Personal

10 nutteloze dingen over mezelf

weetjes over Babs

Deze is gewoon voor de fun. Ik denk dat iedereen wel zo’n lijstje kan maken. Een lijstje met dingen die er voor zorgen dat iemand uniek is. Te vaak doen we ons anders voor om toch niet te hoeven opvallen. Of willen we lijken op die andere persoon gewoon omdat die leuker is (denk je). Gelukkig merk ik met het ouder worden dat ik gewoon meer mijn eigen ding begin te doen en dat dit echt wel OK is.

Had ik dit maar geweten zo’n 20 jaar geleden, ging mij veel energie bespaard hebben (alhoewel ik nog steeds blij ben dat ik niet in de “Buffalo-schoenen-val” ben getrapt, thank God for that!)

 1. Ik heb een ernstige vorm van mayonaisitis. Sorry maar mayonaise daar kan ik niet zonder. En neen ik eet die niet met spaghetti (net niet…)
 2. Meldingen op mijn GSM wil ik altijd direct bekijken, zodra er een mailtje of berichtje binnenkomt heb ik die gezien. En ja ik weet het, heel gevaarlijk in de auto…
 3. Het liefste wat ik doe is slapen. Altijd al geweest. Met 3 koters in huis en als nachtverpleegkundige zorgt dit natuurlijk voor de nodige uitdaging op het vlak van nachtrust (these bags under my eyes are designers)
 4.  Zet mij in bad en ik val in slaap, ge-ga-ran-deerd. Behalve als ik een goed boek heb, dan is het geen uitzondering dat ik er 2 uur in vertoef. En las ik nu net toevallig dat 1 heet bad veel meer calorieën verbrandt dan 1 uur sport? Slapend sporten; I rest my case…
 5. Sedert mijn 3 zwangerschappen en dus drie keer noodgedwongen préparé-verbod, zou ik dit alle dagen eten. Echt alle dagen… en met mayo…yes! (sorry voor de gevoelige magen)
 6. Ik haat te laat komen. Liever 10 minuten te vroeg dan 1 minuut te laat. Ja, ik ben zo’n persoon die op de parking wacht tot het aannemelijk is om ergens binnen te komen. En laat ik nu net diegene zijn die een vriend heeft die altijd een halfuur te laat is. Daar sta ik dan, jas aan en klaar voor vertrek terwijl het lief zegt “Ik ga nu douchen”…
 7. Ik slaap altijd met een laken, meestal met een donsdeken . 30 °C of niet, al zweet ik me te pletter en verklaart mijn lief mij voor gek. Gek zijn doet geen zeer.
 8. Mijn wekker staat tijdens een schoolweek om 5u45. Niet omdat ik een ochtendmens ben of omdat ik kilo’s make up draag. Neen, ik ben gewoon niet te genieten als ik mijn krant niet heb gelezen en mijn warme chocomelk niet heb gedronken. Dan pas kan ik de “Eet eens wat verder!” , “Doe je schoenen aan!” en “Kom je daar nu mee af, waarom vroeg je dat gisteren niet (of vorige week)?” battle aan.
 9. Ik dagdroom. Ik kan er niks aan doen, soms lijkt het alsof ik van Mars en Venus terzelfder tijd kom. Twee keer per week mijn afrit missen is geen uitzondering, of mijn gsm in de frigo/linnenkast vinden al zeker niet…
 10. Ik ben een blètsmoel. Reclame van pampers ✔ Schoolfeest ✔ Openingsdans op een huwelijk ✔ Filmpjes op Facebook ✔ het nieuws ✔ the voice kids ✔ Ik heb daar echt geen glas wijn voor nodig, maar het helpt mij alleszins ook niet als ik er wel ééntje  drink (integendeel).
 11. (Omdat ik met 10 niet genoeg had) Ik ken de sound of music vanbuiten. Ja echt! Ik heb waarschijnlijk iets met zingende nonnen, kleedjes uit gordijnenstof en fluitende mannen. Wanneer is het weer Kerst? 

Heb jij ook rare gewoontes? Of herken je jezelf in de mijne? Ik ben benieuwd!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs