Lifestyle

Nostalgie op zaterdag #2: Postbus X

Nostalgie op zaterdag/ zeg.maar.babs

Wat een reacties op de snorkels vorige week. Ik moest hier wel een vervolg aan breien. Mijn zoektocht doorheen You Tube deze week bracht me naar 1988. De 7-jarige Babs keek toen elke week vol spanning uit naar de nieuwe avonturen van Pol en Jessie. Ik denk zelfs dat ik hen ooit zelf een brief schreef. Postbus x, Ravensburg. Good old times.

Postbus X

De redactie van de Ravenburgse Post als dekmantel voor het detectivebureau van mevr. Hiks. Pol en Jessie helpen mensen in nood, die Postbus X contacteerden door middel van een brief in de postbus X (of te 10). Geheime vergaderingen in het Melkhuisje onder het toeziend oog van krachtpatser Waldo en een geheime lift die naar het kantoor van Mevr. Hiks leidde. Ondertussen moesten de twee speurneuzen de eeuwig nieuwsgierige Felix Haantjes en de uitzonderlijk ambitieuze Mevr. Pluym continu om de tuin leiden. En we mogen zeker de slapende nachtredacteur niet vergeten. Een begingeneriek gesponsord door Bellewaerde en Jessie die altijd dezelfde kledij droeg. Geen mens die erom maalde. De schrijvers hadden nog gevoel voor humor ook, de afleveringen kregen titels zoals “De bretellen van Michel” en “Het oor van Follet”. Those were the days my friend!

 

Anno 2018

Vandaag de dag moeten detectives al vaak een superheldenpakje dragen. Een stropdas of bomberjack zijn al lang niet meer voldoende. En we kunnen niet ontkennen dat het uiterlijk ook al wat meer een rol speelt. Pol is nu eenmaal geen Mega Toby hé. Een goede dekmantel blijft wel scoren. Een politiekantoor of snoepwinkel, ideaal toch. Jessie en Pol moesten het vroeger zonder supersonische auto of computer doen, maar de tijden veranderen nu eenmaal. Die dieven worden er ook niet dommer op, hé. Wat ze allemaal gemeen hebben; de slechteriken worden op het einde van elke aflevering onderschept. En meer moet dat niet zijn.

 

Geniet van jullie zaterdag,

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen, blogpost 30/40, skipdagen 2/6