Lifestyle

Netflixtips: The Call en War Machine

netflix tips

Wij zijn ontegensprekelijk een netflix-generatie. Als Netflix-addict ben ik vaak op zoek naar tips voor series en films. Ik mis vooral overzichtelijke lijstjes en reviews over films. Tussen het kluwen van duizenden films en series op Netflix door is het vaak lang zoeken naar iets dat de moeite is om te bekijken of te volgen. Daar willen Katia en ik jullie bij helpen. We maken jullie de zoektocht gemakkelijk door hier regelmatig reviews te posten over series én films. Vinden we ze goed of net niet? Aan jullie om te checken.

 

The Call

Genre: Thriller

Hoofdrol: Halle Berry

Kort: Een meisje wordt gekidnapt en belt de noodcentrale. Aan de andere kant van de lijn zit Jordan Turner (Halle Berry) die deze zaak persoonlijk wil opvolgen en oplossen door aan de lijn te blijven. Of het haar zal lukken dat is nog maar de vraag.

Wat vonden wij er van: Ik raadde deze film al keiveel aan. En daarom ga ik ook van start met deze. Nog nooit zat ik zo op het puntje van mijn stoel tijdens een film. Spannend van begin tot einde. Gaat er nooit over zoals andere films wel vaak doen. Alhoewel deze film al 4 jaar oud is, had ik er nog nooit van gehoord. Raar, want hij is écht wel goed. Dus ga al op voorhand naar het toilet, voorzie u van drank en snacks want tussendoor ga je het echt niet doen. Je wil namelijk geen seconde missen van deze spannende film. S. kon net als ik deze thriller smaken, al is het maar omdat Halle Berry nu eenmaal een knappe vrouw is.

Trailer: klik hier

 

 

 

War Machine

Genre: oorlogsfilm/satire (Netflix Original)

Hoofdrol: Brad Pitt

Kort: Populaire Generaal Glen Mc Mahon (Brad Pitt) krijgt de opdracht om een einde te breien aan de oorlog in Afghanistan. Hij moet proberen uit vissen waar het schoentje wringt door het land rond te trekken met zijn team en zowel de lokale bevolking als de militairen te spreken. Maar wat hij ook doet, hij moet geen extra manschappen verwachten van de president.

Wat vonden wij er van: Onherkenbare Brad Pitt speelt de ietwat norse generaal Mc Mahon. In zijn eigen onnavolgbare stijl probeert hij de oorlog naar zijn hand te zetten. Dames, de sexy man is wat ver te zoeken, dus daarvoor hoeven jullie niet te kijken. Voor de humor daarentegen wel. Het is geen komedie, vergis u niet. Maar het bevat heel fijne humor, nooit over the top en doet al zeker niet af van het gevoelige thema. Je staat plots met beide benen in Afghanistan waar soldaten al 8 jaar vechten voor de vrijheid van het Afghaans volk, het zwart/wit beeld dat vaak wordt opgehangen over die oorlog wordt plots grijs. Een aanrader!

Trailer: Klik hier

 

 

Hebben jullie deze films reeds gezien? Of hebben jullie nog tips? Laat hier zeker een reactie achter. Ik hoor het graag.

 

Veel Netflixplezier,

Babs