met die mannen in pak? Er zijn er veel geloof me. Ik keek de volledige serie uit. Hij is echt heel goed, maar je gaat je soms ergeren aan personages en dat mag. Geen underdog, geen winner, alleen maar menselijke karakters. Top!

 

Welke series volgen jullie op Netflix? Zagen jullie deze al? Zo ja, wat was jullie mening?

 

“I need to stop” I whispered to myself, as I clicked ‘next episode’.

Babs