Out of office

Picknick-time! Het prachtige domein Bergelen.

De lente zon kwam gisteren even te voorschijn, wij pakten onze “frigo box” en gingen picknicken met de kinderen. We hoorden al veel goeds over het provinciedomein Bergelen in Gullegem (West-Vlaanderen) en dit werd dus onze bestemming. We legden ons picknickdekentje open op een zalig afgesloten plekje, genoten van  het streepje zon, family-time en de natuur.

 

Een picknick is ideaal om etensrestjes te verwerken. Ik had nog wat rijst en groenten over van de dag er voor, vond nog wat zalm en tonijn en maakte een heerlijke koude schotel. De restjes beleg namen we ook mee en stopten onderweg voor zachte broodjes. Nog wat brickjes fruitsap, een paar hardgekookte eitjes en gesneden meloen (die ik dan ook in de frigo vergat) en we hadden een heerlijk picknickmaaltijd in een mum van tijd.

Op het domein vind je vrij veel afgesloten plekjes om te picknicken, maar wie liever aan het speelplein halt houdt kan natuurlijk ook. Of misschien hou je niet zo picknicken maar schuif je liever de voetjes onder tafel? Ook dat is geen probleem want in het domein vindt je ook een gezellige brasserie mét speelplein.  Wij houden het liever rustig dus trokken we het bos in en vonden een magische plekje. Het had precies een geheime doorgang, we vonden er een grote “heksenkring” en had was afgesloten door grote stapels hout.

Na een gezellige lunch gingen we op ontdekking. Vic had zijn tractorfiets mee en daar konden we onze tas met de rest van de picknick in kwijt. Ondanks dat hij de tas een paar keer kwijtspeelde klaarde hij dit klusje zonder probleem. We kwamen onderweg een grote speeltuin tegen. Alles leek nieuw en heel verzorgd. Het was er nog redelijk rustig en wij konden ook even uitblazen terwijl de kinderen zich uitleefden in de zandbak, op een kraan en het klimrek. Dan trokken we naar het meer maar kwamen onderweg nog heel wat andere dingen tegen; paarden, een amfitheater, prachtige weiden, een kikkerpoel, paddenstoelen en bijenkorven. We speelden met kleefkruid, maakten vlaggen van riet en bouwden bruggen met hout. Bij het meer aangekomen konden we genieten van een fantastisch uitzicht en er waren ook tal van vogelspothutjes (of hoe noem je dat?). Ferre onze professor van dienst, vindt zo’n dingen prachtig om te doen, hij heeft interesse in alles wat met de natuur te maken heeft. En S. is dan natuurlijk fier om zijn kennis van vogels e.a. te kunnen delen.

We sloten de namiddag af met een welverdiend ijsje, want we wandelden toch zeker een 5-tal kilometer met de kinderen zonder enige vorm van protest. Na de verplichte speeltuinronde voor de kinderen en een glaasje op het terras voor ons, trokken we huiswaarts met onze snurkende kroost op de achterbank. En als moeder weet je; als de knietjes en handjes vuil zijn, dan wordt het een lange en stille nacht! 🙂

Babs